Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
PasuljPasulj
13. jul
Paprikaš od pasulja, čorba od pasulja, punjene paprike s pasuljem, salata od pasulja, pasulj s kobasicom - prisustvuju najčešće na balkanskoj trpezi....
Ljubičasti pasuljLjubičasti pasulj
23. dec.
Kuvanje ljubičastog pasulja Mogu se konzumirati sveže grančice ili zrna ljubičastog pasulja. Pasulj treba da se potopi u vodu najmanje 30 minuta do nekoliko sati neposredno pre kuvanja....
Tonka pasuljTonka pasulj
16. avgust
Ovaj pasulj ima i nazive tonga pasulj, сoumarouna odorata ili samo kumuruna, što je stari naziv za drvo kumaru (cumaru)....
Mungo pasuljMungo pasulj
04. jul
Koristi od mungo pasulja Zbog bogatog sadržaja, mungo pasulj se smatra supernamirnicom....
Crni PasuljCrni Pasulj
11. januar
Jedan od najzanimljvijih i najukusnijih vrsta pasulja jeste crni pasulj. Sastav crnog pasulja Jedna činija skuvanog crnog pasulja sadrži 41 g ugljenih hidrata, 15 g vlakana, 15 g proteina i 1 g masti....
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Neke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei. Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
Gusti pasuljGusti pasulj
30. sep.
Kada izvadite pasulj iz rerne, pomešajte ga sa sitno iseckanom mirođijom....
Pasulj paprikašPasulj paprikaš
02. jun
Pasulj paprikaš je gotov....
Čorbast pasuljČorbast pasulj
24. nov.
Pasulj, zajedno sa šargarepom i belim lukom se kuva dok ne omekša u 1, 5-2 l vode, nakon čega se posoli. Dodaju se grančice čubra, koje se izdave nakon što se pasulj skuva....
Bakin pasuljBakin pasulj
31. mart
1
Pre nego što pasulj bude gotov, pomešamo vodu, brašno i biber i lagano ih dodajemo u pasulj, mešamo. Na kraju dodajemo so, nanu i peršun....
Vizantijski pasuljVizantijski pasulj
05. sep.
Pasulj se procedi, na dno đuvečare se stavlja ostatak ulja, dno se prekriva pasuljem, začinjava se nanom i selenom i pokriva se slojem luka....
Gust pasuljGust pasulj
15. avgust
1
Možete koristiti i pasulj iz konzerve, ali ovaj sam ja kuvala. Za više porcija, povećajte sastojke....
Pasulj meljanacPasulj meljanac
17. nov.
Pripremljeni luk dodati pasulju i promešati da se sjedini. Pasulj meljanac je gotov....
Zapečeni pasuljZapečeni pasulj
05. jul
Pasulj skuvati ali paziti da se ne prekuva i raspada. Kuvan pasulj potpuno ocediti od vode u kojoj se kuvao. Šargarepu očistiti i narendati na sitnije rende, crni i crveni luk iseći na kockice....
Kako se kuva crveni pasulj?Kako se kuva crveni pasulj?
14. okt.
Pasulj koji je skuvan na ovaj način je odgovarajuć za salatu od pasulja, ukusnu čorbu od pasulja, tako i za pire od pasulja, kao garnirung uz meso. Pire može da bude i za nadev za pite....
Crveni pasulj - koristi i šteteCrveni pasulj - koristi i štete
07. mart
Uključite crveni pasulj u recepte svih vrsta, kao što su čorbe od pasulja, janije od pasulja, pa čak i salate od pasulja....
Kaubojski pečeni pasuljKaubojski pečeni pasulj
26. sep.
Pasulj isipajte u duboku keramičku tepsiju za pečenje. Pomešajte smeđi šećer, balzamiko sirće, senf, vorčester sos i ostale začine. Dobro promešajte, kako bi se sve sjedinilo. Dodajte sos pasulju....
Pasulj sa ćufticamaPasulj sa ćufticama
23. mart
U drugom tiganju s malo masnoće ispržite isečeno povrće za pasulj (luk, papriku, šargarepu). Za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni. Sipajte pasulj u posudu za pečenje i u njega dodajte narendan paradajz....
Moj čorbasti pasuljMoj čorbasti pasulj
15. feb.
4
Potopite pasulj u vodu da preko noći nabubri. Prosuti vodu sutradan, stavite novu vodu i kuvajte. Sipajte so, sodu bikarbonu, lovorov list i kuvati dok se ne skuva. Prodinstati crni luk, praziluk i beli luk....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
Zapečen gust pasuljZapečen gust pasulj
17. april
U dubokoj šerpi skuvajte pasulj zajedno sa sitno naseckanom šargarepom, tikvicom i lukom. Posolite, dodajte ulje i mnogo nane, kada je pasulj skuvan i ostao je na malo vode....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Prebacite pirinač sa povrćem u odgovarajući pleh, dodajte pasulj i začinite čubrom, nanom i posolite. Dolijte 1-2 šolje vode od pasulja i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo....
Posni pasulj prebranacPosni pasulj prebranac
08. feb.
Oprati probran pasulj, naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri. Sutradan odliti vodu, sipati novu i kuvati pasulj oko 10-15 minuta, pa i tu vodu odliti....