Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PasuljPaprikaš od pasulja, čorba od pasulja, punjene paprike s pasuljem, salata od pasulja, pasulj s kobasicom - prisustvuju najčešće na balkanskoj trpezi....
13. jul
Ljubičasti pasuljKuvanje ljubičastog pasulja
Mogu se konzumirati sveže grančice ili zrna ljubičastog pasulja. Pasulj treba da se potopi u vodu najmanje 30 minuta do nekoliko sati neposredno pre kuvanja....
23. dec.
Tonka pasuljOvaj pasulj ima i nazive tonga pasulj, сoumarouna odorata ili samo kumuruna, što je stari naziv za drvo kumaru (cumaru)....
16. avgust
Mungo pasuljKoristi od mungo pasulja
Zbog bogatog sadržaja, mungo pasulj se smatra supernamirnicom....
04. jul
Crni PasuljJedan od najzanimljvijih i najukusnijih vrsta pasulja jeste crni pasulj.
Sastav crnog pasulja
Jedna činija skuvanog crnog pasulja sadrži 41 g ugljenih hidrata, 15 g vlakana, 15 g proteina i 1 g masti....
11. januar
Odgovarajući začini za pasuljNeke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei.
Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
09. mart
Čorbast pasuljPasulj, zajedno sa šargarepom i belim lukom se kuva dok ne omekša u 1, 5-2 l vode, nakon čega se posoli. Dodaju se grančice čubra, koje se izdave nakon što se pasulj skuva....
24. nov.
Bakin pasuljPre nego što pasulj bude gotov, pomešamo vodu, brašno i biber i lagano ih dodajemo u pasulj, mešamo.
Na kraju dodajemo so, nanu i peršun....
31. mart
1
Vizantijski pasuljPasulj se procedi, na dno đuvečare se stavlja ostatak ulja, dno se prekriva pasuljem, začinjava se nanom i selenom i pokriva se slojem luka....
05. sep.
Gust pasuljMožete koristiti i pasulj iz konzerve, ali ovaj sam ja kuvala. Za više porcija, povećajte sastojke....
15. avgust
1
Pasulj meljanacPripremljeni luk dodati pasulju i promešati da se sjedini.
Pasulj meljanac je gotov....
17. nov.
Zapečeni pasuljPasulj skuvati ali paziti da se ne prekuva i raspada.
Kuvan pasulj potpuno ocediti od vode u kojoj se kuvao.
Šargarepu očistiti i narendati na sitnije rende, crni i crveni luk iseći na kockice....
05. jul
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
14. okt.
Crveni pasulj - koristi i šteteUključite crveni pasulj u recepte svih vrsta, kao što su čorbe od pasulja, janije od pasulja, pa čak i salate od pasulja....
07. mart
Kaubojski pečeni pasuljPasulj isipajte u duboku keramičku tepsiju za pečenje.
Pomešajte smeđi šećer, balzamiko sirće, senf, vorčester sos i ostale začine. Dobro promešajte, kako bi se sve sjedinilo. Dodajte sos pasulju....
26. sep.
Pasulj sa ćufticamaU drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
23. mart
Moj čorbasti pasuljPotopite pasulj u vodu da preko noći nabubri.
Prosuti vodu sutradan, stavite novu vodu i kuvajte.
Sipajte so, sodu bikarbonu, lovorov list i kuvati dok se ne skuva.
Prodinstati crni luk, praziluk i beli luk....
15. feb.
4
Pasulj sa piletinomDolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april
Zapečen gust pasuljU dubokoj šerpi skuvajte pasulj zajedno sa sitno naseckanom šargarepom, tikvicom i lukom. Posolite, dodajte ulje i mnogo nane, kada je pasulj skuvan i ostao je na malo vode....
17. april
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa mesomPasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
10. mart
Pasulj sa pirinčemPrebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
01. nov.
Posni pasulj prebranacOprati probran pasulj, naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri.
Sutradan odliti vodu, sipati novu i kuvati pasulj oko 10-15 minuta, pa i tu vodu odliti....
08. feb.