Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za pasuljNeke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei.
Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
09. mart
Meljanac pasulj za Badnje večePasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv.
Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
09. januar
Prženi gust pasulj za prilogDodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte.
Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje.
Skinite gotov prilog sa vatre....
21. feb.
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKod konzerviranja pasulja ima drugih pravila koje je poželjno znati. Kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, treba da znate nekoliko pravila za njegovo konzerviranje....
02. januar
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeZa kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
06. mart
Jednostavan recept za konzerviranu žutu boranijuŽutu boraniju operite veoma dobro.
Kada je oprana, odsecite vrhove i drške uz pomoć noža.
Ako je previše dugačka, boraniju možete da presečete na pola, a možete je ostaviti i celu....
06. sep.
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomZa ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem.
Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
02. april
Pravi recept za palačinkeProcedite smesu za palačinke.
Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom, stavite kašičicu ulja i jednu kutlaču smese za palačinke.
Ispecite palačinke sa obe strane....
05. dec.
Nutritivne vrednosti pasulja i boranijeHranljive vrednosti pasulja i boranije
I pasulj i boranija imaju odlične nutritivne vrednosti po svom sadržaju, pri čemu je boranija lakša i, za razliku od zrelog pasulja, može se jesti češće i uključiti u ishranu osoba...
01. dec.
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudeIsecite svo povrće i začine i stavite u posudu.
Dolazi trenutak pravog kuvanja i predložiću vam varijantu u ekspres loncu za one koji žure, ja sam uvek to volela....
28. april
Pasulj u kukeruDodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom.
Pasulj u kukeru je gotov....
14. jul
Šareni pasulj u rerniLično ja koristim uređaj za sporo kuvanje gde se pasulj krčka na visokom stepeni 5-6 sati.
Jedno za drugim propržimo sitno naseckani mladi luk, šargarepu i papriku....
23. dec.
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Ukusan pasulj u đuvečariDodaju se začini - aleva paprika, nana, listovi celera i kalopera.
Da bi bilo pikantno može da se stavi ljuta paprika. Sipa se ulje i voda, đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu....
26. maj
Beli pasulj u đuvečariOvaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
27. mart
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.
Ovako se pravi kora za tortuIsecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
11. dec.
Pasulj iz TrakijeProkuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom.
Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
01. okt.
Pasulj sa mesomKad se pasulj skuva, znači da je jelo gotovo. Ostaje samo da se začini solju i nanom. Po želji nanu možete zameniti čubrom....
10. mart
Pasulj sa kobasicomPasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa.
Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
17. januar
Pasulj sa pirinčemDodajte alevu papriku i za kratko upržite.
Dodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja....
01. nov.
Pasulj sa piletinomKada se proprže, dodajte narendani paradajz i začine.
Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....
11. april