Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Šta sadrži brokoli
Koristi, koje konzumacija brokolija donosi telu i organizmu su zbog supstanci koje se nalaze u njemu....
09. januar
Zašto da jedemo kariVeć znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
30. mart
Zašto da jedemo grožđeNezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
04. mart
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
15. nov.
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Poslužite skušu sa prilogom od pirinča, krompira ili uz salatu od povrća, prelivenu maslinovim uljem....
07. okt.
Zašto da jedemo više oraha?U kozmetičkim sastojcima se sve više koristi orah kao sastojak. Hranljiva svojstva u njima pomažu da brže zaratu neki ožiljci i pigmentacija po koži....
16. mart
Zašto da jedemo sirova jaja?Takve precentualne razlike se primećuju i kod drugih korisnih materija, na primer 33% više omega-3 ili isto toliko više "dobrog" holesterola u korist sirovih jaja....
18. mart
Zašto da jedemo više avokada?Ne zaboravite ovo korisno i lekovito voće i često ga koristite u svojoj kuhinji.
Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
18. okt.
Zašto treba da jedemo jajaU poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne....
07. mart
Korisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemoPo izgledu, koren podseća na džinovski krompir.
Sastav i korisna svojstva jicame
Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti....
04. jul
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
29. avgust
Zašto da jedemo više pikantnih jelaOstavićemo raspravu da li su štetni ili ne i usredsredićemo se samo na koristi pikantne hrane. Šta ona daje našem delu, koje njegove potrebe zadovoljava?
Koliko god da je čudno, pikantna hrana produžava život....
20. dec.
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
21. sep.
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Vlakna su takođe odlična sredina za korisnu crevnu bakterijsku floru....
04. nov.
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Upravo takav ukus biljka daje jelima i već se koristi ne samo u pomenutoj zemlji, već i širom sveta....
09. maj
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danRuskinja smatra da bismo izvukli zdravstvene koristi konzumacije orašastih plodova, u poptunosti je dovoljno da jedemo po 3 cela oraha i ne više od 12 lešnika ili badema....
30. avgust
Mlečni krompir pireKrompir se oljušti i stavlja se zajedno sa kašičicom soli da se skuva. Nakon toga se ocedi od suvišne vode.
Dok je još vruć dodaje se maslac i izgnječi se viljuškom. Odmah nakon toga se dodaje i kačkavalj....
26. dec.
Dijetetski krompir pireOguljite i skuvajte krompir. Dok se kuva, sitno iseckajte kisele krastavčiće.
Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali krompir....
05. feb.
Mekani krompir pireProcedite krompir, stavite ga u posudu i uz pomoc ručne sprave za gnječenje izgnječite krompir....
10. avgust
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
02. april
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima....
09. dec.
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda!
Jagode za jak imuni sistem
Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
27. nov.
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Cvekla je povrće, izuzetno bogato korisnim materijama i elementima kao što su magnezijum, kalcijum, gvožđe, natrijum, fosfor, cink, kao i vitamini A, B, C i folna kiselina....
06. dec.
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....
09. avgust