Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Šta sadrži brokoli Koristi, koje konzumacija brokolija donosi telu i organizmu su zbog supstanci koje se nalaze u njemu....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji. Ne propustite da ga dodate posnom sočivu ili pak jelima sa pirinčem....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Ove ribe sadrže niz korisnih supstanci koje se kriju u njihovom hemijskom sastavu. Sadrže 17, 5 odsto proteina i 32, 5 odsto masti....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Poslužite skušu sa prilogom od pirinča, krompira ili uz salatu od povrća, prelivenu maslinovim uljem....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
U kozmetičkim sastojcima se sve više koristi orah kao sastojak. Hranljiva svojstva u njima pomažu da brže zaratu neki ožiljci i pigmentacija po koži....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Takve precentualne razlike se primećuju i kod drugih korisnih materija, na primer 33% više omega-3 ili isto toliko više "dobrog" holesterola u korist sirovih jaja....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Ne zaboravite ovo korisno i lekovito voće i često ga koristite u svojoj kuhinji. Takođe, pročitajte da li pravilno jedeš avokado i kako da čuvamo avokado....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
U poslednjoj decniji jaja su izazvala brojne polemike o tome da li su korisna ili ne....
Korisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemoKorisno povrće Jicama (Meksički krompir) - svojstva i kako da ga jedemo
04. jul
Po izgledu, koren podseća na džinovski krompir. Sastav i korisna svojstva jicame Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
Ostavićemo raspravu da li su štetni ili ne i usredsredićemo se samo na koristi pikantne hrane. Šta ona daje našem delu, koje njegove potrebe zadovoljava? Koliko god da je čudno, pikantna hrana produžava život....
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Vlakna su takođe odlična sredina za korisnu crevnu bakterijsku floru....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Upravo takav ukus biljka daje jelima i već se koristi ne samo u pomenutoj zemlji, već i širom sveta....
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danKoliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na dan
30. avgust
Ruskinja smatra da bismo izvukli zdravstvene koristi konzumacije orašastih plodova, u poptunosti je dovoljno da jedemo po 3 cela oraha i ne više od 12 lešnika ili badema....
Mlečni krompir pireMlečni krompir pire
26. dec.
Krompir se oljušti i stavlja se zajedno sa kašičicom soli da se skuva. Nakon toga se ocedi od suvišne vode. Dok je još vruć dodaje se maslac i izgnječi se viljuškom. Odmah nakon toga se dodaje i kačkavalj....
Dijetetski krompir pireDijetetski krompir pire
05. feb.
Oguljite i skuvajte krompir. Dok se kuva, sitno iseckajte kisele krastavčiće. Ne bacajte vodu u kojoj ste kuvali krompir....
Mekani krompir pireMekani krompir pire
10. avgust
Procedite krompir, stavite ga u posudu i uz pomoc ručne sprave za gnječenje izgnječite krompir....
Magareće mleko - zašto je toliko korisno?Magareće mleko - zašto je toliko korisno?
02. april
Magareće mleko je korisno za ljude sa osetljivom kožom, usporava process starenja, povećava imunitet....
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima....
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Pogledajte zašto bi trebalo da jedemo više jagoda! Jagode za jak imuni sistem Zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C jagode su odličan imunostimulator....
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Cvekla je povrće, izuzetno bogato korisnim materijama i elementima kao što su magnezijum, kalcijum, gvožđe, natrijum, fosfor, cink, kao i vitamini A, B, C i folna kiselina....
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Ako vam se pak jede nešto tako, pripremite hrskave krugove od luka....