Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Braon ili bela jaja - da li postoji razlika?Braon ili bela jaja - da li postoji razlika?
04. april
Uprkos tome, naučnici su upoređivali braon jaja sa onim koji imaju belu ljusku da bi videli da li postoji neka razlika....
Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?Da li postoje rizici kombinacije jaja i ribe?
27. januar
Međutim, ukoliko su oba proizvoda dobro čuvana, ne postoji rizik od trovanja. Veoma retko postoji rizik da kombinacija ribe i jaja ugrozi život. Naravno, postoje i izuzeci....
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Da bi telo funkcionisalo adekvatno, potrebne su mu korisne hranljive materije, među kojima su i aminokiseline. Ova organska jedinjenja se mogu unositi hranom ili sintetizovati u telu. Neesencijalne aminokiseline uključuju...
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Osim obogaćenog mleka, ulja od jetre bakalara i nekoliko vrsta riba ne postoji neki drugi način da dobijete dovoljne količine vitamina D samo od namirnica....
Da li nas može otrovati kombinacija ribe i mlekaDa li nas može otrovati kombinacija ribe i mleka
26. feb.
Ajurveda takođe smatra da postoje namirnice koje ne bi trebalo da se kombinuju....
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Obuća i odeća može težiti oko 4 kg, tako da je najbolje da se merite u donjem vešu....
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Prema različitim primenama u kuhinji, možete da se oslonite na jedan od dva proizvoda. Za mazanje margarin se prihvata kao pogodnija alternativa....
Da li pravilno jedemo avokado?Da li pravilno jedemo avokado?
04. mart
Zahvaljujući njoj se može kontrolisati holesterol, ima antikancerogeno dejstvo, jača imuni sistem, pomaže da izgubite na težini i leči stomačne tegobe....
Da li je slanina korisna?Da li je slanina korisna?
27. okt.
Postoji dijeta gde se preporučuje konzumacija slanine i masnog mesa. Možete li izgubiti težinu jedući slaninu? Zvuči smešno - može li slanina zaista biti korisna?...
Da li je margarin kancerogen?Da li je margarin kancerogen?
27. maj
Jeftina metoda proizvodnje je još više zastrašujuća - koristi se jednaka količina nikla i aluminijuma, kod koje je efekat korišćena količina da se poveća od jedan do deset posto od težine proizvoda....
Da li je želatin štetanDa li je želatin štetan
26. maj
Uprkos tome što se ne sreće često, može se desiti kod osoba sklonim alergijama. Alergija na želatin može da izazove urtikariju, vrtoglavicu i u retkim slučajevima anafilaksiju....
Da li je stevija štetnaDa li je stevija štetna
15. maj
1
U SAD-u na primer, stevija ulazi u spisak odobrenih prirodnih zaslađivača.Tamo postoji sastojak koji je mešavina šećera i stevije i sadrži samo 5 kalorija po kesici. Jedna kašičice šećera je tri puta kaloričnije....
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
Svakodnevna upotreba kačlavalja (do 15 g) zapravo može doprineti sagorevanju masti i gubitku težine. Pokazalo se da hrana bogata kalcijumom pomaže u gubitku težine....
Da li su orasi alergen?Da li su orasi alergen?
07. okt.
Među svim orašastim plodovima orah se ne može definisati kao slab alergen, iako je daleko od kikirikija. Međutim, orasi mogu izazvati i po život opasne alergijske reakcije....
Da li je majonez koristan?Da li je majonez koristan?
18. maj
Ovaj domaći majonez može da se čuva u frižideru do tri dana u dobro zatvorenoj tegli. Malo istorije majoneza Postoje najmanje dve verzije pronalaska poslastice koju vole hiljade ljudi širom sveta....
Da li je avokado koristan?Da li je avokado koristan?
28. okt.
Reguliše optimalnu težinu Prema naučnim studijama, konzumacija avokada pomaže u regulisanju optimalne telesne težine i uspostavljanju normalnog indeksa telesne mase....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Zapravo, ne postoji zvaničan način da se utvrdi razlika. Međutim, osnovna botanička razlika se sastoji u tome od kog dela biljke potiču....
Da li je avokado štetan?Da li je avokado štetan?
19. okt.
Avokado je visokokalorična hrana i povećaće vašu težinu. Tako da izbegavajte da ja jedete svakog dana, ako ste na dijeti. Ako konzumirate avokado u velikim količinama, tada ćete imati uznemiren želudac....
Da li imate višak kilograma?Da li imate višak kilograma?
26. maj
Evo šta dobijate 165 x 85/240 = 58, 44. U tom slučaju, to bi trebalo da bude vaša idealna težina, a sve preko tih kilograma govori o prekomernoj težini....
Kako da saznamo da li nam nedostaje magnezijumKako da saznamo da li nam nedostaje magnezijum
01. nov.
1
Mali broj ljudi je čulo za hopomagneziemiju. Tako se naziva deficit magnezijuma u telu. Ovaj element se nalazo među najvažnijim i ima ogromnu ulogu u nizu procesa u organizmu. Premor se često ubrzava odsustvom važnog...
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Pomešajte jaje i belanca u srednje velikoj posudi dok ne dobijete homogenu smeus. Naprskajte tiganj sprejem i pripremite jaja....
Prevari telo, da bi izgubio na težiniPrevari telo, da bi izgubio na težini
14. jun
Telo tada pokušava da troši minimum energije i u stvari, takvom ishranom nećete dobiti vitku liniju brzo, već naprotiv, možete se udebljati....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...