Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 savetaPobedite prolećni umor uz pomoć ovih 5 saveta
04. mart
Osećaj nemoći i pospanosti su glavni simptomi prolećnog umora. Kako ide proleće, tako u organizmu počinju da se odvijaju razne promene kao što su situacije da se lako umarate, nedostatak koncentracije, pogoršanje...
Prvi koraci ka zdravijem kuvanjuPrvi koraci ka zdravijem kuvanju
24. feb.
Ne plašite se da eksperimentišete, već se sladite kuvanjem i novim receptima koji vam daju mogućnost za zdraviji meni svaki dan....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Kvalitet kuvanog mesa i jačina bujona zavise uglavnom od odnosa količine mesa i vode. Zbog toga morate pravilno odabrati veličinu posude u kojoj kuvate meso....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Ako se vaša bamija čuva u frižideru, pre nego što počnete da je kuvate, izvadite je i ostavite je da se ugreje do sobne temperature....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Nekoliko važnih saveta za kuvanje pirinčaNekoliko važnih saveta za kuvanje pirinča
07. sep.
Postoji nekoliko saveta koji bi mogli da vam budu od koristi, ako kod vas pirinač nije ispao kako biste želeлi. Pirinač dugog zrna je posebna sorta....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
U uređaju za kuvanje na pari se nalazi posuda za vodu, koja se zagreva do stepena ključanja pomoću grejača. Iznad posude za vodu se fiksira korpica za namirnicama. Tako istovremeno može da se pripremi nekoliko jela....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Uzmite oštar i tanak nož i uz njegovu pomoć napravite proreze po mesu. U njih stavite kockice maslaca i odabrane začine - definitivno ćete dobiti ovacije u huhinji....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!Postani pametna domaćica uz pomoć saveta Džejmija Olivera!
14. avgust
Njegova želja je da nauči ljude kako mogu da se hrane zdravije i istovremeno ukusno. On daje i bezbroj saveta kako da se brinemo za domaćinstvo, a da ne trošimo mnogo para i da se ne dešava da bacamo hranu....
Poklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljakaPoklonite sebi zdravlje uz pomoć flavonoida iz ovih lekovitih biljaka
25. feb.
Flavonoidi su pigmenti rastvorljivi u vodi i najveća su i najrasprostranjenija grupa koja se sadrži u biljkama, najčešće u formi glikozida, a ređe i u slobodnoj formi. Ime dolazi od reči flavus (žut). Zbog njihove niske...
Brži mozak i poboljšan vid uz pomoć ovih namirnica!Brži mozak i poboljšan vid uz pomoć ovih namirnica!
14. mart
Daje se svima na znanje – ovo su najbolje biljke i prirodne namirnice koje, pored brojnih zdravstvenih prednosti koje imaju, poboljšavaju i rad mozga i pamćenje. Ako redovno unosite sledeće sastojke u svoj jelovnik,...
Top 50 malih trikova za pomoć svakoj mudroj domaćiciTop 50 malih trikova za pomoć svakoj mudroj domaćici
15. mart
Kuvana govedina će dobro zavriti ukoliko se dodaju 2-3 supene kašike rakije pri kraju kuvanja; 49. Jaja koja se kuvaju neće naprsnuti ukoliko u vodu postavite 2-3 upotrebljene šibice; 50....
Konzervisanje paradajza za kuvanjeKonzervisanje paradajza za kuvanje
06. avgust
Napunite oprane i osušene flaše do početka grla pomoću levka. Nakon toga dopunite flaše uljem skoro do ivice i zatvorite mnogo dobro poklopcima. Čuvajte na tamnom i hladnom mestu....
Plantain (banana za kuvanje)Plantain (banana za kuvanje)
12. maj
1
Ove banane se koriste kad su baš zrele i imaju crne mrlje, a najbolje su kad su totalno crne. Obično ćete ih kupiti zelene u prodavnici, pa im treba par sedmica da pocrne na prozračnom mestu. Tako da se naoružajte strpljenjem...
Konzervirano meso za kuvanjeKonzervirano meso za kuvanje
13. dec.
Zatvorite poklopcima i kuvajte meso u teglama oko 3 sata, ne manje. Kada rešite da kuvate, dodajte ovo meso na kraju kuvanja jela, jer je ono već kuvano i spremno. Konzervirano meso za kuvanje je gotovo....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Ovo su bili neki korisni saveti za kuvanje sa mlečnim proizvodima. Svi oni vam mogu biti od velike pomoći....
Sos sa pavlakom za kuvanjeSos sa pavlakom za kuvanje
02. nov.
Dodati mleko, pavlaku za kuvanje i stalno mešati. Potom dodati pasirani paradajz, začiniti po ukusu (dodati so, biber i suvi biljni začin)....
Mafini sa čokoladom za kuvanjeMafini sa čokoladom za kuvanje
09. sep.
2
Gotove mafine sa čokoladom za kuvanje izvaditi iz rerne, ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti. Savet: Po želji, prohlađene mafine možete posuti šećerom u prahu. Prijatno!...
Prženice sa pavlakom za kuvanjePrženice sa pavlakom za kuvanje
11. mart
1
Prženice sa pavlakom za kuvanje izvaditi iz rerne i poslužiti vruće. Prijatno!...
Viršle u pavlaci za kuvanjeViršle u pavlaci za kuvanje
28. dec.
Umešati pavlaku za kuvanje, posoliti po ukusu i upržiti dok smesa ne dobije potrebnu gustinu. Sklonitu tiganj sa vatre, servirati i poslužiti. Probajte, prijatno!...
Paradajz za kuvanje u teglamaParadajz za kuvanje u teglama
15. avgust
Paradajz se opere. Deo njih se izrenda da se dobije paradajz sos. Začini se solju i dodajemo sitno iseckan peršun. Preostali paradajz se iseče po sredini na dva dela i očisti od drške, ne ljušti se. Pomeša se sa paradajz...
Kuvanje mung pasuljaKuvanje mung pasulja
19. dec.
Zatim dodajte kuvani pasulj i dinstajte 5 minuta. Gotovi pasulj se može jesti sam ili u kombinaciji sa krompirom, pirinčem, povrćem itd....
Pravilno kuvanje pirinčaPravilno kuvanje pirinča
24. feb.
Još jedna prednost ovog načina kuvanja pirinča je to što pirinač ne zagoreva, pa samim tim i nećete imati dodatnog posla da uklanjate zagorelo....