Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Osnovni francuski dresingOsnovni francuski dresing
10. jul
Sve namirnice promešajte i stavite ih u teglicu u kojoj ćete ih sačuvati. Pre korišćenja dresinga, lagano promućkajte teglicu. Ovaj dresing možete koristiti za krompir, testeninu ili različite salate od povrća....
Francuski osnovni sos za ribuFrancuski osnovni sos za ribu
16. jun
Sve namirnice promešajte u flašici sa širokim otvorom i jako promućkajte da dobijete homogenu smesu. Flašicu zatvorite i sos čuvajte u frižideru. Servirajte ga sa kuvanom ribom i salatama od ribe....
Piletina sa povrćem, slatkim sosem i naromPiletina sa povrćem, slatkim sosem i narom
14. dec.
Pospite zrncima nara vašu piletinu sa povrće , slatkim sosem i narom....
Punjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonimaPunjene bejbi sipe sa aromatičnim sosem i krutonima
12. dec.
Da bi se pripremile punjene apetitne male sipe, potrebno je da se prvo očiste, operu i osuše. Pravi se razrez otprilike dva centimetra u koji će se staviti punjenje. Pripremanje paradajz sosa: Sipajte u tiganj maslinovo...
Osnovni krem za kolačeOsnovni krem za kolače
26. maj
Žumanca, koja ste odvojili umutite sa dve vrste šećera. U tankom mlazu sipajte brašno, dok istovremeno energično mešate. Na isti način dodajte i sveže mleko. Na kraju dodajte narendanu koru od limuna i rum. Promešajte...
Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)Osnovni poslastičarski krem Patiseri (Patisserie)
24. maj
Krem Patiseri je osnovni poslastičarski krem, pogodan za filovanje torti, eklera, slatkiša koji treba da imaju odgovarajući krem. Možemo servirati i samostalno, u posudicama/čašama....
Najskuplji francuski sireviNajskuplji francuski sirevi
07. jul
Svaki region Francuske ima svoje specifične sireve. Ako se vratimo nazad u vreme generala Šarl de Gola, Francuska je raspolagala sa 246 različitih vrsta sireva....
Najpopularniji francuski sireviNajpopularniji francuski sirevi
18. januar
Bofor (Beaufort) je takođe jedan od najpopularnijih francuskih sireva - ima polutvrdu konzistenciju i proizvodi se samo u francuskom departmanu Savoj....
Svinjski žilijeni sa vinom i soja sosem u rerniSvinjski žilijeni sa vinom i soja sosem u rerni
05. avgust
Svinjski žilijeni sa vinom i soja sosem u rerni su mnogo ukusni. Prijatno!...
Sosevi za roštiljSosevi za roštilj
19. feb.
Možete i sami da izmislite sos za roštilj, a možete i iskoristiti recepte nekih od najpopularnijih soseva pogodnih za različite vrste mesa....
Sosevi za ćufteSosevi za ćufte
22. mart
Ćufte su omiljena hrana kako malima, tako i odraslima. Da bi bile ukusne, one treba da budu napravljene od kvalitetnog mlevenog mesa i da su začinjene odgovarajućim začinima za ćufte. Takođe, od velikog značaja je i sam...
Vrste francuskih sirevaVrste francuskih sireva
08. jul
U Francuskoj se proizvodi čuveni sir Bri. Francuski sirevi imaju dupli ili trostruki procenat masti. Dupli procenat masti je 60 posto, a za trostruki se smatra da je iznad 70 posto....
Tajna francuskih palačinkiTajna francuskih palačinki
28. mart
Francuska je u tom smislu gastronomski etalon. Tamo se palačinke nude najviše slatke i fine kao čipka. Pri pripremi palačinki prva važna stvar je priprema testa....
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
Nepoznati francuski deserti: Far BretonNepoznati francuski deserti: Far Breton
13. maj
Far Breton je omiljeni francuski desert. On je slabo poznat kod nas. Ali nakon što ga jednom probate, neminovno ćete potražiti recept za pripremanje ovog remek dela. A on je izuzetno lak....
Osnovne sorte krompiraOsnovne sorte krompira
12. mart
Kod nas postoji oko 70 sorti krompira, među kojima ima i francuskih, holadnskih i nemačkih....
Francuski hlebFrancuski hleb
04. avgust
Kvasac se rastvara u vodi i mleku. Dodaje se ulje. Brašno se proseva sa solju i šećerom. Sve se pomeša i mesi se testo. Ono treba da odstoji 20 minuta. Rasporedi se na lopte, zaokrugle se i ostavljaju da odstoje 10-15...
Francuski tartifletteFrancuski tartiflette
04. sep.
Rerna - na 180 stepeni; Pravougaona tava 30/20 cm Krompire oprati i staviti ih neoljuštene u šerpu, sa strukom svežeg ruzmarina. Ostaviti ih na vatri da provre, pa meriti tačno 15 minuta. Nakon toga, skloniti ih sa vatre...
Francuski dresingFrancuski dresing
05. april
Pomešajte sve sastojke u šejkeru i mućkajte dok se ne dobije glatka smesa. Probajte i dodajte još začina ako želite. Čuvajte u tegli u frižideru....
Francuski ekleriFrancuski ekleri
29. okt.
Svaki francuski recept za ekler je uvek sa maslacem. Može se zameniti uljem, ali to više nije francuski ekler, a loptice od testa će izgubiti hrskavu teksturu, takođe i miris maslaca, što nije beznačajno....
Francuski bagetiFrancuski bageti
09. sep.
1
Kvasac i šećer rastvorite u 300 ml mlake vode. Smesu ostavite na toplom da nadođe. Nakon što počne da se stvara pena dodajte izgnječenu tabletu vitamina C. Brašno prosejte sa solju. Dodajte smesu sa kvacem i zamesite meko...
Francuski majonezFrancuski majonez
10. april
Francuski majonez zatvorite poklopcem i ostavite nekoliko sati u frižideru....
Sosevi pogodni za šnicleSosevi pogodni za šnicle
09. sep.
Evo nekoliko odgovarajućih soseva za šnicle!...
Sosevi uz pačije mesoSosevi uz pačije meso
17. april
Pogledajte još: - mlečni sosevi; - sos za povrće....
Sosevi za pileće šnicleSosevi za pileće šnicle
16. mart
Pileće šnicle možete spremiti i sa sosevima na mlečnoj osnovi - sos sa kiselim mlekom, pavlakom, pa čak i sa svežim mlekom. Takođe, možete koristiti dimljeni ili topljeni sir....