Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća glavica u maslacuJagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom.
Prijatno!...
06. jun
Kuvana jagnjeća glavicaOperite jagnjeće glavice i stavite ih u veliku šerpu da se kuvaju. Kad se stvori pena, skinite je.
Prebacite u ekspres lonac sa čistom vodom i malo soli i kuvajte i kuvajte određeno vreme, zavisi od vašeg lonca....
30. jun
Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčemOperite dobro jagnjeću glavicu. Stavite je u dovoljno veliku šerpu, pokrijte vodom. Dodajte kašiku soli i kašiku sirćeta.
Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Ohladite jagnjeću glavicu i odvojte meso....
23. januar
Punjena glavica kupusa na lombardijski načinSačekajte da se nadev ohladi i napunite glavicu njima, uvijajući listovima. Zavežite glavicu kuhinjskim kanapom.
Stavite je u šerpu, sipajte ostatak bujona od povrća i malo maslonovog ulja....
28. dec.
Glavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesomNeophodnam nema je jedna velika glavica kupusa. Isečemo odozgo tako da dobijemo poklopaca, njega sačuvamo.
Izdubimo glavicu. Sa strane kočnja podsečemo, tako da glavica može da stoji pravo....
15. jul
Hipoalergena glavna jelaSveže govedina zamenjuje zečetinu u receptima za glavna jela. Ovo su opšte smernice, jer su svi recepti strogo individualni i zavise od rezultata dijagnoze....
03. januar
Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog lukaSipajte džigerice i prodinstajte, dodajte alevu papriki i sipajte dve šolje vode, kad provri dodajte glavice mladog belog luka....
23. maj
Kako se ljušti glavica celeraGlavica celera je izuzetno ukusna i ima različite primene u kulinarstvu....
22. mart
Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u teluKod deficita magnezijuma u telu se javljaju neprijatni osećaji. Kada nema dovoljno magnezijuma u telu, možete osećati grčeve u nogama, sidrom nemirnih nogu, nesanicu, nemir, visok krvni pritisak, migrenu, hronični...
25. jun
Vrste testa i glavni načini mešenjaTesto je homogena smesa brašna i malo vode. Ovoj smesi se mogu dodati i so, šećer, kvasac, jaja, mleko i mlečni proizvodi, ulja, itd.
Postoje razne vrste testa: za hleb, za eklere, za milibrot, lisnato, za keks, ono...
30. maj
RažGlavna proizvodnja raža je u Rusiji, a drugo mesto dele Poljska, KIna, Kanada i Danska.
Sastav raža
Raž je veoma bogat vitaminima B grupe - В1, В2, В3, В5, В6 i В9....
20. jul
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda....
03. jun
Kako sačuvati cveklu?Ako je operete, glavice će početi da trunu.
Kada pripremite cveklu, oštrim nožem odrežite listove svake glavice kako ne bi isisali vlagu iz glavica....
24. nov.
Vrste brašnaRaženo brašno tip 1000 i tip 1750 je tamnije boje, male zapremine, svetle poroznosti, lepljive i vlažne sredine....
23. nov.
Kako se kiseli kupus?Salata sa kiselim kupusom
Iscedite glavicu kiselog kupusa, bez ispiranja i isecite je. Dodajte isečenu glavicu celera, 1 zelenu papriku i glavicu luka....
25. april
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjePri kupovini birajte glavice belog luka koje su tvrde na dodir, bez mekih delova....
04. nov.
Ražani hlepčić sa kozjim siromUmesite hleb od raženog brašna, mlevenih raženih semenki, mlevenih semenki bundeve, mlevenog lanenog semena, heljdinog brašna, soka od grejpfruta, kvasca, rendane kore grejpfruta, maka i mlake vode – koliko treba....
01. nov.
Celer leči osteofiteSledeći korak je da ponovo narendate glavicu celera i da je pomešate sa mlekom - nastavite sa ovakvim lečenjem sve dok vam ne ponestane celera, tj. dok ne potrošite sve glavice....
03. maj
Kako napraviti domaće prezle?Raženi i tipski hleb pogodni su za prezle intenzivnijeg i bogatijeg ukusa, ali su mrvice prilično tamne.
Prezle se takođe prave i sa uljem. Rerna se zagreva na 150 stepeni....
08. dec.
Bok ČojZa salatu su najpogodnije manje glavice bok čoja, jer ne postoji nikakva opasnost da se konzumiraju sveže.
Bok čoj je glavni sastojak mnogih azijskih jela....
24. dec.
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Da biste utvrdili da li je luk dobro osušen, jednostavno stavite ruku u gomilu luka i ako vam ruka lako i slobodno prolazi između glavica, luk je spreman za čuvanje....
10. okt.
Ukusne ideje sa karfiolomSupa sa karfiolom
Skuvajte 400 grama mesa po vašem izboru zajedno sa dve šargarepe i dve glavice luka. Meso isecite čim se skuva. Vratite ga u bujon i dodajte cvetove jedne glavice karfiola. Pospite peršunom....
28. sep.
Kineski KupusGlavice pekinško kupusa se odlikuju veoma dobrim kvalitetom ukusa. Pekinški kupus nije otporan na hladnoću i veoma je osetljiv na vlagu. To savija rozetu ili glavicu i čini je izduženijom ili zaobljenijom....
27. jun