Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Pogledajte koje su to koristi i naučite zbog čega je korisno da jedete tikvice redovno....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Ako ovu ribu jedete u bilo kom obliku 4 puta nedeljno, nakon šest meseci otpornost na stres će se višestruko povećati. Jod normalizuje štitnu žlezdu, kalcijum je dobar za kosti, fosfor jača zube....
Pet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicuPet razloga zbog kojih treba da jedemo lubenicu
10. avgust
Evo i 5 razloga zbog kojih treba da jedete lubenicu: 1....
Zbog čega treba da jedemo bundevu?Zbog čega treba da jedemo bundevu?
30. mart
, nivo šećera u krvi ne raste; - Treba da jedemo bundevu, jer podržava bolji metabolizam i daje mnogo energije telu; – Bundevu treba da jedemo jer sadrži redak vitamin – K, koji je neophodan za pravilno zgrušavanje krvi...
Zbog čega treba da jedemo breskve?Zbog čega treba da jedemo breskve?
03. avgust
Breskva je zdravo i lekovito voće i zbog toga treba da se konzumira svakog dana. Sadrži pektin, karotin i eterična ulja....
Zbog čega treba da jedemo jabuke?Zbog čega treba da jedemo jabuke?
27. jun
Kada ste gladni treba da pojedete jabuku kako bi obezbedili neophodne vitamine i minerale a ona će vas zasititi i ostavi će vas sa dobrim osećajem sitosti tokom dana....
Zbog čega treba da jedemo ljuto?Zbog čega treba da jedemo ljuto?
17. april
Koristi i štete od mnogima omiljene ljute hrane su u odnosu 50 prema 50 i zbog toga, pre nego krenete da jedete ljuto, prvo se informišite da li je to dobro za vas i da li nećete naneti štetu svom organizmu ako jedete ljuto...
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti. Kada se kuvaju, protein iz jaja...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Ako redovno jedete prepeličija jaja, onda možete da poboljšate funkcionisanje nervnog sistema, da normalizujete procese koji su odgovorni za pamćenje i pažnju....
Nekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinačNekoliko razloga zbog kojih treba da jedete crveni pirinač
12. avgust
Crveni pirinač je vrsta nepoliranog pirinča koji ima veću hranljivu vrednost od belog. Vreme kuvanja je relativno duže od vremena kuvanja belog pirinča, ali crveni ima prijatniji ukus. Bogat je vlaknima, vitaminima B1...
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Pošto kiseljak sadrži povećane količine soli oksalne kiseline, neki pacijenti treba da se uzdrže od konzumiranja ove biljke. Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane....
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Ali, ne treba piti više od tri šolje lipe dnevno; 2. Čaj od lipe pomaže sistemu za varenje - u većini slučajeva, kada smo nervozni, to utiče na naš sistem za varenje....
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?Da li treba da jedemo žumanca svaki dan?
28. avgust
Da li treba da jedemo žumanca svaki dan? Ovo pitanje sigurno često postavljate sami sebi, posebno ako imate drugačiji režim ishrane....
Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?Koliko jaja čovek treba da jede u okviru jedne nedelje?
23. mart
Izvod za gore navedene činjenice jeste da su jaja korisna u umerenim količinama i ne treba preterivati sa njihovom konzumacijom....
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Bujon od kostiju postaje sve popularniji, posebno među onima koji su pristalice zdrave ishrane. Smatra se da on sadrži mnogo korisnih svojstava koji mogu doprineti celokupnom blagotvornom stanju organizma. Hajde da obratimo...
Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?Zašto treba često da jedemo japansku jabuku?
09. dec.
Japanska jabuka je unikatno voće koje ne voli svako, ali je toliko korisno da ne zaslužuje da se zanemari. Božanstveni plod je vitaminska bomba, vekovima poznata po svojim lekovitim svojstvima. Egzotična biljka potiče...
Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?Zbog čega je bitno da duže vreme žvaćemo hranu?
03. avgust
Hrana koju jedemo sadrži proteine, masti i ugljene hidrate....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Ako ste navikli da jedete puno, oštro ograničavanje unosa hrane i konzumiranje samo vode tokom dana može prouzrokovati gubitak energije, slabost, vrtoglavicu, snižavanje krvnog pritiska i šećera u krvi....
Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?Zbog čega bi trebalo da jedemo avokado svakog dana?
23. nov.
Avokado je izuzetno voće, povrće, orašasti plod. Ne, ne, nismo pogrešili. Prema klasifikaciji, avokado je voće, ali ima strukturu povrća i hranjljivu vrednost orašastih plodova, pa ga zbog ovih karakteristika možemo slobodno...