Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Istorija piceIstorija pice
31. januar
Postoji i pica koja se pravi naopačke - odozdo se stavlja kačkavalj, odozgo testo, a na njega se sipa sos....
Prava baklavaPrava baklava
13. april
Prva četiri sastojka umutimo i dodajemo brašno koliko je potrebno. Zamesimo i podelimo na 4 lopte. Svku loptu razvučemo na krug, ne mnogo tanak. Svaki list namažemo margarinom, a na poslednju margarin, orahe i cimet. Uvijamo...
Ukusna prava pitaUkusna prava pita
27. dec.
Ukusna prava pita, koje ide idealno sa kiselim mlekom ili ajranom za doručak....
Prava kobasica LukankaPrava kobasica Lukanka
19. dec.
Isecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro. Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru)....
Prava ruska salataPrava ruska salata
13. januar
Što je grašak tamnije boje i sitniji, to znači da je mlađi. Nemojte ga odmrzavati napolju. Krastavčići ne treba da su domaći, jer i kad je tegla kuvana 5 minuta, onda su oni meki, a treba da budu hrskavi. Šunka da...
Prava domaća čokoladaPrava domaća čokolada
24. dec.
Ostavite da se stvrdne prava čokolada, može i u frižideru....
Prava šupla iz grada RazlogaPrava šupla iz grada Razloga
04. avgust
Prosejemo brašno u posudi sa malo soli (2 prstohvata). Dodajemo hladnu vodu u brašno i mešamo neprestano, dok ne postane gusta kaša. Uzimamo veliku posudu za pečenje i mažemo dno sa pola maslaca. Sipamo kašu od brašna...
Tajna sočne domaće piceTajna sočne domaće pice
17. dec.
Sočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice. Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više. Da bi pica bila sočna...
Istorija marcipanaIstorija marcipana
11. jun
Kao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske). Marcipan ima različite namene....
Istorija šporetaIstorija šporeta
10. april
Šporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
Pice KalconePice Kalcone
01. dec.
U dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
Slatke piceSlatke pice
16. april
Rastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti. Svaku razvijte i namažite slatkom...
Tikvice-piceTikvice-pice
26. sep.
Isecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar. Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza. Pospite šunkom isečenom na kocke. Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
Pitice - PicePitice - Pice
15. okt.
Kobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj. Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
Pice - mafiniPice - mafini
10. dec.
Rastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice. Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove. Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke. Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
Mekane mini piceMekane mini pice
18. avgust
Mlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta. Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi. U dublju posudu usuti brašno...
Efektne mini piceEfektne mini pice
22. nov.
Mesimo sastojke za testo za picu. Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe. Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće. Premeštamo ih na papir za pečenje. Mažemo maslinovim uljem...
Lisnate rol piceLisnate rol pice
10. jun
Lisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata. Za to vreme možete da pripremate nadev. Narendamo šunku i edamer. Kad se testo odledi, razvučemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo...
Mini pice kalconeMini pice kalcone
05. nov.
1
Rerna - 180 stepeni; Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje; Mogu i da se isprže mini pice u većoj količini masnoće, oko 1 litar. U posudu se sipa pavlaka, dodaje se so i manje brašna. Zamesi se meko, nelepljivo...
Brze dečije piceBrze dečije pice
31. mart
Zamesite testo, tako što razmutite kvasac sa toplim mlekom i vodom. Dodajte ostale sastojke i mesite dok ne dobijete mekao testo, koje se ne lepi. Ostavite da naraste. Za to vreme spremite namirnice za nadev. Ponovo omesite...
Brze zatvorene piceBrze zatvorene pice
13. feb.
Sipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo. Podelimo testo na pola i razvijamo ga. Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...
Brze mini piceBrze mini pice
23. dec.
Prosevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo. Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
Mini lisnate piceMini lisnate pice
09. dec.
Isecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko. Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
Pogačice-pice PeperoniPogačice-pice Peperoni
09. nov.
Od testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih. Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
Šarene kukuruzne piceŠarene kukuruzne pice
11. jul
Prebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...