Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti za kuvanje artičokePredvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun.
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za kuvanje bamijeZahvaljujući svom lepljivom jezgru, bamija se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u čorbi i paprikaša....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjeUkoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaOdgovarajući je za pripremu pilava.
Pirinač srednjeg zrna (5-6 mm) ostaje odvojen prilikom kuvanja, ali se lepi nakon što se ohladi. Sa njim se priprema ukusan rižoto, paelje i neki deserti....
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Leblebije sa pačetinomDodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMikser isključiti, pa umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i izmešati. U sve to dodati seckanu čokoladu za kuvanje i sve lagano sjediniti ručnom žicom za mućenje....
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
Čorba od leblebije i povrćaPromešajte i sipajte oko 180 ml vode od leblebija. Kuvajte, dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte, dok tečnost malo ne ispari....
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme.
Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
Šnicle od leblebije i šargarepeDodajte brašno kašikom, dok smesa za šnicle od povrća ne postane čvrsta, ali nemojte da preterujete.
Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima....
Piletina i leblebije u saftuKada je kuvanje pri kraju dodati leblebije iz konzerve i pržiti sve zajedno još oko dva, tri minuta. Po potrebi dosuti još vode. Meso i leblebije treba da budu u saftu, nikako suvi....
Trikovi pri kuvanju špagetaU zavisnosti od sosa za testeninu, koji ćete pripremiti, možete da sačuvate 1 šolju vode od kuvanja špageta, da biste dodali u sos;
10....