Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Prilikom posete nekoj zemlji, obavezno upoznajemo njenu kulinarsku tradiciju i ponudu, koja upotpunjuje našu predstavu o posećenoj destinaciji....
Popularni italijanski sirevi koje treba da probatePopularni italijanski sirevi koje treba da probate
08. april
- Kačokavalo (Caciocavallo) je sledeći italijanski delikates koji treba da probate čim vam se ukaže prva prilika. Kačokavalo je ponos Sicilije i južnog regiona Bazilike....
Đakonije, koje treba da probate u Severnoj ItalijiĐakonije, koje treba da probate u Severnoj Italiji
18. jul
Čak će i slučajni turista primetiti razliku u kulinarskim iskušenjima Severne i Južne Italije. Severnjaci kuvaju sa maslacem i ponekad pavlakom. Jede se pretežno teletina....
Koje namirnice ne treba zamrzavatiKoje namirnice ne treba zamrzavati
02. mart
Kuvana jaja takođe ne treba zamrzavati jer će njihov belanac dobiti konzistentnost gume nakon odmrzavanja....
7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravlju7 loših kombinacija namirnica, koje štete vašem zdravlju
22. feb.
Evo koje su loše kombinacije namirnica, štetne za vaše zdravlje i s kojima treba da budete oprezni kada planirate svoj svakodnevni meni. 1....
Lekovite kombinacije začina koje deluju bolje i od lekovaLekovite kombinacije začina koje deluju bolje i od lekova
19. jun
Za duboko čišćenje probajte sa kokosovim uljem....
Koje biljke treba izbegavati tokom trudnoće?Koje biljke treba izbegavati tokom trudnoće?
08. april
Biljke sa hormonskom aktivnošću - ove biljke takođe treba izbegavati jer remete hormonsku ravnotežu neophodnu za pravilnu trudnoću....
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Testo koje ne stari je gotovo....
Letnje jeloLetnje jelo
12. jul
Ispecite i oljuštite paprike, očistite semenke. Luk isecite na polumesec. Ugrejte ulje, dodajte luk i dinstajte. Nakon toga dodajte očišćenu papriku dok se ne zarpži. Dodajte paradajz i šećer. Ostavite da vri...
Letnje vinoLetnje vino
09. april
U široku posudu stavljamo nekoliko krišaka leda i jedno parče pomorandže. Sipamo vino i dolivamo fantu. U sve to dodajemo 1 supenu kašiku martinija. Promešamo dobro i serviramo....
Letnje paprikeLetnje paprike
08. sep.
Očistite paprike od semenki i isecite na dva dela, da dobijete male čamce. U posudi umutite jaja i u njih dodajte mrvljeni sir, topljeni sir i kiselu pavlaku. Slaninu sitno isecite i stavite u posudu. Kačkavalj izrendajte...
Ovo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sveOvo su namirnice koje su najbogatije magnezijumom! Obavezne za sve
24. feb.
Magnezijum je mineral koji ima ključnu ulogu u mnogim procesima u našem organizmu. Ako je nivo magnezijuma u telu nizak, to može prouzrokovati razna stanja, koja mogu biti i veoma ozbiljna. Deficit magnezijuma se dovodi...
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina; - Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju; - Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
Voće i povrće koje ne treba ljuštitiVoće i povrće koje ne treba ljuštiti
04. mart
1
Možda ćete se iznenaditi, jer neka od ovih voća i povrća obavezno ljuštimo, ali stručnjaci razbijaju još jedan mit u nizu....
Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?Koje orašaste plodove treba da jedu muškarci?
24. avgust
Među orašastim plodovima koje muškarci treba da jedu su orasi, indijski orasi, bademi, pistaći, pekan orah i lešnici....
Najkorisnije namirnice, koje svako treba da jedeNajkorisnije namirnice, koje svako treba da jede
06. okt.
Ove namirnice treba stalno da budu prisutne u našem meniju, savetuju američki dijetolozi. 1....
9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate9 zamena za kafu i zašto treba da ih probate
20. april
Iz tog razloga predstavljamo vam 9 ukusnih alternativa kafe koje možete da probate. 1. Kafa od cikorije Slično zrnima kafe, koren cikorije takođe može da se peče, melje i kuva....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Treba da se dobije glatka smesa. Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće. Napomena: Prženice nisu masne, pošto brašno sprečava da prženice upiju masnoću tokom prženja....
Namirnice, koje nikada ne treba da jedete zajednoNamirnice, koje nikada ne treba da jedete zajedno
15. jun
Ako želite da vidite više kombinacija hrane koje u stvari ne treba kombinovati, pogledajte koju hranu ne treba jesti sa jajima....
Najzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnjuNajzdravije zimske namirnice na koje treba obratiti pažnju
18. januar
Probiotička hrana, kao što je fermentisana hrana - kiseli kupus, kiseli krastavci, kefir, fermentisana hrana i želatin ne treba propustiti. Evo malo više o ovim korisnim zimskim namirnicama....
Pet dodataka ishrani, koje treba izbegavati poput kugePet dodataka ishrani, koje treba izbegavati poput kuge
10. mart
Mogu biti u kombinaciji sa stotinama dodataka. Veštačka aroma jagode, na primer, može da sadrži skoro 50 hemijskih sastojaka....
Pet namirnica koje ne treba da jedete sirovePet namirnica koje ne treba da jedete sirove
21. okt.
Međutim, postoje namirnice koje obavezno treba da prođu kroz termičku obradu pre konzumiranja. Njih je zaista mnogo, ali ćemo se zaustaviti na samo 5 namirnica, koje ne treba da jedete u sirovom stanju....
Koktel letnje čudoKoktel letnje čudo
01. jul
Pomešajte tri vrste soka i u njih dodajte led na kockice. Sipajte u odgovarajuću čašu za koktel. Dodajte gaziranu vodu i nekoliko kapljica grenadina. Dodajte mrvljni led. Ukrasite kriškom ananasa, pomorandžom,...
Konzervisano letnje jeloKonzervisano letnje jelo
04. januar
Očistite semenke na paprikama i ispecite ih. Poparite ih u najlon kesi i oljuštite. Očistite luk i isecite ga na kockice- U odgovarajućoj posudi ugrejte ulje i propržite luk. Kad dobije lepu braon boju, dodajte alevu...