Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Otrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj stoOtrovi, koje treba da prestanete da stavljate na svoj sto
19. jul
Već znate da svaku hranu koja spada u kategoriju nezdrave hrane treba izbegavati....
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
U krajnjem slučaju mogu da se naprave i sa većim škampima, ali oni treba da se oljušte i iseckaju. U slučaju da su mali stavljaju se celi, sa omotačima, jer su krhki i nežni....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
To znači da možete da dodate slatke paprike u smesu sledeći put kada počnete da pečete slani keks, kukuruzni hleb ili čak slane mafine - đuveci sa mesom i paprikama - jedni od omiljenih u našem narodu....
Kako da pohujete sa pivom?Kako da pohujete sa pivom?
02. avgust
Pohovanje sa pivom je odlično za pripremu raznih namirnica. Može se primeniti u pripremi ribe, piletine, povrća i viršli. Potrebno je 500 g brašna, 2 jajeta, 1 čaša piva, 50 g ulja, so i začini. Jela u koje...
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Poreklo ove žitarice su Andi, a kod nas postaje sve popularnija poslednjih godina, posebno mnogo je koriste ljudi koji preferiraju da se hrane zdravo....
Kako da smršamo sa bundevom?Kako da smršamo sa bundevom?
30. nov.
Kada sprovodite dijetu sa bundevom, dobro je znati da hrana ne bi trebalo da prelazi 1500 kcal dnevno. Tako se za 3 nedelje može izgubiti do 8 kilograma, ako se poštuje vreme obroka....
Ako ste napunili 30 godina, vreme je da prestanete sa ovom hranom i pićemAko ste napunili 30 godina, vreme je da prestanete sa ovom hranom i pićem
21. nov.
Zdrava ishrana je važna za svaki uzrast, ali ako imate 30 godina, treba da budete pažljiviji sa onim čime se hranite, zato što se vaše telo promenili poslednjih godina....
Čokoladni čizkejk da Oreo keksićimaČokoladni čizkejk da Oreo keksićima
26. januar
Da napravite koru: U procesoru za hranu zdrobite Oreo kolačiće u fine mrvice. Dodajte rastopljeni maslac i mešajte dok se ne sjedine. Pritisnite keks na dno posude prečnika 20 cm. Stavite u frizider dok pravite fil....
Čokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčemČokoladni trouglići da ekspandiranim pirinčem
09. feb.
Sigurna sam sa će se i Vama dopasti. Probajte, prijatno!...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Ako prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telomAko prestanete da jedete hleb, ovo će se desiti sa vašim telom
15. mart
Gluten se ne izbacije iz tela, nego ostaje po ivicama creva i tako narušava funkciju creva....
Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?Koji ljudi ne treba da konzumiraju meso?
22. maj
Medicinski radnic takođe imaju različito mišljenje po pitanju toga da li treba ili ne treba konzumirati meso i ukoliko da, onda u kojim količinama....
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Brinite se o svom zdravlju i ne zaboravite da treba da se hranite ne samo ukusno, nego takođe i balansirano i zdravo. A ukoliko je vaš cilj da trajno smršate, okrenite se avokadu!...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Mladi luk sa dugačim zelenim, cevastim listovima i nerazvijenom lukovicom, je iz roda Allium. Njegov ukus je manje intenzivan od onog kod drugih vrsta luka, što ga čini odgovarajućim za konzumaciju kako sirov, tako i kuvan...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Kako da poslužimo oval sa sirevima?Kako da poslužimo oval sa sirevima?
19. avgust
Ne zaboravite da izvadite sir iz frižidera nekoliko sati pre serviranja; treba da bude sobne temperature kada ga servirate....
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Treba da budete pažljivi sa biljkom, posebno tokom letnjeg perioda....
Kako da se hranimo sa protezom?Kako da se hranimo sa protezom?
21. dec.
Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate....
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Hajde da kuvamo sa divljim pirinčemHajde da kuvamo sa divljim pirinčem
25. januar
Divlji pirinač je veoma specifična kultura. To nije baš žitarica, već je zapravo seme vrste vodene trave poreklom iz Sjedinjenih Država i Kanade. Divlji pirinač sadrži velike količine proteina i vlakana i ima prijatan ukus...