Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najbrža i najsočnija lenja pita koju ste ikada probaliTopi se i ne mora da se žvaće. Možda je zato i dobila ime :) Prijatno!...
15. mart
GaudaSastav Gaude
Gauda je sir sa visokim procenom masti, sadrži prosečno 40% vode, a 60% suve materije....
02. avgust
Trobojna penjurlija (tutmanik)Zamesite meko testo od navedenih sastojaka. Ostavite malo da odstoji i podelite ga na 4 dela. Razvijte oklagijom jedan deo na koru veličine pleha (ja sam koristila pleh iz rerne). Razvucite u namazan pleh.
Pospite rastopljenim...
07. nov.
Trobojna sladoled tortaIzmrvite keks na sitno i pomešate ga sa kondenzovanim mlekom i maslacem istopljenim na pari. Mešate dok se ne dobije glatka smesa i njom prekrivate dno i zidove kalupa za tortu. Nakon toga stavljate u frižider da se stegne...
03. avgust
1
Proteinska trobojna tortaImate raskošnu proteinsku trobojnu tortu, koju možete jesti sa povodom i bez povoda....
29. april
Neobična Medena tortaUkrasite neobičnu medenu tortu po vašem izboru i stavite u frižider na otprilike 10-12 sati nakon mazanja kremom....
06. dec.
Neobična korist kiselog kupusaMeđutim, postoje osnovna pravila za pripremu kiselog kupusa kojih se morate pridržavati da bi proces fermentacije tekao kako treba i da na kraju uživate u nečemu ukusnom i zdravom....
08. dec.
Neobična rebarca u đuvečariPoslužite neobična rebarca u đuvečari topla sa odgovarajućim garnirungom....
14. jul
Neobična musaka sa ćuretinomPatlidžan možete oguliti a i ne morate, ja lično ga ne gulim. Isečemo uzdužno i pospemo solju.
Ako nemate pečene paprike crvene od zimnice u zamrzivaču, ispecite paprike cele i ogulite....
25. maj
Neobična pita od jabukaUmutiti jaja i šećer i dodati aromu od vanile, pa nastaviti sa mućenjem. Dodati i mleko, rastopljen maslac, pa i brašno. Dobro promešati.
Oljuštiti jabuke i iseći na kriške. U smesu dodati prašak za pecivo i dodati limunov...
31. dec.
Neobična pita iz tiganjaKada se zapeče sa druge strane, neobična pita iz tiganja je gotova....
14. jun
Neobična slatko-slana pitaU posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i ponovo promešajte.
Umutite kiselo mleko sa sodom i kad nadođe dodajte ga u smesu od jaja, promešajte. Dodajte prosejano brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu i glatku...
17. jul
Neobično voće pomeloDa li znate koliko korisntan za vaše zdravlje može da bude pomelo! Zadivljujuće koristan!
Pomelo je tropsko voće vrste Citrusa. Težina velikih primeraka voća može da dostigne do 10 kg! Pomelo može da bude različitih...
13. jul
Neobična kaša sa pečurkama bukovačamaServirajte ovu neobičnu kašu sa pečurkama bukovačama sa malo sitno iseckanog svežeg peršuna.
Prijatno!...
27. jun
Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajimaKinou operite i ocedite.
Šargarepu naseckajte na srednje velike komade, kao i crni luk.
U maloj šerpici ugrejte malo masnoće i dodajte luk, nakon toga šargarepu i na kraju beli luk. Začinite i dodajte opranu kinou....
02. jul
Neobična sarmica sa koprivom i pečurkamaIznutrice se dobro operu i skuvaju se u posoljenoj vodu, ocede se i iseku se na sitno.
Luk se iseče na sitno i dinsta se u zagrejanom maslacu. Njemu se dodaju očišćen pirinač, pečurke, nana i biber.
Na kraju dodajemo...
23. april
Neobična pogača od sode sa jajetomU posudi se ugasi soda sa sirćetom. Dodaju se jaje, mleko sa praškom za pecivo i ulje. Sipa se voda i prosejano brašno.
Mesi se meko testo, ako se lepi, stavlja se još malo. Oblikuje se u lopticu i ostavlja se na kratko...
10. feb.
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliSos
U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta.
Smesa za pohovanje
U posudu sa prezlama...
22. mart
2
Neobična uvijena penjurlija sa sirom i spanaćemVredi da probate!
Prosejavate brašno u posudu.
Ostavljate otprilike 100 grama na jednu stranu, ako je potrebno prilikom mešenja u zavisnosti od brašna koje koristite i količine tečnosti....
29. januar
Pljeskavica Probaj mePljeskavice
Meso staviti u šerpu, dodati lovorov list, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva.
Kuvano meso odvojiti od kostiju, samleti na mašini za meso zajedno sa crnim lukom.
U samleveno meso dodati jaje,...
09. nov.
Koju kafu da izaberemo?Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana!
Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
11. okt.
Ljubitelj ste sireva? Ovo morate znati1. Kupujte onoliko sira, koliko će vam trebati za jednu nedelju, jer jednom nasečen sir ima sve lošije osobine;
2. Meke sireve čuvajte u onom delu frižidera gde se održava najniža temperatura. Nakon otvaranja je najbolje...
21. jul