Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći delikates od svinjskog mesaDomaći delikates od svinjskog mesa
17. sep.
Gotov delikates okačiti na drveni prut i ostaviti na hladnom i u kontaktu sa vazduhom. Tako stoji 3 ili 4 meseci, pre konzumacije....
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivamaDelikates sa čokoladom, malinama i šljivama
10. avgust
Delikates sa čokoladom, malinama i šljivama je gotov....
Mlečni delikatesMlečni delikates
06. sep.
Servirajte mlečni delikates sa kriškom krastavca....
Delikatesna teletinaDelikatesna teletina
12. april
Predlažemo vam ukusno jelo od teletine, koje se lako priprema i veoma je efektno. Nasecite na kockice otprilike 1 kg telećeg šola (skinite opnu sa mišića, ako je ima). Upržite ga u maslinovom ulju sa svih strana. Kada...
Španska LimetaŠpanska Limeta
27. nov.
Koristi od španske limete Španska limeta je niskokalorično i dijetetsko voće....
Delikates bundeva sa cimetomDelikates bundeva sa cimetom
05. nov.
Delikates bundeva sa cimetom je gotova, kada dobije zlatnu boju. Bundeva je spremna za konzumaciju kada se ohladi. Veoma je korisna, posebno za osobe, koje imaju problema sa crevnom florom. Prijatno!...
Španski ČurosŠpanski Čuros
27. januar
Umačemo jedan kraj gotovih Španskih Čurosa u ganaš....
Španski sosŠpanski sos
31. avgust
Zagrejte maslac i ispržite sitnu iseckanu slaninu. Dodajte sitno naseckano teleće meso i šunku. Dodajte i sitno naseckano povrće za supu - glavicu luka, šargarepu, malo celera. Začinite biberom i začinima po ukusu....
Stilton - prefinjen delikatesStilton - prefinjen delikates
22. avgust
Međutim, za ovaj kratak period on uspeva da stekne ogromnu popularnost i status prefinjenog delikatesa. Sir Stilton često je nazivan carem sireva. On se smatra jednim od najprefinjenijih delikatesa....
Najpopularniji švajcarski sireviNajpopularniji švajcarski sirevi
26. nov.
Evo najpopularnijih švajcarskih sireva koje treba da probate: Ementaler (Emmental) – ovo je svakako najpopularniji švajcarski mlečni proizvod. Sir je prepun rupa i ima karakterističnu žutu boju....
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Njihove komšije u Španiji računaju najviše na čili, dimljenu alevu papriku, kardamon i različite kombinacije zelenih zčina kako bi stvorili nezaboravne sprecijalitete iz španske kuhinje....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Saznajte više o specifičnostima najpopularnijih indijskih začina i dodajte sofisticiranost i egzotiku jelima, nadahnutim Južnom Azijom. Kari Kari je indijski začin koji se možda najviše koristi....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Ako se delikates ostavi da sazri duže, nekoliko meseci do godinu dana, aroma se menja i sir dobija jači ukus i tamniju boju. Tada se naziva Bre Noir - Crni Bri....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Teško da postoji osoba, koja nije probala japanski specijalitet suši, kineski pirinač ili delikatese indijske kuhinje. Jedinstveni ukus azijske kuhinje je uglavnom zahvaljujući veštoj upotrebi njenih začina....
Aromatični španski hlepčićiAromatični španski hlepčići
20. avgust
Kod mene je ispalo 19 aromatičnih španskih hlepčića. Neka vam je slatko!...
Španski kolač BaskoŠpanski kolač Basko
01. avgust
Za ovaj španski kolač Basko od namirnica umesite meko testo, umotajte ga prozirnom folijom i ostavite u frižideru 30 minuta. Sve namirnice za krem sipajte u 100 ml mleka i promešajte. Dodajte ostatak mleka....
Španski božićni kolačŠpanski božićni kolač
25. jun
Posipa se šećerom u prahu i recept za Španski božićni kolač je gotov! Srećan Božić!...
Španski zalogaji PinčosŠpanski zalogaji Pinčos
31. mart
Španski zalogaji Pinčos obično su namenjeni za jedno brzo meze s nogu, uz čašu lepog vina ili piva....
Španski čokoladni čurosŠpanski čokoladni čuros
20. sep.
Maslac se istopi u vreloj vodi, dodaje se so i kora pomorandže i smesa se ostavlja da provri. Sklanja se sa ringle, dodaje se prosejano brašno, pomešano sa kakaom i vanilom i sve se promeša. Smesa se zagreva na slaboj...
Španski kolač QuesadaŠpanski kolač Quesada
30. mart
U posudi umutite jaja, šećer, kiselo mleko, izrendanu koru jednog limuna i rastopljeni maslac. Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu, nemojte prestajati a mešate. Na kraju dodajte sveže...
Španski kolačići (Magdalenas)Španski kolačići (Magdalenas)
25. maj
Razbijte jaja u činiju i dodajte šećer. Mutite mikserom dok ne dobijete penast beli krem. Dodajte ulje u tankom mlazu, a zatim i mleko. Uz neprestano mešanje sipajte po malo od brašna, koje ste pomešali sa praškom za...
Španski seljački hlebŠpanski seljački hleb
19. april
To je pravi ukus sveže ispečeog španskog hleba - jedinstvenog!...
Španski paradajz sosŠpanski paradajz sos
20. okt.
Paradajz oljuštite i očistite od semenki, pa ga naseckajte veoma sitno zajedno sa očišćenim maslinama i čenom belog luka. Promešajte sve sa mladim lukom. Dodajte kiselo mleko, so i biber. Promešajte i poslužite sok dobro...
Klasičan španski doručakKlasičan španski doručak
25. jul
Ovo je jedno od najklasičnijih španskih jela, karakteristično za mediteranski deo, sa bogatom drvenom kulturom i bezbroj ukusnih recepata....
Španski keksići MagdaleneŠpanski keksići Magdalene
24. jul
Nagla promena temperature smese treba da učini da se na magdalenama stvori vrh, koji je tipičan izgled ovih špansih keksića. Zato je važno da stavite u prethodno urejanu rernu na visokoj temperaturi....