Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Špagete sa sosom od mlevene i seckane junetineU dubljem tiganju na vrelom ulju propržiti junetinu iseckanu na kocke. Kad se ona malo proprži, dodati iseckano povrće.
Kad povrće malo omekša, dodati mlevenu junetinu, posoliti, pobiberiti pa pržiti uz mešanje....
22. dec.
Ragu od junetine sa integralnom testeninomSadržaj kobasice usitniti i sjediniti sa mlevenim mesom.
Na zagrejanom maslinovom ulju propržiti luk da zastakli. Dodati šargarepu i celer, a nakon par minuta beli luk, praziluk, lvorov list i koncentrat paradajza....
21. april
Začinjavanje pačije čorbeUmutite žumanca sa kiselim mlekom i brašnom.
Pažljivo podesite temperaturu pomoću bujona od pačije čorbe i vratite sve nazad u šerpu sa čorbom.
Začinite solju, biberom i alevom paprikom....
15. dec.
Ćuftice od mlevene govedineDobro je da sami sameljete 1 kg mlevenog junećeg mesa.
Mleveno meso pomešati sa veoma sitno iseckanim lukom (2 vrste luka), peršunom, jajima i svim začinima.
Ostavite mleveno meso 30-40 minuta u frižideru....
01. sep.
Mongolska junetinaMeso iseći na tanje odreske i uvaljati u gustin. Ostaviti sa strane 15 minuta.
Mladi luk iseći pod uglom, na 3-4 cm dužine.
Paprčicu takođe pod uglom, na 1cm dušine.
Naribati đumbir i naseckati beli luk.
Za sos, na...
15. feb.
Začinjavanje jarećeg mesaZačinjavanje jarećeg mesa
I tako, vaš prvi zadatak je da uklonimo miris jaretine, tako što za taj cilj možete da prbegnete ekoj od sledećih caka:
1....
10. april
Klasični američki rolat od mlevene teletineKlasičan američki rolat od mlevene teletine je veoma ukusan....
09. april
Čorba od mlevene jagnjetine sa lukomNakon što se skuvaju dodajte mleveno meso. Umutite pavlaku u brašnu i dodajte ih u čorbu.
Nakon što ponovo provri sklonite s vatre. Začinite sokom od limuna, nanom i maslacem....
27. jul
Pripremanje i začinjavanje slanineSlanina sa alevom paprikom
Potrebni sastojci: 3 kg sveže slanine, sok od kupusa da je pokrije, mešavina aleve paprike i crnog bibera, čubara, kurkume i mlevenog kumina....
08. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila. Ona će pomoći da se izbegnu neke greške - da pstrmka izgori, sušenje, lepljenje, gubitak oblika ili ukusa:
- ne skidajte kožu, inače će se kuvani komad...
07. avgust
Lisnato testo i priprema danskog peciva od njegaPriprema lisnatog testa u domaćim uslovima je zadovoljstvo svakog kuvara. Zna se da je teško da se pripremi ili tačnije potrebno je vremena, zato što se razvija 6 puta i stoji oko 30-40 minuta u frižideru....
24. dec.
Kako se priprema ćureće mleveno meso?Nakon što se meso očisti, iseče se na komade pogodne za mlevenje.
Sameljite ga na sitno i pređite na začinjavanje mlevenog mesa....
10. maj
Pravilno začinjavanje i kuvanje pticaOvo je kombinacija prženja i začinjavanja i pogodna je za komade ptičijeg mesa, kao i za manje cele ptice. Pre prženja ptičije meso se dobro osuši kako bi dobilo ravnomernu zlatkastu boju....
25. dec.
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOn je usoljen ili dimljen i sa njime mogu da se pripreme raznovrsna riblja jela. Sušenje, prženje, kuvanje, pečenje i dimljenje - riba dovoljava svakakve kulinarske obrade....
09. nov.
Boranija sa junetinomU šerpu sipati ulje pa dodati sitno iseckan beli i crni luk i iseckanu šargarepu.
Sve zajedno staviti i propržiti.
Juneće meso iseckati na kockice pa zajedno sa lukom propržiti uz stalno mešanje dok meso ne porumeni....
01. feb.
Dinstana junetina sa pirinčem i povrćemDinstana junetina sa pirinčem i povrćem klasika je za ljubitelje jela od mesa....
10. jun
Kako se priprema heljdaZa koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi?
Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
07. mart
Kako se priprema jaretina?Možete čak i da napravite mleveno meso, samo da u jaretinu dodate malo masnijeg mesa. Međutim, s obzirom na to da se više smatra delikatesom, preporučujemo da se odlučite za neki originalni recept za jaretinu....
20. nov.
Kako se priprema štrudla?Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
10. jun
Kako se priprema bamijaNamažite masnoćom jedan pleh i rasporedite polovinu mlevenog mesa. Preko rasporedite bamju i odozgo poklopite. Pecite jedan sat. Ukrasite krišakama limuna i servirajte....
27. januar
Sveži kupus sa junetinomMeso odvojiti od kostiju i iseći na manje komade. Iseckati celer, luk i praziluk na kockice, beli luk na listiće a šargarepu na deblje kolutove. Ljute paprike iseći po dužini.
U većem, dubljem loncu sa debelim dnom, na...
25. feb.
Čorbasti kelj sa junetinomNa drugoj ringli napraviti zapršku od masti, brašna i crvene mlevene paprike. Preliti bujonom i spojiti sa dinstanim povrćem i mesom. Kuvati 40 minuta.
Prijatno uz čorbasti kelj sa junetinom!...
20. dec.
Mleveno meso - bugarska kajmaTo je više u komercijalne svrhe jer odlično može da se pripreme i ćuftice s mlevenim mesom za princeze. Razlikuju se u količini i vrsti dodatih začina....
27. jun