Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći delikates od svinjskog mesaGotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
17. sep.
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
10. avgust
Delikatesna teletinaPredlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno.
Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana.
Kada...
12. april
Španska LimetaKoristi od španske limete
Španska limeta je niskokalorično i dijetetsko voće....
27. nov.
Delikates bundeva sa cimetomDelikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju.
Bundeva je spremna za konzumaciju kada se ohladi.
Veoma je korisna, posebno za osobe, koje imaju problema sa crevnom florom.
Prijatno!...
05. nov.
Španski sosZagrejte maslac i ispržite sitnu iseckanu slaninu. Dodajte sitno naseckano teleće meso i šunku.
Dodajte i sitno naseckano povrće za supu - glavicu luka, šargarepu, malo celera. Začinite biberom i začinima po ukusu....
31. avgust
Stilton - prefinjen delikatesMeđutim, za ovaj kratak period on uspeva da stekne ogromnu popularnost i status prefinjenog delikatesa.
Sir Stilton često je nazivan carem sireva. On se smatra jednim od najprefinjenijih delikatesa....
22. avgust
Najpopularniji švajcarski sireviEvo najpopularnijih švajcarskih sireva koje treba da probate:
Ementaler (Emmental) – ovo je svakako najpopularniji švajcarski mlečni proizvod. Sir je prepun rupa i ima karakterističnu žutu boju....
26. nov.
Najpopularniji mediteranski začiniNjihove komšije u Španiji računaju najviše na čili, dimljenu alevu papriku, kardamon i različite kombinacije zelenih zčina kako bi stvorili nezaboravne sprecijalitete iz španske kuhinje....
28. maj
Najpopularniji indijski začiniSaznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom.
Kari
Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
05. okt.
Najpopularniji francuski sireviAko se delikates ostavi da sazri duže, nekoliko meseci do godinu dana, aroma se menja i sir dobija jači ukus i tamniju boju. Tada se naziva Bre Noir - Crni Bri....
18. januar
Najpopularniji azijski začiniTeško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina....
30. okt.
Aromatični španski hlepčićiKod mene je ispalo 19 aromatičnih španskih hlepčića.
Neka vam je slatko!...
20. avgust
Španski kolač BaskoZa ovaj španski kolač Basko od namirnica umesite meko testo, umotajte ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta.
Sve namirnice za krem sipajte u 100 ml mleka i promešajte. Dodajte ostatak mleka....
01. avgust
Španski božićni kolačPosipa se šećerom u prahu i recept za Španski božićni kolač je gotov!
Srećan Božić!...
25. jun
Španski zalogaji PinčosŠpanski zalogaji Pinčos obično su namenjeni za jedno brzo meze s nogu, uz čašu lepog vina ili piva....
31. mart
Španski čokoladni čurosMaslac se istopi u vreloj vodi, dodaje se so i kora pomorandže i smesa se ostavlja da provri. Sklanja se sa ringle, dodaje se prosejano brašno, pomešano sa kakaom i vanilom i sve se promeša.
Smesa se zagreva na slaboj...
20. sep.
Španski kolač QuesadaU posudi umutite jaja, šećer, kiselo mleko, izrendanu koru jednog limuna i rastopljeni maslac.
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu, nemojte prestajati a mešate.
Na kraju dodajte sveže...
30. mart
Španski kolačići (Magdalenas)Razbijte jaja u činiju i dodajte šećer. Mutite mikserom dok ne dobijete penast beli krem. Dodajte ulje u tankom mlazu, a zatim i mleko.
Uz neprestano mešanje sipajte po malo od brašna, koje ste pomešali sa praškom za...
25. maj
Španski paradajz sosParadajz oljuštite i očistite od semenki, pa ga naseckajte veoma sitno zajedno sa očišćenim maslinama i čenom belog luka.
Promešajte sve sa mladim lukom. Dodajte kiselo mleko, so i biber. Promešajte i poslužite sok dobro...
20. okt.
Klasičan španski doručakOvo je jedno od najklasičnijih španskih jela, karakteristično za mediteranski deo, sa bogatom drvenom kulturom i bezbroj ukusnih recepata....
25. jul
Španski keksići MagdaleneNagla promena temperature smese treba da učini da se na magdalenama stvori vrh, koji je tipičan izgled ovih špansih keksića. Zato je važno da stavite u prethodno urejanu rernu na visokoj temperaturi....
24. jul