Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za domaćice početniceKorisni saveti za domaćice početnice
26. feb.
Sveži krompir se lakše ljušti ako ga potopimo u posoljenu vodu./page pageKako da skuvamo žilavo meso? Žilavo meso će postati mekše ako u vodu dodamo 2-3 kašike sirćeta....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Kada prirpemate morsku ribu, naprskajte je sirćetom ili sokom od limuna pre termičke obrade - to će odstraniti jak miris. Ako želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu....
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjePametni naučni trikovi za lakše kuvanje
15. sep.
Upravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje. Pogledajte ih u galeriji iznad....
Saveti za dimljenje ribe kod kućeSaveti za dimljenje ribe kod kuće
26. januar
Evo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima. - Dimljenje ribe treba da se odvija na otvorenom. Ovo može biti u Vašem dvorištu ili čak u prostoru između blokova, sve dok nemate nesuglsica sa komšijama....
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
U galeriji gore ćete naći i ostale neprocenjive savete raznobojnog Džejmija Olivera. page1....
Brzi kolač za zauzete domaćiceBrzi kolač za zauzete domaćice
27. januar
Imate super ukusan i brz kolač za zauzete domaćice....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
Riba zauzima posebno mesto, kao važna i hranljiva namirnica za ljudski organizam. Vrednost ribe kao hranljivog sastojka se određuje večikom količinom belančevina, u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline i od ribljih...
Top 8 najboljih saveta domaćicaTop 8 najboljih saveta domaćica
07. mart
Evo i top 8 najboljih i najkorisnijih različitih saveta domaćica koje možete da vidite u galeriji gore. page 1. Soc od kafe Ne bacajte ga jer je mnogo korisan za cveće....
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžePametne ideje za upotrebu kore od pomorandže
08. okt.
Kora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, može da doda aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog ovih stvari, sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete...
Provereni recepti za mariniranje ribeProvereni recepti za mariniranje ribe
28. okt.
Marinirana riba je omiljeno jelo mnogih, zato što osim toga što je korisna, može da se jede u svako doba dana. Nezavisno od toga da li pripremate sendvič za doručak, predjelo, za ručak ili večeru, ona je jednostavna...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Možete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom. Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate. Dobro promešajte sos pre nego što ga pomešate sa salatom....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Ribe koje su štetne za zdravljeRibe koje su štetne za zdravlje
11. maj
Riba, tako ukusna i tako zdrava, obavezan je deo jelovnika za mlade i stare. Međutim, postoji 9 zabranjenih vrsta ribe, koje su prilično štetne po zdravlje. Na listi su čak i ribe koje stručnjaci preporučuju kao zdrave...
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....