Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za pasuljOdgovarajući začini za pasulj
09. mart
Neke domaćice dodaju selen (ljubčac) u jelo sa pasuljem, ali ovaj začin ima dosta specifičan ukus i pitanje je šta ko više volei. Drugi obavezan začin koji ide uz pasulj je divlja nana....
Meljanac pasulj za Badnje večeMeljanac pasulj za Badnje veče
09. januar
Pasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv. Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte. Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje. Skinite gotov prilog sa vatre....
Pasulj iz rerne za postPasulj iz rerne za post
04. maj
Posni pasulj iz rerne je veoma ukusan. Prijatno!...
Kako da konzerviramo boraniju i pasuljKako da konzerviramo boraniju i pasulj
02. januar
Kod konzerviranja pasulja ima drugih pravila koje je poželjno znati. Kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja, treba da znate nekoliko pravila za njegovo konzerviranje....
Kako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnikeKako se pravi čorbast pasulj - vodič za početnike
06. mart
Za kuvanje možete koristiti različite vrste pasulja - pasulj, boraniju i konzervisani pasulj. Prema tome, vreme kuvanja supe zavisiće od opcije koju ste izabrali....
Jednostavan recept za konzerviranu žutu boranijuJednostavan recept za konzerviranu žutu boraniju
06. sep.
Žutu boraniju operite veoma dobro. Kada je oprana, odsecite vrhove i drške uz pomoć noža. Ako je previše dugačka, boraniju možete da presečete na pola, a možete je ostaviti i celu....
Posni crveni pasulj za Badnje večePosni crveni pasulj za Badnje veče
20. april
Divno praznično veče uz Posni crveni pasulj!...
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomŠareni pasulj za salatu sa prazilukom
02. april
Za ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem. Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
Pravi recept za palačinkePravi recept za palačinke
05. dec.
Procedite smesu za palačinke. Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom, stavite kašičicu ulja i jednu kutlaču smese za palačinke. Ispecite palačinke sa obe strane....
Nutritivne vrednosti pasulja i boranijeNutritivne vrednosti pasulja i boranije
01. dec.
Hranljive vrednosti pasulja i boranije I pasulj i boranija imaju odlične nutritivne vrednosti po svom sadržaju, pri čemu je boranija lakša i, za razliku od zrelog pasulja, može se jesti češće i uključiti u ishranu osoba...
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudePasulj na manastirski način za užurbane ljude
28. april
Isecite svo povrće i začine i stavite u posudu. Dolazi trenutak pravog kuvanja i predložiću vam varijantu u ekspres loncu za one koji žure, ja sam uvek to volela....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Dodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom. Pasulj u kukeru je gotov....
Šareni pasulj u rerniŠareni pasulj u rerni
23. dec.
Lično ja koristim uređaj za sporo kuvanje gde se pasulj krčka na visokom stepeni 5-6 sati. Jedno za drugim propržimo sitno naseckani mladi luk, šargarepu i papriku....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Dodaju se začini - aleva paprika, nana, listovi celera i kalopera. Da bi bilo pikantno može da se stavi ljuta paprika. Sipa se ulje i voda, đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu....
Pečeni pasulj u đuvečariPečeni pasulj u đuvečari
22. dec.
Tradicionalni pečeni pasulj u đuvečari za praznično Badnje veče....
Beli pasulj u đuvečariBeli pasulj u đuvečari
27. mart
Ovaj recept za beli pasulj u đuvečari se može pripremiti i u velikoj đuvečari umesto da se sipa u male....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Isecite na dva dela i ukrasite kremom za tortu da biste napravili vaš omiljeni kolač. Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pasulj iz TrakijePasulj iz Trakije
01. okt.
Prokuvan pasulj sipajte u đuvečaru - sipajte jedan red pasulja, jedan red proprženog luka, so i alevu papriku. Završite pasuljem bez luka i pospite celerom i nanom. Sipajte vodu - da pokrije pasulj....
Pasulj sa mesomPasulj sa mesom
10. mart
Kad se pasulj skuva, znači da je jelo gotovo. Ostaje samo da se začini solju i nanom. Po želji nanu možete zameniti čubrom....
Pasulj sa kobasicomPasulj sa kobasicom
17. januar
Pasulj dobro skuvajte, a vodu mu promenite nakon što dvaput proključa. Neka se kuva oko sat vremena na umerenoj vatri. Povrće sitno iseckajte i zajedno sa začinima i uljem ih stavite u pasulj....
Pasulj sa pirinčemPasulj sa pirinčem
01. nov.
Dodajte alevu papriku i za kratko upržite. Dodajte malo po malo vode od pasulja, dok se pirinač ne skuva skoro do kraja....
Pasulj sa piletinomPasulj sa piletinom
11. april
Kada se proprže, dodajte narendani paradajz i začine. Dolijte malo vode u kojoj ste skuvali pasulj i poklopite. Ostavite na tihoj vatri da se prodinsta i omekšaju bataci i povrće....