Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinada za roštilj sa ruzmarinomPomešajte ulje, beli luk, peršun, ruzmarin i biber, pa dobijenom marinadom namazati svako parče mesa, koje je pripremljeno za pečenje na roštilju.
Meso ostaviti da upije marinadu 2 sata, i nakon toga ga peći....
10. jun
Pileći i svinjski roštilj u savršenoj marinadiPrethodno ugrejte roštilj na visoku temperaturu.
Namažite ga. Izbaacite marinadu i pecite i piletinu, i svinjetinu 6 do 8 minuta sa svih strana....
03. dec.
Pravi domaći kačkavaljMleko skuvajte. Kad počne da ključa, dodajte so.
Dodajte limuntus i neprestano mešajte, sve dok se tečnost ne zgusne i ne postane žuta.
Isipajte u pamučnu torbu od gaze, koju ste prethodno namokrili.
Pritisnite...
09. mart
2
Pravi krem BrulePre nego što poslužite pravi krem Brule, pospite smeđim šećerom i karamelizujte kuhinjskim gorionikom.
Ovaj klasični krem od pavlake treba da bude hladan sa hrskavom šećernom koricom.
Neka vam je slatko!...
24. jun
Pravi domaći medenjaciZa ove prave domaće medenjake razbijemo jaja u duboku posudu i mutimo ih zajedno sa šećerom pomoću miksera.
Dodajemo ulje, istopljeni med, cimet i sodu, ugašenu sa sirćetom u umućena jaja....
21. okt.
Pravi domaći maslacOtkad niste probali pravi kravlji maslac?
Kod kuće svake sedmice od male farme dobijamo po 5 litara svežeg mleka. Imam jednu domaću metodu za dobijanje kravljeg maslaca i sad ću ga podeliti sa vama....
11. feb.
Pravi čokoladni sufle Poslužite pravi čokoladni sufle topao, po želji posut kakaom i naravno - sa kuglom sladoleda od vanile.
Prijatno!...
09. nov.
Korzikanska kuhinjaSir u korzikanskoj kuhinji
Njihova proizvodnja je drevna tradicija. Brojna stada ovaca i koza omogućavaju meštanima da od njihovog mleka prave više od 12 vrsta sira....
17. avgust
Gurme kuhinjaOno što je karakteristično za ovu vrstu kuhinje jeste spremanje i serviranje jela. Obično su porcije male, ali veoma bogate i jakog ukusa....
09. mart
Sosevi za roštiljRoštilj nije samo pripremanje mesa na roštilju ili povrća na roštilju, to je pravi ritual i upravo zbog toga ga ljudi širom sveta vole. Bez pravog sosa roštilj nije potpun....
19. feb.
Pravi domaći pileći bujonIsečemo parčiće mesa na porcije i stavljamo ih u veliku šerpu sa 3500 ml hladne vode.
Kuvamo na slaboj vatri oko 1 sat, pažljivo otklanjajući penu. Za to vreme očistimo povrće i isečemo ga na krupne parčiće....
12. januar
Pravi recept za palačinkeJaja se mute pomoću žice.
Dodaje se sveže mleko. brašno i so. Ako želite možete da umutite sve ručnim mikserom.
Procedite smesu za palačinke.
Zagrejte tiganj sa teflonskim dnom, stavite kašičicu ulja i jednu kutlaču...
05. dec.
Pravi domaći čokoladni sladoled*Lepa ideja je da porcije sladoleda serviarte u prethodno zamrznute čaše ili kupe, jer se brzo otpušta i tako biste malo duže sačuvbali njegovu tvrdoću....
18. nov.
Orada na roštilju i šopska salataUgrevamo roštilj, namažemo rešetke obilno uljem i stavljamo ribu da se peče sa obe strane. Ako je roštilj na jakoj temperaturi postoji opasnost da orada izgori spolja, a da ostane živa unutra....
25. dec.
Povrće na roštilju u medenoj marinadiPirjatno uz ovo povrće na roštilju u medenoj marinadi!...
06. jun
Roštilj od svinskog mesa sa konjakom i povrćemPecite šnicle, ražnjiće i kobasicu na umereno ugrejanoj rešetci ili roštilju na žaru oko 20 minuta. Zajedno sa njima ispecite povrće da se mirisi za vreme pečenja pomešaju....
14. dec.
Kako da očistimo roštiljMetalni roštilj, pa čak i barbikju mogu da se očiste uz pomoć soli. Prosto se stavi malo na namočeni sunđer i izriba se roštilj....
06. januar
Pravi domaće pripremljeni kravlji maslacLep i pravi kravlji maslac se dobija samo od kvalitetnog domaćeg kravljeg mleka. A da bi bila veća količina maslaca, potrebno je da mleko bude masnije....
05. januar
Pravi seoski Marudnici (Rodopske palačinke)Prosejemo brašno i dodajemo so, promešamo i dodajemo u mlečnu smesu u etapama, mešajte samo u jednom pravcu, polako i pažljivo da se ne stvore grudvice u smesu....
17. jul
Pravi domaći sladoled sa smokvamaSipajte pavlaku u posudu umutite na penu.
U drugoj posudi pomešajte kondenzovano mleko i sitan sir i mutite dok smesa ne postane potpuno glatka.
Sastavite dve smese - umućenu pavlaku i mleko sa sitnim sirom. Dodajte...
05. feb.
Teleći Rib eye steak roštilj sa marmeladom od lukaVeoma ukusan teleći rib eye steak roštilj sa marmeladom od luka....
28. sep.