Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pšenični hlebPšenični hleb
27. dec.
Pšenični hleb je gotov....
GrizGriz
20. jun
Griz je cenjena hranljiva namirnica koja se dobija mlevenjem zrna pšenice ili kukuruza, a razultat nam je poznat pšenični ili kukuruzni griz....
Kukuruzni GrizKukuruzni Griz
13. dec.
brašno sa sirom, sa kruškom, napraviti pastirsku pitu, palačinke ili penjurliju, kukuruzni kolač ili sitne kolače i na kraju, ali ne i najmanje važno, popularnu desertnu griz alvu, koja se tradicionalno pravi sa pšeničnim...
Pšenične mekinjePšenične mekinje
03. jul
Sastav pšeničnih mekinja Pšenične mekinje su pravi izvor korisnih materija i vitamina. Razlog tome jesu korisne materije koje se nalaze u samoj pšenici....
Ražano-pšenični hleb u mini pekariRažano-pšenični hleb u mini pekari
11. sep.
U unutrašnjost mini pekare stavljamo vodu, ulje, so i šećer. Dve vrste brašna pomešamo i sipamo unutra. Stavljamo kvasac na vrh, ne treba da dodiruje vodu. Uključujemo na program za hleb - 750 grama....
Da li griz deblja?Da li griz deblja?
11. januar
Međutim, pšenični griz može se pohvaliti većom popularnošću. Može se napraviti od tvrde ili meke pšenice. Takođe može biti sitnozrnasti ili krupnozrni, a njegove dimenzije variraju od 0, 25 do 0, 75 mm....
Griz kašaGriz kaša
18. dec.
U šerpu sipajte sveže mleko i stavite ga na vatru da proključa. U posudu sipajte griz, so i šećer i dobro promešajte namirnice. Nekoliko sekundi prek nego što mleko proključa, u tankom mlazu sipajte suve namirnice iz...
Griz mafiniGriz mafini
27. april
Pomešamo kukuruzni griz i smeđi šećer i potopimo sa toplom vodom, prethodno u njoj pomešamo sveže isceđen sok od limuna. Aromatizujemo smesu za naše mafine sa vanilom. Ostavljamo griz da nabubri oko 1 sat. Nakon toga u...
Griz-alvaGriz-alva
22. jun
Vodu, šećer i vanilu promešajte dok ne dobijete hladni šećerni sirup. U tiganj sa teflonskim pokrivačem stavite maslac. Ugrejte ga i kada se istopi dodajte griz, pa mešajte dok ne dobije boju svetlog peska. Dodajte...
Pšenični hleb sa semenkama u mini pekariPšenični hleb sa semenkama u mini pekari
09. maj
U posudu mini pekare sipajte vodu. Dodajte prosejano brašno, kvasac, začine i miks semenki. Na kraju posipajte kurkumu. Uključite pekač na osnovni program i ostavite da se ispeče. Kada je hleb gotov, izadite ga...
Ražani pšenični hleb u kesi po Valinom receptuRažani pšenični hleb u kesi po Valinom receptu
18. okt.
Ražano-pšenični hleb u kesi po Valinom receptu pečemo otprilike 30-35 minuta, ali mnogo zavisi i od vaše rerne....
Šarena griz alvaŠarena griz alva
04. januar
U šerpu sipamo vodu i šećer. Ostavljamo da vri malo dok se šećer ne istopi i dok se sirup ne zgusne. U duboki tiganj na vatri stavljamo ulje da se ugreje sipamo griz da se prži dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga prelivamo...
Karamelizovana griz alvaKaramelizovana griz alva
20. sep.
Stavite 1 šolju šećera da se karamelizuje, nakon toga dodajte preostali šećer i sipajte svu vodu. Mešajte, dok se ne otopi, pa zatim sklonite karamelizovani sirup sa vatre. Zagrejte maslac u poseboj posudi i dodajte griz...
Griz-krem BauntiGriz-krem Baunti
31. avgust
U posudu se stave šećer, maslac i griz. Ostavljaju se na ringli da se zapeku dok ne dobiju zlatastu boju. Za to vreme se pomešaju sveže i kokosovo mleko i zagrevaju se u mikrotalasnoj (može i na ringli, dok ne pokipi)....
Klasična griz-alvaKlasična griz-alva
19. maj
Zapecite griz u umerenoj rerni dok ne dobije zlatnu boju, povremeno mešajući drvenom kašikom. U topao griz dodajte maslac i mešajte dok se ne rastopi. Nakon toga dodajte topao preliv, pripremljen od vode i šećera. Dobro...
Babina griz alvaBabina griz alva
09. sep.
Pripremamo prvo sirup od vode i šećera. U njega dodajemo vanilu. Kada je gotov, u dubok tiganj se sipa ulje. Kada se zagreje sipa se griz i zaprži se dok ne postane zlatast. Nakon toga u njega sipamo sirup i mešamo...
Brzi griz uštipciBrzi griz uštipci
25. feb.
Umutiti jaja, dodati toplu vodu, dodati mleko, prašak za pecivo i griz sve pomešati. Mešajte malo duže da se razbiju grudvice. Pržiti uštipke na ulju sa obe strane da porumene....
Nepravilni griz kolačiNepravilni griz kolači
25. jul
Jaja penasto umutiti sa šećerom. Dodati mleko i ulje, zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju dodati griz, pa smesu dobro sjediniti. Pripremiti četvrtast pleh i korpice za mafine, u svaku korpicu...
Posna griz tortaPosna griz torta
17. jul
Pomešati griz sa šećerom, belim vinom, brašnom, uljem, sodom bikarbonom i oraščićem. Sve dobro promešati i ostaviti da odstoji 30 minuta na hladnom mestu. Sipati u namazan pleh uljem, peći na 180°C 20 min. Kada...
Grčki griz desertGrčki griz desert
15. jul
Počnite sa sirupom, za tu svrhu ujedinite sve sastojke za njega i nakon što provri kuvajte 5 minuta. U velikom tiganju sa nelepljivim dnom istopite maslac i dodajte ulje, zagrejte ih dobro. Sipajte griz i mešajte neprestano...
Zdrava griz alvaZdrava griz alva
11. jun
U šerpu sipajte vodu i šećer. Kada provri, dodajte cimet i vanilu. Nakon toga u drugoj šerpi istopite maslac i sipajte griz. Na slabijoj ringli mešajte loptice dok ne dobiju blagu preplanulost. Nakon toga dodajte šećerni...
Domaće griz knedleDomaće griz knedle
22. avgust
Za knedle: Žumance odvojiti od belanceta. Belance umutiti viljuškom u čvrst šam, dodati žumance i izmešati. Posoliti, dodati ulje i sjediniti viljuškom. Dodavati kašiku po kašiku griza, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta...
Klasična griz alvaKlasična griz alva
18. januar
U šerpu sipamo vodu i dodajemo šećer, stavljamo na vatru i ostavljamo da provri, dodajemo vanilu, promešamo i skidamo sa vatre. U tiganj ugrevamo ulje i sipamo griz, promešamo i pržimo dok ne promeni boju. U etapama...
Dvobojna griz alvaDvobojna griz alva
20. april
Počnite sa sirupom, pomešajte šećer i vodu u šerpi, stavite na ringlu i ostavite da provri. Dodajte vanile, izmešajte i ostavite da malo vri tri minute nakon proviranja. U šerpi zagrejte ulje, dodajte griz i pržite...
Grčka griz alvaGrčka griz alva
20. jul
Ugrevamo ulje u šerpi i dodajemo griz, mešamo da ne zagori. U drugoj posudi propremamo vodu i šećer da bismo mogli da sipamo u griz, koji smo zapržili da dobije braon boju. Dodajemo cimet i nastavljamo da mešamo. Mešamo...