Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jagnjeća glavica u maslacuJagnjeća glavica u maslacu
06. jun
Jagnjeća glavica u maslacu se servira sa istucanim belim lukom i sirćetom. Prijatno!...
Kuvana jagnjeća glavicaKuvana jagnjeća glavica
30. jun
Operite jagnjeće glavice i stavite ih u veliku šerpu da se kuvaju. Kad se stvori pena, skinite je. Prebacite u ekspres lonac sa čistom vodom i malo soli i kuvajte i kuvajte određeno vreme, zavisi od vašeg lonca....
Glavica kupusa punjena svinjetinomGlavica kupusa punjena svinjetinom
29. sep.
Punjena glavica kupusa sa svinjetinom je mnogo ukusna....
Jagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčemJagnjeća glavica sa spanaćem i pirinčem
23. januar
Operite dobro jagnjeću glavicu. Stavite je u dovoljno veliku šerpu, pokrijte vodom. Dodajte kašiku soli i kašiku sirćeta. Kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Ohladite jagnjeću glavicu i odvojte meso....
Punjena glavica kupusa na lombardijski načinPunjena glavica kupusa na lombardijski način
28. dec.
Sačekajte da se nadev ohladi i napunite glavicu njima, uvijajući listovima. Zavežite glavicu kuhinjskim kanapom. Stavite je u šerpu, sipajte ostatak bujona od povrća i malo maslonovog ulja....
Glavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesomGlavica kupusa punjena kukuruzom i svinjskim mesom
15. jul
Neophodnam nema je jedna velika glavica kupusa. Isečemo odozgo tako da dobijemo poklopaca, njega sačuvamo. Izdubimo glavicu. Sa strane kočnja podsečemo, tako da glavica može da stoji pravo....
Hipoalergena glavna jelaHipoalergena glavna jela
03. januar
Sveže govedina zamenjuje zečetinu u receptima za glavna jela. Ovo su opšte smernice, jer su svi recepti strogo individualni i zavise od rezultata dijagnoze....
Ukusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog lukaUkusno predjelo od zečijih džigerica i mladih glavica belog luka
23. maj
Sipajte džigerice i prodinstajte, dodajte alevu papriki i sipajte dve šolje vode, kad provri dodajte glavice mladog belog luka....
Kako se ljušti glavica celeraKako se ljušti glavica celera
22. mart
Glavica celera je izuzetno ukusna i ima različite primene u kulinarstvu....
Glavni simptomi nedostatka magnezijuma u teluGlavni simptomi nedostatka magnezijuma u telu
25. jun
Kod deficita magnezijuma u telu se javljaju neprijatni osećaji. Kada nema dovoljno magnezijuma u telu, možete osećati grčeve u nogama, sidrom nemirnih nogu, nesanicu, nemir, visok krvni pritisak, migrenu, hronični...
Vrste testa i glavni načini mešenjaVrste testa i glavni načini mešenja
30. maj
Testo je homogena smesa brašna i malo vode. Ovoj smesi se mogu dodati i so, šećer, kvasac, jaja, mleko i mlečni proizvodi, ulja, itd. Postoje razne vrste testa: za hleb, za eklere, za milibrot, lisnato, za keks, ono...
RažRaž
20. jul
Glavna proizvodnja raža je u Rusiji, a drugo mesto dele Poljska, KIna, Kanada i Danska. Sastav raža Raž je veoma bogat vitaminima B grupe - В1, В2, В3, В5, В6 i В9....
Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?Kako da pripremimo domaći ražani (crni) hleb?
03. jun
Ako volite raženi hleb, lako ga možete napraviti kod kuće. Prvo treba da pripremite kiselo testo - starter. Za njega je potrebno raženo brašno i topla voda....
Kako sačuvati cveklu?Kako sačuvati cveklu?
24. nov.
Ako je operete, glavice će početi da trunu. Kada pripremite cveklu, oštrim nožem odrežite listove svake glavice kako ne bi isisali vlagu iz glavica....
Vrste brašnaVrste brašna
23. nov.
Raženo brašno tip 1000 i tip 1750 je tamnije boje, male zapremine, svetle poroznosti, lepljive i vlažne sredine....
Domaći bageti sa raženim paguljicamaDomaći bageti sa raženim paguljicama
11. okt.
Domaći bageti sa raženim pahuljicama su gotovi....
Kako se kiseli kupus?Kako se kiseli kupus?
25. april
Salata sa kiselim kupusom Iscedite glavicu kiselog kupusa, bez ispiranja i isecite je. Dodajte isečenu glavicu celera, 1 zelenu papriku i glavicu luka....
Istorija belog luka i saveti za njegovo korišćenjeIstorija belog luka i saveti za njegovo korišćenje
04. nov.
Pri kupovini birajte glavice belog luka koje su tvrde na dodir, bez mekih delova....
Ražani hlepčić sa kozjim siromRažani hlepčić sa kozjim sirom
01. nov.
Umesite hleb od raženog brašna, mlevenih raženih semenki, mlevenih semenki bundeve, mlevenog lanenog semena, heljdinog brašna, soka od grejpfruta, kvasca, rendane kore grejpfruta, maka i mlake vode – koliko treba....
Celer leči osteofiteCeler leči osteofite
03. maj
Sledeći korak je da ponovo narendate glavicu celera i da je pomešate sa mlekom - nastavite sa ovakvim lečenjem sve dok vam ne ponestane celera, tj. dok ne potrošite sve glavice....
Kako napraviti domaće prezle?Kako napraviti domaće prezle?
08. dec.
Raženi i tipski hleb pogodni su za prezle intenzivnijeg i bogatijeg ukusa, ali su mrvice prilično tamne. Prezle se takođe prave i sa uljem. Rerna se zagreva na 150 stepeni....
Bok ČojBok Čoj
24. dec.
Za salatu su najpogodnije manje glavice bok čoja, jer ne postoji nikakva opasnost da se konzumiraju sveže. Bok čoj je glavni sastojak mnogih azijskih jela....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Da biste utvrdili da li je luk dobro osušen, jednostavno stavite ruku u gomilu luka i ako vam ruka lako i slobodno prolazi između glavica, luk je spreman za čuvanje....
Ukusne ideje sa karfiolomUkusne ideje sa karfiolom
28. sep.
Supa sa karfiolom Skuvajte 400 grama mesa po vašem izboru zajedno sa dve šargarepe i dve glavice luka. Meso isecite čim se skuva. Vratite ga u bujon i dodajte cvetove jedne glavice karfiola. Pospite peršunom....
Kineski KupusKineski Kupus
27. jun
Glavice pekinško kupusa se odlikuju veoma dobrim kvalitetom ukusa. Pekinški kupus nije otporan na hladnoću i veoma je osetljiv na vlagu. To savija rozetu ili glavicu i čini je izduženijom ili zaobljenijom....