Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoVeć znate da svaku hranu koja spada u kategoriju nezdrave hrane treba izbegavati....
19. jul
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)U krajnjem slučaju mogu da se naprave i sa većim škampima, ali oni treba da se oljušte i iseckaju. U slučaju da su mali stavljaju se celi, sa omotačima, jer su krhki i nežni....
18. mart
Šta da skuvam sa paprikama?To znači da možete da dodate slatke paprike u smesu sledeći put kada počnete da pečete slani keks, kukuruzni hleb ili čak slane mafine
- đuveci sa mesom i paprikama - jedni od omiljenih u našem narodu....
27. avgust
Kako da pohujete sa pivom?Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli.
Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
02. avgust
Šta da napravimo sa kinoomPoreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo je koriste ljudi koji preferiraju da se hrane zdravo....
28. mart
Kako da smršamo sa bundevom?Kada sprovodite dijetu sa bundevom, dobro je znati da hrana ne bi trebalo da prelazi 1500 kcal dnevno. Tako se za 3 nedelje može izgubiti do 8 kilograma, ako se poštuje vreme obroka....
30. nov.
Ako ste napunili 30 godina, vreme je da prestanete sa ovom hranom i pićemZdrava ishrana je važna za svaki uzrast, ali ako imate 30 godina, treba da budete pažljiviji sa onim čime se hranite, zato što se vaše telo promenili poslednjih godina....
21. nov.
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaDa napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
26. januar
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemSigurna sam sa će se i Vama dopasti.
Probajte, prijatno!...
09. feb.
Kako da napravimo domaću jufkuOhlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
05. nov.
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomGluten se ne izbacije iz tela, nego ostaje po ivicama creva i tako narušava funkciju creva....
15. mart
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
22. maj
Kako da trajno smršamo sa avokadomBrinite se o svom zdravlju i ne zaboravite da treba da se hranite ne samo ukusno, nego takođe i balansirano i zdravo.
A ukoliko je vaš cilj da trajno smršate, okrenite se avokadu!...
27. okt.
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
09. avgust
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Ne zaboravite da izvadite sir iz frižidera nekoliko sati pre serviranja; treba da bude sobne temperature kada ga servirate....
19. avgust
Šta da radimo sa listovima paškanataTreba da budete pažljivi sa biljkom, posebno tokom letnjeg perioda....
23. jul
Kako da se hranimo sa protezom?Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate....
21. dec.
Šta da spremite sa mlevenim mesomAko se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja.
Gnezda od mlevenog mesa
Potrebni sastojci...
22. sep.
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemDivlji pirinač je veoma specifična kultura. To nije baš žitarica, već je zapravo seme vrste vodene trave poreklom iz Sjedinjenih Država i Kanade. Divlji pirinač sadrži velike količine proteina i vlakana i ima prijatan ukus...
25. januar