Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Osnovni francuski dresingSve namirnice promešajte i stavite ih u teglicu u kojoj ćete ih sačuvati.
Pre korišćenja dresinga, lagano promućkajte teglicu. Ovaj dresing možete koristiti za krompir, testeninu ili različite salate od povrća....
10. jul
Francuski osnovni sos za ribuSve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu.
Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru.
Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
16. jun
Piletina sa povrćem, slatkim sosem i naromPospite zrncima nara vašu piletinu sa povrće , slatkim sosem i narom....
14. dec.
Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonimaDa bi se pripremile punjene apetitne male sipe, potrebno je da se prvo očiste, operu i osuše.
Pravi se razrez otprilike dva centimetra u koji će se staviti punjenje.
Pripremanje paradajz sosa: Sipajte u tiganj maslinovo...
12. dec.
Osnovni krem za kolačeŽumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate.
Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum. Promešajte...
26. maj
Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem.
Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama....
24. maj
Najskuplji francuski sireviSvaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
07. jul
Najpopularniji francuski sireviBofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
18. januar
Svinjski žilijeni sa vinom i soja sosem u rerniSvinjski žilijeni sa vinom i soja sosem u rerni su mnogo ukusni.
Prijatno!...
05. avgust
Sosevi za roštiljMožete i sami da izmislite sos za roštilj, a možete i iskoristiti recepte nekih od najpopularnijih soseva pogodnih za različite vrste mesa....
19. feb.
Sosevi za ćufteĆufte su omiljena hrana kako malima, tako i odraslima. Da bi bile ukusne, one treba da budu napravljene od kvalitetnog mlevenog mesa i da su začinjene odgovarajućim začinima za ćufte. Takođe, od velikog značaja je i sam...
22. mart
Vrste francuskih sirevaU Francuskoj se proizvodi čuveni sir Bri.
Francuski sirevi imaju dupli ili trostruki procenat masti. Dupli procenat masti je 60 posto, a za trostruki se smatra da je iznad 70 posto....
08. jul
Tajna francuskih palačinkiFrancuska je u tom smislu gastronomski etalon. Tamo se palačinke nude najviše slatke i fine kao čipka.
Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa....
28. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
09. mart
Nepoznati francuski deserti: Far BretonFar Breton je omiljeni francuski desert. On je slabo poznat kod nas. Ali nakon što ga jednom probate, neminovno ćete potražiti recept za pripremanje ovog remek dela. A on je izuzetno lak....
13. maj
Osnovne sorte krompiraKod nas postoji oko 70 sorti krompira, među kojima ima i francuskih, holadnskih i nemačkih....
12. mart
Francuski hlebKvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom.
Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
04. avgust
Francuski tartifletteRerna - na 180 stepeni; Pravougaona tava 30/20 cm
Krompire oprati i staviti ih neoljuštene u šerpu, sa strukom svežeg ruzmarina. Ostaviti ih na vatri da provre, pa meriti tačno 15 minuta. Nakon toga, skloniti ih sa vatre...
04. sep.
Francuski dresingPomešajte sve sastojke u šejkeru i mućkajte dok se ne dobije glatka smesa.
Probajte i dodajte još začina ako želite. Čuvajte u tegli u frižideru....
05. april
Francuski ekleriSvaki francuski recept za ekler je uvek sa maslacem. Može se zameniti uljem, ali to više nije francuski ekler, a loptice od testa će izgubiti hrskavu teksturu, takođe i miris maslaca, što nije beznačajno....
29. okt.
Francuski bagetiKvasac i šećer rastvorite u 300 ml mlake vode. Smesu ostavite na toplom da nadođe. Nakon što počne da se stvara pena dodajte izgnječenu tabletu vitamina C.
Brašno prosejte sa solju. Dodajte smesu sa kvacem i zamesite meko...
09. sep.
1
Francuski majonezFrancuski majonez zatvorite poklopcem i ostavite nekoliko sati u frižideru....
10. april
Sosevi za pileće šniclePileće šnicle možete spremiti i sa sosevima na mlečnoj osnovi - sos sa kiselim mlekom, pavlakom, pa čak i sa svežim mlekom. Takođe, možete koristiti dimljeni ili topljeni sir....
16. mart