bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisuPečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisu
31. okt.
Stavlja se na pleh obložen papirom za pečenje i peče u rerni dok omekša. Još uvek se ni sa čim ne preliva. Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada bundeve....
Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?Koje su to zlatne tehnike za idealno blanširanje?
20. jul
Blanširanje je proces kratkotrajne termičke obrade povrća, voća, mesa i drugih namirnica parom ili vrelom vodom. Blanširanje potiče iz Francuske i sama reč blanchir znači prelivanje vrelom vodom. Ova tehnika se koristi...
Pogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanjePogledajte ovde koja su to najkorisnija ulja za spremanje
21. nov.
Prema preporuci Svetske zdravestvene organizacije, masti u ishrani ne bi trebalo da prelaze 30%. Tu spadaju i masti, sa kojima spremamo jela i koje koristimo za salate. U galeriji možete pogledati koje su to najkorisnije...
Ideje za sosove za ćufteIdeje za sosove za ćufte
02. feb.
Iako su ćufte često praćene prilozima od krompira ili pirinča, ne smemo da zaboravimo da i sosovi mogu da nam odrade odličan posao i da budu dobra dopuna uz ćufte. Recepti koje smo izabrali su odgovarajući ne samo za ćufte...
Ideje za soseve za šnicleIdeje za soseve za šnicle
24. jul
Šnicle su same po sebi ukusne i bez garnirunga, ali sos je uvek dobra ideja ako je meso malo suvo. Možete napraviti sos sa pečurkama, paradajzom ili sa pavlakom - izbor je bogat. Predlažemo vam nekoliko recepata...
Ideje za nadeve za punjenog šaranaIdeje za nadeve za punjenog šarana
07. feb.
Kada spomenemo pojam punjeni šaran obično dopuštamo dve greške. Prvo, odmah pomislimo da se približava Nikoljdan, a zatim nam se u glavama pojavljuje izgled klasičnog punjenog šarana, najčešće sa pirinčem i začinima....
Ideje za recepte za zdrave palačinkeIdeje za recepte za zdrave palačinke
29. mart
Ako volite da jedete slatko, ali i ujedno sa tim se trudite da pratite kilažu, onda će vam sigurno biti interesantna tema o zdravim desertima ili tačnije proteinskim palačinkama ili nekim drugim vrstama zdravih palačinaka...
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Maska za lice za masnu kožuMaska za lice za masnu kožu
17. avgust
Masku za masnu kožu isperite mlakom vodom i nanesite odgovarajuću kremu....
Tartalete za mamu za 8. martTartalete za mamu za 8. mart
06. maj
Jednostavna ideja za Dan žena u znak zahvalnosti našim majkama. :)...
Ideje za ukusan doručak za pola sataIdeje za ukusan doručak za pola sata
27. feb.
Izabrali smo nekoliko recepata, koje možete brzo spremiti, a koji su neverovatno ukusni. Prvi od njih je za pogačice sa sirom i maslacem, a kojima možete dodavati razne začine, koje vaša porodica voli. Evo i šta vam...
Zatvorena pica za dan za ugljene hidrateZatvorena pica za dan za ugljene hidrate
05. mart
Rasporedimo testo u namazanu posudu za pečenje i stavljamo nadev, dobro pričvrstimo krajeve i mažemo vodom i uljem, bocnemo viljuškom na nekoliko mesta i pečemo oko 30 minuta na 200 stepeni....
Moji hlepčići za sendviče za 5 minutaMoji hlepčići za sendviče za 5 minuta
18. januar
Ovakve hlepčiće možete da ispećete u tavi bez ulja poklopljeno, u rerni ili kao podlogu za picu, ali isto tako i u aparatu za sendviče. Aparat prethodno dobro zagrejati i staviti hlepčiće, peći 5 min....
Jagnjeća supa za specijalne goste za UskrsJagnjeća supa za specijalne goste za Uskrs
10. okt.
Supa je specijalno za goste koji ne jedu jagnjeće iznutrice. Izaberite sveže jagnjeće meso, lepo operite i stavite u duboku šerpu sa oko 2 i po lire vode da se skuva....
20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu20 originalnih poruka za sreću za novogodišnju pitu
10. mart
Za Novu godinu na trpezi se obavezno servira pita sa porukama za sreću. Ona se nalazi među osnovnim jelima bez kojih novogodišnji jelovnik ne može da bude završen. Pre izvesnog vremena domaćini su stavljali grančice...
Ideje za moderne krompir salate za iznenadne gosteIdeje za moderne krompir salate za iznenadne goste
25. feb.
Iako se danas krompir konzumira po celom svetu, njegova prava domovina je Južna Amerika odakle verovatno dolazi i poslovica da će krompir biti ukusan ljudima do kraja njihovih dana. Međutim, u konkretnim redovima ćemo...
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuTri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimu
20. mart
Paprika je verovatno među povrćem koje se najviše konzumira, ne samo sveže, nego i konzervirano. Kada počne sezona konzerviranja, svako razmišlja da li da spremi turšiju sa paradajz-paprikama, konzerviranim pečenim ili...
Dijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomakaDijeta za muškarce za mršavljenje u predelu stomaka
12. april
Muškarcima se masne naslage najčešće skupljaju u predelu stomaka. Kod većine njih glavni razlog je količina piva, koju piju gotovo svake večeri. U suštini, alkohono piće predstavlja visokokalorični napitak i ako ga...
Dijeta za žene za skidanje sala sa stomakaDijeta za žene za skidanje sala sa stomaka
25. mart
Kako biste izgubili suvišne kilograme i masti u predelu stomaka, važno je da se pridržavate određenog režima ishrane. Da rezultati budu postojani i da se stomak zategne, onda je poželjno da se dijeta kombinuje sa vežbanjem...
Riba i meso za doručak za vitku figuruRiba i meso za doručak za vitku figuru
27. jun
Ako mislite da zdrav doručak, koji će učiniti da izgledate vitko, podrazumeva voće, musli i sveže mleko, razmislite još jednom. Novo istraživanje je pokazalo da je najbolja varijanta prvog obroka, koji će održati vaš...
Biljke za preznojavanjeBiljke za preznojavanje
21. dec.
U narodnoj medicini preznojvanje se koristilo kao sredstvo za ublažavanje stanja, a čak i za lečenje mnogih oboljenja. Narodni iscelitelji su poznavali ulogu preznojavanja u normalizaciji cirkulacije krvi, poboljšavanju...
Prilog za ribuPrilog za ribu
23. mart
Prilog za pečenu ribu skoro uvek sadrži krompir - on može biri pržen, pečen, kuvan za slalatu ili pire. Naša tri recepta neće biti krompir - jedan od predloga je za pire, ali od graška i pavlake. Za prvri recept...
Supe za konstipacijuSupe za konstipaciju
05. maj
Godinama unazad supa je bila obavezni deo ishrane. U današnjim porodicama ona često nije prisutna na meniju. Veliki broj dece nema predstavu o tome šta je supnik, a odrasli su nažalost zaboravili tu vrstu posude. A supu...
Sosevi za ćufteSosevi za ćufte
22. mart
Ćufte su omiljena hrana kako malima, tako i odraslima. Da bi bile ukusne, one treba da budu napravljene od kvalitetnog mlevenog mesa i da su začinjene odgovarajućim začinima za ćufte. Takođe, od velikog značaja je i sam...
Prašak za pecivoPrašak za pecivo
24. april
Prašak za pecivo je zaista najpopularnije sredstvo za narastanje, koje kuvari i domaćice širom sveta za pripremu vazdušasta, ukusna i lepa peciva, kao što su pite, pogače, kolači, razni slatkiši, mafini, kolačići...