Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da zamrznemo kukuruz?Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
20. dec.
Kako da napravimo karamelizovane jabukeIako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće.
Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
27. feb.
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeSazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
30. januar
Kako da osušimo jabuke za zimu?Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
23. april
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je odličan izbor za one koji su odlučili da se istope pred novogodišnje praznike....
09. dec.
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Jabuka i kruška
Gala, Greni Smit, zlatna, roze, žuta... Bez obzira na to koliko vrsta jabuka ima, ona mora da bude tvrda, što je znak da je sveža, kao i da bude sa glatkom korom....
05. nov.
Zašto su sušene jabuke toliko korisneIz sušenih jabuka telo nabavlja 6 procenata potrebne dnevne doze vitamina B6.
Za poboljšanje ćelijskog zdravlja preporučuje se konzumacija sušenih jabuka. Zašto?...
17. nov.
Pečene jabuke i dunjeJabuke mogu da se očiste cele tako što se pažljivo ponovo izdube nožem i kašimom ili da se prepolove i očiste kao dunje.
Voće koje je oštećeno i ne može celo da se koristi sečem na komade....
25. dec.
Punjene jabuke u rerniOperite i osušite jabuke.
Odsecite gornji deo jabuke, odstranite semenke.
Izdubite svaku jabuku i sačuvajte unutrašnjost voća....
19. nov.
Jabuke u lisnatom testuOstavlja se u frižideru dok se ne iseku jabuke na kriškice.
Šećer se meša sa cimetom. Jabuke se očiste i seku zajedno sa korom na fine komadiće, polumesece....
03. feb.
Zašto jabuke potamne?/undefined Po pravilu, odgovor na pitanje zašto jabuke potamne je sledeći: zbog činjenice da atmosferski kiseonik oksidira gvožđe sadržano u jabukama....
01. dec.
Kako da zamrznemo vrganje?Po želji, pre nego što zamrznemo vrganje, možemo da ih blanširamo. Treba da ih dobro operemo i da blanširamo, stavljamo ih u vrelu vodu na oko 5 minuta obavezno bez dodatka soli....
27. jul
Kako da zamrznemo puževe?Ipak, pre nego što zamrznete puževe, treba da ih veoma dobro očistite i po želji da ih skuvate.
Čišćenje počinje sa dva do tri dana gladovanja, kojem treba da izložite puževe....
08. mart
Kako da zamrznemo voće?Kod ovog voća se preporučuje da ga prvo poređate u pleh i da ga zamrznete na nekoliko sati, a da ga nakon toga rasporedite u kesice i vratite u zamrzivač....
27. nov.
Mafini od jabuke i čokoladeJabuke se narendaju na krupno rende i dodaju se u smesu. Meša se nekoliko puta. Kalupe punimo do dve trećine, ne pritiskajući.
Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta....
11. nov.
Jabuke u testu za palačinkePoređaju se u slojevima, a pohovane jabuke se pospu šećerom u prahu i cimetom.
Serviraju se tple jabuke u testu za palačinke....
02. sep.
Sorbe od jabuke i naneBiće vam potreban blender sa većom posudom da biste napravili sorbe od jabuke. Ako je posuda vašeg blendera manja, smanjite proizvode ili pripremu uradite iz dva pokušaja....
21. januar
Krambl od jabuke s kardamonomOljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom....
02. maj
Pečene jabuke sa bademimaJabuke operite i oljuštite, odsecite im vrhove i izdubite ih.
Napunite ih mešavinom dobro umućenih žumanaca i šećera.
Dodajte bademe i suvo grožđe.
Pokrijte ih čepovima i poređajte u pleh....
28. nov.
Ušećerene jabuke na ražnjićuUbacite jabuku na ražnjiću unutra u šerpu i dobro zavrtite da se svuda rasporedi.
Poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da se stegnu tridesetak minuta....
18. avgust
Pohovane jabuke za viskiKada se kasno vraćate kući i rešite da napravite sebi neki slatkiš i da to bude brzo - napravite pohovane jabuke za viski....
27. jun
Punjene jabuke sa viskijemIsecite sitno odvojeni deo unutrašnjosti jabuka. Dodajte u posudu na vatri i promešajte.
Sipajte viski i ostavite smesu da vri dok miris alkohola ne ispari. Skintie smesu sa vatre i njom punite jabuke....
14. maj