Facebook
Omiljeno
Pinterest
Od kakvih se trava pravi turski čajTurski čaj ne može da se opiše, on treba da se proba. On nije samo veoma ukusan, nego je i izuzetno koristan. U Turskoj se servira u svako doba - nakon doručka, ručka i večere.
2004 godine Turska postavlja rekord...
Kako se pravi sos od limunaPotrebni sastojci: 200 ml svežeg mleka i 200 ml kiselog mleka, 1 limun, 1 supena kašika kukuruznog skroba, so i beli biber po ukusu....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?brašno u pola čaše svežeg mleka i sipajte smesu u šerpu sa preostalim mlekom i kuvajte na tihoj vatri dok neprestano mešate dok se sve ne zgusne....
ParmezanParmezan se tradicionalno proizvodi od nepasterizovanog kravljeg mleka, tako što se pomešaju dve vrste mleka - od večernje muže, prethodno obezmašćenog i jutrarnje muže, tako što se doda u potpunosti organsko mleko....
Od kog mleka se pravi mocarela?Danas se ovaj sir pravi širom Italije, ali i u nekim drugim zemljama. Za proizvodnju mocarele najčešće se koristi bivolje ili kravlje mleko....
Pravi sladoled od pavlakeSmesa se sipa u plastičnu posudu i mlečni sladoled se ostavlja u zamrzivaču 3 sata, a dok se hladi meša se nekoliko puta.
Pravi sladoled od pavlake je gotov....
Tri super obroka koji se prave od pirinčaPirinčano mleko, sa druge strane, je treća najpopularnija alternativa pravom mleku. Pirinčano mleko je iza bademovog i sojinog mleka. Izuzetno je pogodno za ljude koji imaju intoleranciju na laktozu....
Kako se pravi fonduNeophodno vam je 200 grama čokolade, 100 grama kondenzovanog mleka, jagode, breskve, ananas. Osim toga - jedna kašika likera ili konjaka.
Razlomite čokoladu na parčiće i istopite u šerpi....
Kako se pravi zaprškaTečnost je odvarak (ceđ) od pečuraka ili povrća za kaše sa povrćem, bujon kod pilećih kaša i mleko kod mlečnih kaša. Pazite da brašno ne zagori....
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi domaće pivoKakva će ona piti - raž, ječam ili pšenica, zavisi od vas. Možete pomešati raž sa ovsom.
Nakon što odaberete zrna, stavite ih u duboku posudu i prelijte hladnom vodom....
Kako se pravi idealni patišpanjRasprostranjeno je svuda po svetu i priprema se od jaja, brašna i šećera, a ponekad se dodaje i mleko. Ako naučite da ga pravite, lako ćete moći da spremite svakakve deserte....
Kako se pravi masno testoPravite rupu u brašnu, koje je već pomešano sa mastii i sipajte jaje. Počinjete da dodajete brašno od spoljašnje strane ka centru rupe dok se ne obrazuje testo, ako je potrebno, dodajte vodu....
Kako se pravi plavi sir?Plavi sir je termin, koji se koristi za pravljenje sira sa kravljim mlekom, ovčijim mlekom ili kozjim mlekom i čiji je proces sazrevanja potpomognut sa buđi Penicillium....
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....