Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Najbrža i najsočnija lenja pita koju ste ikada probaliNajbrža i najsočnija lenja pita koju ste ikada probali
15. mart
Topi se i ne mora da se žvaće. Možda je zato i dobila ime :) Prijatno!...
GaudaGauda
02. avgust
Sastav Gaude Gauda je sir sa visokim procenom masti, sadrži prosečno 40% vode, a 60% suve materije....
Trobojna penjurlija (tutmanik)Trobojna penjurlija (tutmanik)
07. nov.
Zamesite meko testo od navedenih sastojaka. Ostavite malo da odstoji i podelite ga na 4 dela. Razvijte oklagijom jedan deo na koru veličine pleha (ja sam koristila pleh iz rerne). Razvucite u namazan pleh. Pospite rastopljenim...
Trobojna praznična salataTrobojna praznična salata
13. sep.
1
Trobojna praznična salata je gotova....
Trobojna sladoled tortaTrobojna sladoled torta
03. avgust
1
Izmrvite keks na sitno i pomešate ga sa kondenzovanim mlekom i maslacem istopljenim na pari. Mešate dok se ne dobije glatka smesa i njom prekrivate dno i zidove kalupa za tortu. Nakon toga stavljate u frižider da se stegne...
Proteinska trobojna tortaProteinska trobojna torta
29. april
Imate raskošnu proteinsku trobojnu tortu, koju možete jesti sa povodom i bez povoda....
Neobična tortaNeobična torta
04. januar
Neobična torta je gotova!...
Neobična Medena tortaNeobična Medena torta
06. dec.
Ukrasite neobičnu medenu tortu po vašem izboru i stavite u frižider na otprilike 10-12 sati nakon mazanja kremom....
Ukusna salata sa maslinama i gauda siromUkusna salata sa maslinama i gauda sirom
25. jul
Ukusna salata sa maslinama i gaudom je spremna....
Neobična korist kiselog kupusaNeobična korist kiselog kupusa
08. dec.
Međutim, postoje osnovna pravila za pripremu kiselog kupusa kojih se morate pridržavati da bi proces fermentacije tekao kako treba i da na kraju uživate u nečemu ukusnom i zdravom....
Neobična rebarca u đuvečariNeobična rebarca u đuvečari
14. jul
Poslužite neobična rebarca u đuvečari topla sa odgovarajućim garnirungom....
Neobična musaka sa ćuretinomNeobična musaka sa ćuretinom
25. maj
Patlidžan možete oguliti a i ne morate, ja lično ga ne gulim. Isečemo uzdužno i pospemo solju. Ako nemate pečene paprike crvene od zimnice u zamrzivaču, ispecite paprike cele i ogulite....
Neobična pita od jabukaNeobična pita od jabuka
31. dec.
Umutiti jaja i šećer i dodati aromu od vanile, pa nastaviti sa mućenjem. Dodati i mleko, rastopljen maslac, pa i brašno. Dobro promešati. Oljuštiti jabuke i iseći na kriške. U smesu dodati prašak za pecivo i dodati limunov...
Neobična pita iz tiganjaNeobična pita iz tiganja
14. jun
Kada se zapeče sa druge strane, neobična pita iz tiganja je gotova....
Neobična slatko-slana pitaNeobična slatko-slana pita
17. jul
U posudi umutite jaja sa šećerom, dodajte ulje i ponovo promešajte. Umutite kiselo mleko sa sodom i kad nadođe dodajte ga u smesu od jaja, promešajte. Dodajte prosejano brašno i mešajte dok ne dobijete homogenu i glatku...
Neobično voće pomeloNeobično voće pomelo
13. jul
Da li znate koliko korisntan za vaše zdravlje može da bude pomelo! Zadivljujuće koristan! Pomelo je tropsko voće vrste Citrusa. Težina velikih primeraka voća može da dostigne do 10 kg! Pomelo može da bude različitih...
Neobična kaša sa pečurkama bukovačamaNeobična kaša sa pečurkama bukovačama
27. jun
Servirajte ovu neobičnu kašu sa pečurkama bukovačama sa malo sitno iseckanog svežeg peršuna. Prijatno!...
Trobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajimaTrobojna kinoa sa šargarepom, lukom i jajima
02. jul
Kinou operite i ocedite. Šargarepu naseckajte na srednje velike komade, kao i crni luk. U maloj šerpici ugrejte malo masnoće i dodajte luk, nakon toga šargarepu i na kraju beli luk. Začinite i dodajte opranu kinou....
Neobična sarmica sa koprivom i pečurkamaNeobična sarmica sa koprivom i pečurkama
23. april
Iznutrice se dobro operu i skuvaju se u posoljenoj vodu, ocede se i iseku se na sitno. Luk se iseče na sitno i dinsta se u zagrejanom maslacu. Njemu se dodaju očišćen pirinač, pečurke, nana i biber. Na kraju dodajemo...
Neobična pogača od sode sa jajetomNeobična pogača od sode sa jajetom
10. feb.
U posudi se ugasi soda sa sirćetom. Dodaju se jaje, mleko sa praškom za pecivo i ulje. Sipa se voda i prosejano brašno. Mesi se meko testo, ako se lepi, stavlja se još malo. Oblikuje se u lopticu i ostavlja se na kratko...
Piletina Parmigiana kakvu još niste probaliPiletina Parmigiana kakvu još niste probali
22. mart
2
Sos U čistu šerpu stavljamo paradajz pelat, koncentrovani paradajz pire, šećer, sitno iseckan beli luk , bosiljak, so i biber. Začinjeni sos kuvati na tihoj vatri 15-20 minuta. Smesa za pohovanje U posudu sa prezlama...
Neobična uvijena penjurlija sa sirom i spanaćemNeobična uvijena penjurlija sa sirom i spanaćem
29. januar
Vredi da probate! Prosejavate brašno u posudu. Ostavljate otprilike 100 grama na jednu stranu, ako je potrebno prilikom mešenja u zavisnosti od brašna koje koristite i količine tečnosti....
Pljeskavica Probaj mePljeskavica Probaj me
09. nov.
Pljeskavice Meso staviti u šerpu, dodati lovorov list, naliti vodom da ogrezne i staviti da se kuva. Kuvano meso odvojiti od kostiju, samleti na mašini za meso zajedno sa crnim lukom. U samleveno meso dodati jaje,...
Koju kafu da izaberemo?Koju kafu da izaberemo?
11. okt.
Hmmm, da li ste ikada otvorili oči ujutru i jedva čekali da samo ponjušite šoljicu mirisne, aromatične kafe i da je pijuckate sa oduševljenjem... Odličan početak dana! Međutim, vaš dan može početi i strašno ako ste...
Ljubitelj ste sireva? Ovo morate znatiLjubitelj ste sireva? Ovo morate znati
21. jul
1. Kupujte onoliko sira, koliko će vam trebati za jednu nedelju, jer jednom nasečen sir ima sve lošije osobine; 2. Meke sireve čuvajte u onom delu frižidera gde se održava najniža temperatura. Nakon otvaranja je najbolje...