Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Imam bayildi u rerniImam bayildi u rerni
15. avgust
Patlidžan oljuštiti i ukloniti drške, a po želji ga oljuštiti. Naseći ga na kiriške veličine 1-1.5 cm, posoliti ih i ostaviti da odstoje 1 sat u vodi. Crni luk naseći sitno, a beli luk na kolutove, pa ih zapržiti na vrućem...
Imam Bayildi u šerpiImam Bayildi u šerpi
22. avgust
Na kraju pomešajte sa šećerom, orašastim plodovima i nakon nekoliko minuta skinite Imam Bayildi sa vatre. Servirajte malo ohlađen i obilno posut iseckanim peršunom....
Imam Bayildi u teglamaImam Bayildi u teglama
31. avgust
Operite patlidžane i oljuštite ih. Nasecite ih po dužini na jednake trake, posolite ih i ostavite u posudu kako bi se ocedila tečnost. Nakon oko jednog sata operite patlidžan, osušite ga i upržite do zlatne boje u vrelom...
Imam bayildi sa tikvicamaImam bayildi sa tikvicama
24. dec.
Gotov Imam bayildi pospite svežim celrom. Imam bayildi sa tikvicama je veoma ukusno jelo!...
Klasični Imam bayildi u đuvečariKlasični Imam bayildi u đuvečari
20. dec.
Gotov Imam bayildi ubacite sa đuvečarom u hladnu rernu, uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Nakon toga možete poslužiti klasični Imam bayildi u đuvečari....
Imam Bayildi sa mlevenim mesomImam Bayildi sa mlevenim mesom
17. april
Imam Bayildi sa mlevenim mesom je toliko ukusan da ćete i prste polizati!...
Imam bayildi sa pečenim patlidžanomImam bayildi sa pečenim patlidžanom
18. avgust
Odličan Imam bayildi....
Imam bayildi po starom turskom receptuImam bayildi po starom turskom receptu
20. jul
Serviramo hladan na sobnoj temepraturi, i možete uživati u jelu imam balidi. Imam bayildi po starom turskom receptu možete servirati sa turskim hlebom....
Ukusan Imam bayildi sa mlevenim mesomUkusan Imam bayildi sa mlevenim mesom
18. avgust
Ukusan Imam bayildi sa mlevenim mesom je gotov....
Imam Bayildi na turski način iz rerneImam Bayildi na turski način iz rerne
23. avgust
Prethodno iseckan luk se dinsta u ulju. U njega se dodaje beli luk, isečen na komade i paradajz. Posipa se iseckanom mirođijom i ostalim začinima. Sastojci se promešaju, ostavljamo da se krčkaju 5 minuta i skidamo sa vatre...
Imam Bayildy u đuvečariImam Bayildy u đuvečari
27. nov.
Nakon toga sipamo patlidžan u sos od paradajza, dodajemo rendani krompir i ako nam se čini da je jelo gusto, možemo dodati 1 šolju vode....
Imam BayildiImam Bayildi
22. avgust
Savet: Jelo imam bayildi je ukusnije je kada je hladno....
Poređani Imam BayildiPoređani Imam Bayildi
02. okt.
Sipajte vodu do polovine povrća i imam bayildi stavite u rernu na 170 stepeni oko 35-40 minuta. Imam bayildi servirajte hladan....
Meraklijski Imam BayildiMeraklijski Imam Bayildi
06. sep.
Ređamo nadev preko patlidžana, odozgo poređamo čeri paradaj isečen na krugove i pečemo Imam Bayildi u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta....
Patlidžan Imam BayildiPatlidžan Imam Bayildi
18. avgust
Tamni patlidžani su gorki - stavite ih u slanu vodu na 30-40 minuta. Isečemo patlidžane po sredini, viljuškom napravimo rupu, posolimo, posipamo maslinovim uljem (uljem), pečemo na 220 stepeni dok ne omekšaju, izgnječimo...
Klasičan Imam BayildiKlasičan Imam Bayildi
17. avgust
Isecite patlidžan na dva dela po dužini, izvadite unutrašnjost, posolite ih i ostavite na sat vremena da puste gorak sok. Operite i osušite ih, pržite sa svih strana u ugrejanom ulju. U istoj masti ispržite sitno iseckanu...
Originalni Imam BayildiOriginalni Imam Bayildi
27. april
Servirajte Imam Bayildi sa limunom....
Pikantan Imam BayildiPikantan Imam Bayildi
18. sep.
Dodajem oko 1/2-1 šolju vode, u zavisnosti koliko je paradajz sočan. Pleh sa povrćem stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotovo jelo serviramo toplo, posuto iseckanim svežim peršunom....
Aromatičan Imam bayildiAromatičan Imam bayildi
09. okt.
Očistimo patlidžan i isečemo na komade srednje debljine. Potapamo ih na 1 sat u vodu. Kad odstoje, izvadimo ih, osušimo i uvaljamo u brašno. Pržimo patlidžan u ugrejanom ulju. Luk isečemo na polumesece, šargarepu izrendamo...
Punjeni patlidžan Imam BayildiPunjeni patlidžan Imam Bayildi
19. okt.
Punjeni patlidžan Imam Bayildi. Volimo tursku kuhinju, punu toliko ukusnih iskušenja! Patlidžan pržite dok ne omekša, pa ga onda otvorite, da biste stavili nadev u njega....
Šta je resveratol i za šta je koristan?Šta je resveratol i za šta je koristan?
25. dec.
Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki. Može se koristiti i kao dodatak...
Šta je teroar?Šta je teroar?
22. nov.
U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
Šta je Maća?Šta je Maća?
01. okt.
Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
Šta je solanin?Šta je solanin?
20. dec.
Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani. Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
Šta je umami?Šta je umami?
03. maj
Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće. Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....