Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaKvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
Saveti za kuvanje bamijeAko se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje na pariU uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjeUkoliko se naučite da bolje razumete hemijske procese koji protiču pri kuvanju, sigurno ćete postati bolji u ovoj oblasti. Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje....
Leblebije sa kinoomDodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje.
Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Leblebije sa pačetinomDodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta.
Isključite i servirajte dok je toplo....
Leblebije sa tahinijemUveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm.
Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Konzervirano meso za kuvanjeZatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje.
Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno.
Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Plantain (banana za kuvanje)Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervisanje paradajza za kuvanjeOperite paradajz i isecite ga na parčiće. Sameljite ih u multipraktiku ili ih narendajte na rende ako ne želite da ima kožice.
Sipajte paradajz u duboku šerpu i dodajte ga u opran i sitno iseckan peršun i celer. Začinite...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun.
Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Sos sa pavlakom za kuvanjeDodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeGotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.
Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...
Viršle u pavlaci za kuvanjeUmešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu.
Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti.
Probajte, prijatno!...
Trikovi pri kuvanju špagetaKuvaju se bez poklopca, da ne iskipi voda.
7. Proveravajte s vremena na vreme dokle je stigao proces kuvanja i mešajte špagete veoma pažljivo.
8....
Čorba od leblebije i povrćaPromešajte i sipajte oko 180 ml vode od leblebija. Kuvajte, dok povrće ne omekša. Dodajte paradajz i kuvajte, dok tečnost malo ne ispari....
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme.
Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
Piletina i leblebije u saftuKada je kuvanje pri kraju dodati leblebije iz konzerve i pržiti sve zajedno još oko dva, tri minuta. Po potrebi dosuti još vode. Meso i leblebije treba da budu u saftu, nikako suvi....
Šnicle od leblebije i šargarepeDodajte brašno kašikom, dok smesa za šnicle od povrća ne postane čvrsta, ali nemojte da preterujete.
Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetinePre nego što počnete da kuvate, dobro operite vodom.
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada....