Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Korisni saveti za domaćice početniceSveži krompir se lakše ljušti ako ga potopimo u posoljenu vodu./page
pageKako da skuvamo žilavo meso?
Žilavo meso će postati mekše ako u vodu dodamo 2-3 kašike sirćeta....
26. feb.
Korisni saveti za pripremu ribeKada prirpemate morsku ribu, naprskajte je sirćetom ili sokom od limuna pre termičke obrade - to će odstraniti jak miris. Ako želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu....
13. avgust
Pametni naučni trikovi za lakše kuvanjeUpravo Vam zbog toga predstavljamo nekoliko pametnih naučnih trikova za lakše kuvanje. Pogledajte ih u galeriji iznad....
15. sep.
Saveti za dimljenje ribe kod kućeEvo koja je metoda dimljenja ribe u domaćim uslovima.
- Dimljenje ribe treba da se odvija na otvorenom. Ovo može biti u Vašem dvorištu ili čak u prostoru između blokova, sve dok nemate nesuglsica sa komšijama....
26. januar
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!U galeriji gore ćete naći i ostale neprocenjive savete raznobojnog Džejmija Olivera.
page1....
14. avgust
Korisni saveti prilikom pripreme ribeRiba zauzima posebno mesto, kao važna i hranljiva namirnica za ljudski organizam.
Vrednost ribe kao hranljivog sastojka se određuje večikom količinom belančevina, u kojima se nalaze esencijalne aminokiseline i od ribljih...
18. avgust
Top 8 najboljih saveta domaćicaEvo i top 8 najboljih i najkorisnijih različitih saveta domaćica koje možete da vidite u galeriji gore.
page 1. Soc od kafe
Ne bacajte ga jer je mnogo korisan za cveće....
07. mart
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžeKora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, može da doda aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog ovih stvari, sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete...
08. okt.
Provereni recepti za mariniranje ribeMarinirana riba je omiljeno jelo mnogih, zato što osim toga što je korisna, može da se jede u svako doba dana.
Nezavisno od toga da li pripremate sendvič za doručak, predjelo, za ručak ili večeru, ona je jednostavna...
28. okt.
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
04. okt.
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Saveti za savršenu salatuMožete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom.
Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate. Dobro promešajte sos pre nego što ga pomešate sa salatom....
02. mart
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
Ribe koje su štetne za zdravljeRiba, tako ukusna i tako zdrava, obavezan je deo jelovnika za mlade i stare. Međutim, postoji 9 zabranjenih vrsta ribe, koje su prilično štetne po zdravlje.
Na listi su čak i ribe koje stručnjaci preporučuju kao zdrave...
11. maj
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
10. jun
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
09. mart