Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Špagete sa sosom od mlevene i seckane junetineŠpagete sa sosom od mlevene i seckane junetine
22. dec.
U dubljem tiganju na vrelom ulju propržiti junetinu iseckanu na kocke. Kad se ona malo proprži, dodati iseckano povrće. Kad povrće malo omekša, dodati mlevenu junetinu, posoliti, pobiberiti pa pržiti uz mešanje....
Ragu od junetine sa integralnom testeninomRagu od junetine sa integralnom testeninom
21. april
Sadržaj kobasice usitniti i sjediniti sa mlevenim mesom. Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli. Dodati šargarepu i celer, a nakon par minuta beli luk, praziluk, lvorov list i koncentrat paradajza....
Začinjavanje pačije čorbeZačinjavanje pačije čorbe
15. dec.
Umutite žumanca sa kiselim mlekom i brašnom. Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom. Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
Ćuftice od mlevene govedineĆuftice od mlevene govedine
01. sep.
Dobro je da sami sameljete 1 kg mlevenog junećeg mesa. Mleveno meso pomešati sa veoma sitno iseckanim lukom (2 vrste luka), peršunom, jajima i svim začinima. Ostavite mleveno meso 30-40 minuta u frižideru....
Mongolska junetinaMongolska junetina
15. feb.
Meso iseći na tanje odreske i uvaljati u gustin. Ostaviti sa strane 15 minuta. Mladi luk iseći pod uglom, na 3-4 cm dužine. Paprčicu takođe pod uglom, na 1cm dušine. Naribati đumbir i naseckati beli luk. Za sos, na...
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
10. april
Začinjavanje jarećeg mesa I tako, vaš prvi zadatak je da uklonimo miris jaretine, tako što za taj cilj možete da prbegnete ekoj od sledećih caka: 1....
Klasični američki rolat od mlevene teletineKlasični američki rolat od mlevene teletine
09. april
Klasičan američki rolat od mlevene teletine je veoma ukusan....
Čorba od mlevene jagnjetine sa lukomČorba od mlevene jagnjetine sa lukom
27. jul
Nakon što se skuvaju dodajte mleveno meso. Umutite pavlaku u brašnu i dodajte ih u čorbu. Nakon što ponovo provri sklonite s vatre. Začinite sokom od limuna, nanom i maslacem....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Slanina sa alevom paprikom Potrebni sastojci: 3 kg sveže slanine, sok od kupusa da je pokrije, mešavina aleve paprike i crnog bibera, čubara, kurkume i mlevenog kumina....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa: - ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaLisnato testo i priprema danskog peciva od njega
24. dec.
Priprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
Kako se priprema ćureće mleveno meso?Kako se priprema ćureće mleveno meso?
10. maj
Nakon što se meso očisti, iseče se na komade pogodne za mlevenje. Sameljite ga na sitno i pređite na začinjavanje mlevenog mesa....
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaPravilno začinjavanje i kuvanje ptica
25. dec.
Ovo je kombinacija prženja i začinjavanja i pogodna je za komade ptičijeg mesa, kao i za manje cele ptice. Pre prženja ptičije meso se dobro osuši kako bi dobilo ravnomernu zlatkastu boju....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
On je usoljen ili dimljen i sa njime mogu da se pripreme raznovrsna riblja jela. Sušenje, prženje, kuvanje, pečenje i dimljenje - riba dovoljava svakakve kulinarske obrade....
Boranija sa junetinomBoranija sa junetinom
01. feb.
U šerpu sipati ulje pa dodati sitno iseckan beli i crni luk i iseckanu šargarepu. Sve zajedno staviti i propržiti. Juneće meso iseckati na kockice pa zajedno sa lukom propržiti uz stalno mešanje dok meso ne porumeni....
Grašak sa junetinomGrašak sa junetinom
30. dec.
Prijatno uz grašak sa junetinom!...
Dinstana junetina sa pirinčem i povrćemDinstana junetina sa pirinčem i povrćem
10. jun
Dinstana junetina sa pirinčem i povrćem klasika je za ljubitelje jela od mesa....
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Možete čak i da napravite mleveno meso, samo da u jaretinu dodate malo masnijeg mesa. Međutim, s obzirom na to da se više smatra delikatesom, preporučujemo da se odlučite za neki originalni recept za jaretinu....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Namažite masnoćom jedan pleh i rasporedite polovinu mlevenog mesa. Preko rasporedite bamju i odozgo poklopite. Pecite jedan sat. Ukrasite krišakama limuna i servirajte....
Sveži kupus sa junetinomSveži kupus sa junetinom
25. feb.
Meso odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Iseckati celer, luk i praziluk na kockice, beli luk na listiće a šargarepu na deblje kolutove. Ljute paprike iseći po dužini. U većem, dubljem loncu sa debelim dnom, na...
Čorbasti kelj sa junetinomČorbasti kelj sa junetinom
20. dec.
Na drugoj ringli napraviti zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike. Preliti bujonom i spojiti sa dinstanim povrćem i mesom. Kuvati 40 minuta. Prijatno uz čorbasti kelj sa junetinom!...
Jednostavan grašak sa junetinomJednostavan grašak sa junetinom
29. nov.
Prijatno uz jednostavan grašak sa junetinom!...
Mleveno meso - bugarska kajmaMleveno meso - bugarska kajma
27. jun
To je više u komercijalne svrhe jer odlično može da se pripreme i ćuftice s mlevenim mesom za princeze. Razlikuju se u količini i vrsti dodatih začina....