Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Elaginska kiselina - sve koristiIako poseduje toliko moćno antikancerogeno svojstvo, elaginska kiselina i suplementi s njom ne koriste se kao osnovno lečenje raka. Obično se oni koriste kao dodatna terapija na pozadini osnovnog lečenja....
14. nov.
Listovi rena - sve koristi i upotrebaListovi rena – sve koristi i upotreba:
1. Pomažu da se brže izleči i nosi sa bolestima tako što zasićuju telo brojnim vrednim supstancama.
2. Aktiviraju i normalizuju sistem za varenje....
09. januar
Voda od koprive - upotreba i sve koristi od njeSadrži vitamine, karoten, gvožđe, kalijum, magnezijum i mnoge druge korisne elemente. Evo za šta se može koristiti voda od koprive i koje su koristi od nje....
29. sep.
Sulforafan - sve koristiSulforafan – sve koristi
Koristan ekstrakt se može dobiti ili iz klica povrća ili iz samog brokolija, a u oba slučaja je bogat veoma korisnim aktivnim sastojcima koji su dostupni komercijalno i kao dodatak ishrani....
05. januar
Sve koristi lucerkeOna je nezamenjiv izvor hlorofila, estrogena, saponina, šećera, pigmenata, skroba, biotina, alkaloida, enzima i mnogih drugih korisnih materija, zato nije čudno što može da se koristi sa jednakim uspehom za mnoge različite...
29. avgust
Koristi od folne kiselineEvo glavnih koristi folne kiseline za organizam:
- vitamin B9 je uključen u sintezu i reprodukciju ćelijskog genetskog materijala;
- zajedno sa vitaminom B12, folna kiselina pomaže u transportu kiseonika u telu;...
09. sep.
Koristi i upotrebe kore limunaČak u ovim slučajevima koristi se samo najpovršinskiji sloj kore - korica, kako se naziva ovaj deo u kulinarstvu. Istina je da čak i beli deo između samog plod o njegove površine ima i upotrebe i koristi....
19. nov.
Sok od celera - sve koristiPo mišljenju nekih stručnjaka, dobro ih je prethodno potopiti u vodu nekoliko minuta, ali bez obzira na to kako se odlučite, sok od celera ima brojne koristi za zdravlje ljudi. Evo koje su to koristi....
15. januar
Sve koristi kore od vrbeStudije pokazuju da dugotrajna upotreba veštačke kiseline negativno utiče na funkcionisanje digestivnog sistema....
19. jul
Tahini od susama - sve koristiOmega 3 masne kiseline poboljšavaju mišljenje i pamćenje, a mangan koji je sadržan u njima - funkcije mozga....
13. nov.
Bosvelija - sve koristi indijskog tamjanaKoristi se kao sredstvo za lečenje bolesti Kron, kod kolitisa i drugih stomačnih problema. Opet, aktivni sastojak koji leči je bosvelična kiselina....
24. avgust
Galna kiselina - svojstva, izvori i koristiKoristi se u mastilima i bojama i često se koristi u farmaceutskoj industriji....
28. jul
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaCejlonski cimet je dragocen začin koji vredi para - njegova neponovljiva aroma i koristna svojstva prilikom pravilnog doziranje nose samo koristi za naše telo....
15. dec.
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaU biljci dragoceni sastojci u hemijskom sastavu su kofeinska, ferulna, gorčična kiselina, oksalna kiselina, kalijumske soli i gvožđe saharat....
19. okt.
Koren koprive - koristi i upotrebaČorba od koprive je takođe vrlo korisna i ukusna. A šta ćete reći za ćuftice od koprive?
Koren koprive je jednako koristan. Pogledajte njihovo dejstvo i primenu....
01. sep.
Jednostavan kolač bez upotrebe mikseraPrvo promešajte kiselo mleko i sodu, a nakon toga dodajte šećer, ulje, brašno i na kraju, kakao.
Dobro promešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
U nauljeni pleh sipajte smesu sa kakaom i pecite...
21. sep.
Sok od sirove bundeve - sve koristiŠto se tiče upotrebe od strane dojilja, preporučuje se izbegavanje ili upotreba veoma pažljivo.
Koristi soka od bundeve za decu
Iako su bundeva i sok od bundeve jarke boje, ne izazivaju nikakve alergijske reakcije....
10. nov.
Lovorovo ulje - sve koristi i primenaKoristi se kako interno, tako i eksterno, ali njegova upotreba da bude u skladu sa lekarom, s obzirom na to fa je njegovo delovanje dosta jako.
Pogledajte još kako da očistimo telo lovorovim listom....
21. jul
Kombinacija đumbir, med, limun - sve koristiĐumbir
On sadrži niz dragocenih eteričnih ulja, smola, organskih kiselina....
14. dec.
Brašno od heljde - koristi i upotrebaPrebiotici su vrsta vlakana, koja hrane korisne bakterije u crevima i održavaju zdravlje sistema organa za varenje....
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaČesto se koristi kao prirodni zaslađivač u različitim pecivima i desertima....
23. april
Tajanstvena biljka piskavica - koristi i upotrebaHemijski sastav piskavice sadrži i nikotinsku kiselinu, esencijalna i masna ulja, fitosterole, tanine, vitamine A, C i B1, B2, B9, lecitin i mnoge druge elemente....
02. mart
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaNema sumnje da je beli šećer štetan za zdravlje, s obzirom na to da je sirovina podvrgnuta beljenju pri kojem se koriste štetne materije koje prodiru prilikom upotrebe belog kristal šećera u organizam....
03. nov.
Sos za sveSvi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom.
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Testo za sveAko testo ne koristite odmah, stavite ga u frižider odmah nakon što ste ga umesili. Možete ga čuvati do 3 dana....
18. sep.