Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznemo kukuruz?Kako da zamrznemo kukuruz?
20. dec.
Zadržaće svoj ukus kada se zamrzne. Kukuruz šećerac je veoma pogodan za zamrzavanje....
Kako da napravimo karamelizovane jabukeKako da napravimo karamelizovane jabuke
27. feb.
Iako izgleda teško, karamelizovane jabuke se mogu napraviti i kod kuće. Za karamelizovane jabuke je poželjno da se koriste kisele sorte jabuka....
Kako da sačuvate jabuke tokom zimeKako da sačuvate jabuke tokom zime
30. januar
Sazrevanje jabuka ne prestaje, tako da različite sorte odvojte (svaka sorta jabuke sazreva u različito vreme)....
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Jabuke se seku na kolutove sa debljinom od pola centimetra. Ne gule se, zato što će se pretvoriti u kašu tokom sušenja. Trula mesta se iseku. Rezančići od jabuke se raspoređuju na papir u ravnom sloju....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je odličan izbor za one koji su odlučili da se istope pred novogodišnje praznike....
Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?Grožđe, jabuke, kruške... Kako da izaberemo najlepše?
05. nov.
Jabuka i kruška Gala, Greni Smit, zlatna, roze, žuta... Bez obzira na to koliko vrsta jabuka ima, ona mora da bude tvrda, što je znak da je sveža, kao i da bude sa glatkom korom....
Zašto su sušene jabuke toliko korisneZašto su sušene jabuke toliko korisne
17. nov.
Iz sušenih jabuka telo nabavlja 6 procenata potrebne dnevne doze vitamina B6. Za poboljšanje ćelijskog zdravlja preporučuje se konzumacija sušenih jabuka. Zašto?...
Pečene jabuke i dunjePečene jabuke i dunje
25. dec.
Jabuke mogu da se očiste cele tako što se pažljivo ponovo izdube nožem i kašimom ili da se prepolove i očiste kao dunje. Voće koje je oštećeno i ne može celo da se koristi sečem na komade....
Punjene jabuke u rerniPunjene jabuke u rerni
19. nov.
Operite i osušite jabuke. Odsecite gornji deo jabuke, odstranite semenke. Izdubite svaku jabuku i sačuvajte unutrašnjost voća....
Jabuke u lisnatom testuJabuke u lisnatom testu
03. feb.
Ostavlja se u frižideru dok se ne iseku jabuke na kriškice. Šećer se meša sa cimetom. Jabuke se očiste i seku zajedno sa korom na fine komadiće, polumesece....
Zašto jabuke potamne?Zašto jabuke potamne?
01. dec.
/undefined Po pravilu, odgovor na pitanje zašto jabuke potamne je sledeći: zbog činjenice da atmosferski kiseonik oksidira gvožđe sadržano u jabukama....
Kako da zamrznemo vrganje?Kako da zamrznemo vrganje?
27. jul
Po želji, pre nego što zamrznemo vrganje, možemo da ih blanširamo. Treba da ih dobro operemo i da blanširamo, stavljamo ih u vrelu vodu na oko 5 minuta obavezno bez dodatka soli....
Kako da zamrznemo puževe?Kako da zamrznemo puževe?
08. mart
Ipak, pre nego što zamrznete puževe, treba da ih veoma dobro očistite i po želji da ih skuvate. Čišćenje počinje sa dva do tri dana gladovanja, kojem treba da izložite puževe....
Kako da zamrznemo voće?Kako da zamrznemo voće?
27. nov.
Kod ovog voća se preporučuje da ga prvo poređate u pleh i da ga zamrznete na nekoliko sati, a da ga nakon toga rasporedite u kesice i vratite u zamrzivač....
Mafini od jabuke i čokoladeMafini od jabuke i čokolade
11. nov.
Jabuke se narendaju na krupno rende i dodaju se u smesu. Meša se nekoliko puta. Kalupe punimo do dve trećine, ne pritiskajući. Pečemo mafine u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta....
Jabuke u testu za palačinkeJabuke u testu za palačinke
02. sep.
Poređaju se u slojevima, a pohovane jabuke se pospu šećerom u prahu i cimetom. Serviraju se tple jabuke u testu za palačinke....
Sorbe od jabuke i naneSorbe od jabuke i nane
21. januar
Biće vam potreban blender sa većom posudom da biste napravili sorbe od jabuke. Ako je posuda vašeg blendera manja, smanjite proizvode ili pripremu uradite iz dva pokušaja....
Krambl od jabuke s kardamonomKrambl od jabuke s kardamonom
02. maj
Oljuštite i očistite jabuke. Isecite ih na parčiće i stavite u duboku posudu na umerenu vatru. Dodajte smeđi šećer. Sipajte sok od jabuke. Začinite cimetom i kardamonom....
Pečene jabuke sa bademimaPečene jabuke sa bademima
28. nov.
Jabuke operite i oljuštite, odsecite im vrhove i izdubite ih. Napunite ih mešavinom dobro umućenih žumanaca i šećera. Dodajte bademe i suvo grožđe. Pokrijte ih čepovima i poređajte u pleh....
Ušećerene jabuke na ražnjićuUšećerene jabuke na ražnjiću
18. avgust
Ubacite jabuku na ražnjiću unutra u šerpu i dobro zavrtite da se svuda rasporedi. Poređajte jabuke na papir za pečenje i ostavite da se stegnu tridesetak minuta....
Pohovane jabuke za viskiPohovane jabuke za viski
27. jun
Kada se kasno vraćate kući i rešite da napravite sebi neki slatkiš i da to bude brzo - napravite pohovane jabuke za viski....
Punjene jabuke sa viskijemPunjene jabuke sa viskijem
14. maj
Isecite sitno odvojeni deo unutrašnjosti jabuka. Dodajte u posudu na vatri i promešajte. Sipajte viski i ostavite smesu da vri dok miris alkohola ne ispari. Skintie smesu sa vatre i njom punite jabuke....