Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Istorija picePostoji i pica koja se pravi naopačke - odozdo se stavlja kačkavalj, odozgo testo, a na njega se sipa sos....
31. januar
Prava baklavaPrva četiri sastojka umutimo i dodajemo brašno koliko je potrebno. Zamesimo i podelimo na 4 lopte. Svku loptu razvučemo na krug, ne mnogo tanak.
Svaki list namažemo margarinom, a na poslednju margarin, orahe i cimet. Uvijamo...
13. april
Ukusna prava pitaUkusna prava pita, koje ide idealno sa kiselim mlekom ili ajranom za doručak....
27. dec.
Prava kobasica LukankaIsecite meso i slaninu na kocke i sameljite na osmom stupnju mlina, dodajte sve začine i zamesite mleveno meso veoma dobro.
Ostavite mleveno meso tako 2-3 dana da odstoji (obavezno na hladnom mestu ili u frižideru)....
19. dec.
Prava ruska salataŠto je grašak tamnije boje i sitniji, to znači da je mlađi. Nemojte ga odmrzavati napolju.
Krastavčići ne treba da su domaći, jer i kad je tegla kuvana 5 minuta, onda su oni meki, a treba da budu hrskavi.
Šunka da...
13. januar
Prava šupla iz grada RazlogaProsejemo brašno u posudi sa malo soli (2 prstohvata).
Dodajemo hladnu vodu u brašno i mešamo neprestano, dok ne postane gusta kaša.
Uzimamo veliku posudu za pečenje i mažemo dno sa pola maslaca.
Sipamo kašu od brašna...
04. avgust
Tajna sočne domaće piceSočnu domaću picu možete pripremiti uz pomoć pravilne pripreme oslovne i nadeva pice.
Savršeno testo za picu ne treba da bude deblje od pola cm, a ivice treba da budu debele oko 2 cm, ne više.
Da bi pica bila sočna...
17. dec.
Istorija marcipanaKao dokaz, veruje se da se do danas najukusniji marcipan proizvodi u Libeku (Severna Nemačka) i Keningbergu (istorijska prestonica Pruske).
Marcipan ima različite namene....
11. jun
Istorija šporetaŠporet je kuhinjski uređaj namenjen spremanju hrane. Šporet u kuhinji koristi dikrektnu toplotu za proces kuvanja i može da ima ugrađenu i rernu, koja se koristi za pečenje. Šporet se zagreva gorenjem drva ili uglja, uz...
10. april
Pice KalconeU dubljoj posudi pomešati brašno, kvasac, šećer i so, pa u sredini mase napraviti udubljenje i sipati vodu. Voda mora biti mlaka, nikako vruća, jer testo neće narasti. Kašikom lagano dodavati brašno sa strana posude i postepeno...
01. dec.
Slatke piceRastvorite kvasac u mleku zajedno sa šećerom. Prosejte brašno i u njega dodajte istopljeni maslac, vanilu i kvasac. Zamesite meko testo. Ostavite da naraste. Podelite testo na 14-16 lopti.
Svaku razvijte i namažite slatkom...
16. april
Tikvice-piceIsecite tikvice na kolutove debljine jedan i po centimetar.
Poređajte ih u posudu za pečenje i posolite. Stavite po jedan krug paradajza.
Pospite šunkom isečenom na kocke.
Na kraju ih pospite narendanim kačkavaljem...
26. sep.
Pitice - PiceKobasicu nasecite na kockice i promešajte je sa kukuruzom i začinima. U posebnoj posudi narendajte kačkavalj.
Uzmite dve kore, premažite ih kečapom, pospite ih bogato nadevom, odozgo stavite kačkavalj, premotajte 3 puta...
15. okt.
Pice - mafiniRastvorite testo. Isecite pomoću krugova pice.
Namažite gnezda za mafine i poređajte krugove.
Stavite krug krastavca, kašičicu ljutenice i parčence pečurke.
Pre nego što je gotovo dodajte parčence gaude i pecite...
10. dec.
Mekane mini piceMlako mleko usuti u odgovarajuću posudu, dodati kvasac, šećer, izmešati i ostaviti da odstoji par minuta.
Maslac iseckati, staviti u šerpu i otopiti na laganoj vatri. Ostaviti da se ohladi.
U dublju posudu usuti brašno...
18. avgust
Efektne mini piceMesimo sastojke za testo za picu.
Oblikujemo ga u loptu i ostavljamo da nadođe.
Pravimo male kuglice, nakon toga oklagijom i prstenom pravimo kružiće.
Premeštamo ih na papir za pečenje.
Mažemo maslinovim uljem...
22. nov.
Lisnate rol piceLisnato testo ostavimo da se odmrzne na sobnoj temperaturi u proseku oko pola sata.
Za to vreme možete da pripremate nadev. Narendamo šunku i edamer.
Kad se testo odledi, razvučemo ga na pobrašnjenoj površini i isečemo...
10. jun
Mini pice kalconeRerna - 180 stepeni;
Ravna posuda za pečenje pokrivena papirom za pečenje;
Mogu i da se isprže mini pice u većoj količini masnoće, oko 1 litar.
U posudu se sipa pavlaka, dodaje se so i manje brašna. Zamesi se meko, nelepljivo...
05. nov.
1
Brze dečije piceZamesite testo, tako što razmutite kvasac sa toplim mlekom i vodom. Dodajte ostale sastojke i mesite dok ne dobijete mekao testo, koje se ne lepi. Ostavite da naraste.
Za to vreme spremite namirnice za nadev. Ponovo omesite...
31. mart
Brze zatvorene piceSipamo u posudu mleko i sodu, promešamo i dodajemo i ostale sastojke, pri čemu brašno dodajemo postepeno dok se ne dobije meko testo.
Podelimo testo na pola i razvijamo ga.
Salama, kačkavalj i sir se iseku na tanke...
13. feb.
Brze mini piceProsevamo brašno i pravimo udubljenje. U njega stavljamo kvasac, vodu, so i ulje. Počinjemo da mesimo. Treba da dobijemo elastično testo.
Ostavljamo na toplom pola sata i gotovo je. Uzimamo loptu od testa i razvijemo oklagijom...
23. dec.
Mini lisnate piceIsecite lisnato testo na kvadrate i zavrnite krajeve sa četiri strane na unutra. Izdinstajte pečurke u maslacu na kratko.
Poređajte pice u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje. Preko svake pice stavite pečurke...
09. dec.
Pogačice-pice PeperoniOd testa napravite 15-12 velikih lopti i 10-12 malih. Velike razvijte oklagijom u krug (oko 8cm). Od malih napravite fitilj i uvijte ih.
Namažite paradajz pireom svaku pogačicu. Pospite začinima po izboru i malo rendanog...
09. nov.
Šarene kukuruzne picePrebacujemo vodu zajedno sa solju u šerpu i stavljamo na vatru da provri. Nakon toga, u malim porcijama dodajemo kukuruzni griz, mešamo neprestano (2-3 minuta). Nakon toga skidamo sa vatre i dodajemo sitan sir. Dobro promešamo...
11. jul