Facebook
Omiljeno
Pinterest
Najpopularniji meki sirevi na svetuTokom svog dugog postojanja ona je pretrpela niz promena i kao rezultat imamo sireve različite konzistencije. Ozbiljno mesto među njima zauzimaju meki sirevi....
Pohovani topljeni sirevi sa kornfleksomSir isećemo na krugove, debljine oko 1 cm.
Prvo ih potopimo u ledenu vodu, posle u brašno, posle u jaja i na kraju u kornfleks.
Pržimo u ugrejanom ulju i ocedimo na ubrusu pre serviranja....
Pohovani sirevi sa gaziranom vodomDva belanca mikserom umutimo u posebnoj posudi na sneg.
U drugoj umutimo dva žumanca + gaziranu vodu + brašno, nakon toga prebacujemo belanca u žumanca, malo promešamo po ivicama, pazimo da mekana smesa ne padne.
U...
Mleveno meso, boranija i sirevi u đuvečariMleveno meso upržiti u malo ulja. Dodati nadrobljen paradajz, naseckanu papriku i boraniju.
Dodati začine i skloniti sa vatre. Dodati krem sir, naseckan na parčiće, pa promešati.
Smesu podeliti u đuvečare, odozgo narendati...
Pohovani sirevi sa taljatelama od tikvicaOvaj recept se pretvorio u umetničku kulinarsku terapiju za mene.
Pošto nemam spravu za oblikovanje špageta od povrća, igram se sa ljuštilicom i oštrim nožem.
Opranu i osušenu tikvicu sečemo na trake i svaku traku na...
Pohovani topljeni sirevi po receptu BenijaKada smo napravili sve pohovane sireve, stavite ih u frižider na 20-ak minuta.
Uzimamo tiganj sa nelepljivim keramičkim premazom.
Sipamo ulje, koje zagrejemo, a zatim stavimo sireve....
Šampinjoni sa nadevom od sireva i pavlakeŠampinjone dobro oprati pod tekućom vodom, ukloniti stabla i ostaviti ih u cediljki da se dobro iscede šeširi.
Za nadev umutiti maslinovo ulje sa žumancem, dodati narendani parmezan, kiselu pavlaku, krem sir, sitno naseckan...
Pene rigate sa pet sireva i pavlakomSipajte isečene komade sireva i mešajte dok se ne pomešaju i rastope.
Dodajte pavlaku i ponovo pomešajte da se pavlaka i sirevi dobro pomešaju....
Najskuplji sireviNa pozadini ostalih sireva, postoji nekoliko koji se definitivno izdvajaju od svih. Ovi sirevi spadaju u izvanrednu listu najskupljih sireva na svetu....
Najukusniji mafiniZa početak umutite belance u čvrst sneg sa nekoliko kašika šećera.
Nakon toga, u posebnoj posudi umutite maslac, dodajte sveže mleko i jaja i ponovo umutite do homogene smese.
Nakon toga dodajte ostale sastojke, s tim...
Najukusniji PasticioTesteninu skuvati al dente. Upržiti luk sa 2-3 kašike ulja. Dodati pečurke i kuvati dok ne promene boju. Dodati mleveno meso i mešati dok ne postane mrvičasto. Sipati pasiran paradajz i vino. Sos kuvati dok se ne zgusne....
Najukusniji kolačiU činiji umutite jaje sa šećerom, otopljenom mašću, vanilin šećerom i rendanom korom limuna i pomorandže.
U kiselom mleku umutite sodu bikarbonu i amonijačnu sodu i dodajte je smesi sa mašću. Dodajte i sok od pomorandže...
Najukusniji kuglofRerna - uključena na 170 stepeni.
Okrugao pleh - 2.5 l, namazan i posut brašnom.
U posudi pomešajte kakao, šećer, mleko i mutite žicom dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac...
Najukusniji TirokafteriSameljite zajedno veoma dobro parčiće pečenih paprika, oljušten beli luk i maslinovo ulje dok ne dobijete gustu kašu.
Iako pečene paprike čine namaz aromatičnijim i ukusnijom, možete za repcet da koristite sveže povrće...
Meki domaći kolačiU posudu sipamo kiselo mleko (2 šolje) i dodajemo sodu za hleb i prašak za pecivo.
Promešamo i kad kiselo mleko nadođe, sipamo rastopljenu i hladnu mast
Dodajemo šećer u prahu, vanilu i jaje. Nastavljamo da mutimo i...
Meki čokoladni kolačiPomešamo pavlaku, sveže mleko, tečnu čokoladu, kakao i prašak za pecivo.
Zamesimo glatko testo, od koga kidamo po malo i oformimo loptice.
Poređamo čokoladne kolače u posudu za pečenje, koju smo pre toga prekrili papirom...
Najukusniji turski namaziNajukusniji i najpoželjniji turski namazi su sledeći.
Hajdari
Hajdari je lagani namaz na bazi ceđenog mleka i belog luka, odgovarajuć za tople letnje dane, je tradicionalan za tursku kuhinju....
Najukusniji jesenji namaziIako većina smatra da je leto godišnje doba tokom kojeg postoji ogroman izbor svežeg voća i povrća, jesen nije nikako za potcenjivanje.
Da li se sećate one pesme u kojoj se peva "...A leto je samo kobajagi, ako li zamiriše...