Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Imam bayildi u rerniPatlidžan oljuštiti i ukloniti drške, a po želji ga oljuštiti. Naseći ga na kiriške veličine 1-1.5 cm, posoliti ih i ostaviti da odstoje 1 sat u vodi.
Crni luk naseći sitno, a beli luk na kolutove, pa ih zapržiti na vrućem...
15. avgust
Imam Bayildi u šerpiNa kraju pomešajte sa šećerom, orašastim plodovima i nakon nekoliko minuta skinite Imam Bayildi sa vatre. Servirajte malo ohlađen i obilno posut iseckanim peršunom....
22. avgust
Imam Bayildi u teglamaOperite patlidžane i oljuštite ih. Nasecite ih po dužini na jednake trake, posolite ih i ostavite u posudu kako bi se ocedila tečnost.
Nakon oko jednog sata operite patlidžan, osušite ga i upržite do zlatne boje u vrelom...
31. avgust
Imam bayildi sa tikvicamaGotov Imam bayildi pospite svežim celrom.
Imam bayildi sa tikvicama je veoma ukusno jelo!...
24. dec.
Klasični Imam bayildi u đuvečariGotov Imam bayildi ubacite sa đuvečarom u hladnu rernu, uključite na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Nakon toga možete poslužiti klasični Imam bayildi u đuvečari....
20. dec.
Imam Bayildi sa mlevenim mesomImam Bayildi sa mlevenim mesom je toliko ukusan da ćete i prste polizati!...
17. april
Imam bayildi po starom turskom receptuServiramo hladan na sobnoj temepraturi, i možete uživati u jelu imam balidi.
Imam bayildi po starom turskom receptu možete servirati sa turskim hlebom....
20. jul
Imam Bayildi na turski način iz rernePrethodno iseckan luk se dinsta u ulju. U njega se dodaje beli luk, isečen na komade i paradajz. Posipa se iseckanom mirođijom i ostalim začinima.
Sastojci se promešaju, ostavljamo da se krčkaju 5 minuta i skidamo sa vatre...
23. avgust
Imam Bayildy u đuvečariNakon toga sipamo patlidžan u sos od paradajza, dodajemo rendani krompir i ako nam se čini da je jelo gusto, možemo dodati 1 šolju vode....
27. nov.
Poređani Imam BayildiSipajte vodu do polovine povrća i imam bayildi stavite u rernu na 170 stepeni oko 35-40 minuta.
Imam bayildi servirajte hladan....
02. okt.
Meraklijski Imam BayildiReđamo nadev preko patlidžana, odozgo poređamo čeri paradaj isečen na krugove i pečemo Imam Bayildi u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom oko 15 minuta....
06. sep.
Patlidžan Imam BayildiTamni patlidžani su gorki - stavite ih u slanu vodu na 30-40 minuta.
Isečemo patlidžane po sredini, viljuškom napravimo rupu, posolimo, posipamo maslinovim uljem (uljem), pečemo na 220 stepeni dok ne omekšaju, izgnječimo...
18. avgust
Klasičan Imam BayildiIsecite patlidžan na dva dela po dužini, izvadite unutrašnjost, posolite ih i ostavite na sat vremena da puste gorak sok. Operite i osušite ih, pržite sa svih strana u ugrejanom ulju.
U istoj masti ispržite sitno iseckanu...
17. avgust
Pikantan Imam BayildiDodajem oko 1/2-1 šolju vode, u zavisnosti koliko je paradajz sočan.
Pleh sa povrćem stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni oko 40 minuta. Gotovo jelo serviramo toplo, posuto iseckanim svežim peršunom....
18. sep.
Aromatičan Imam bayildiOčistimo patlidžan i isečemo na komade srednje debljine. Potapamo ih na 1 sat u vodu. Kad odstoje, izvadimo ih, osušimo i uvaljamo u brašno. Pržimo patlidžan u ugrejanom ulju.
Luk isečemo na polumesece, šargarepu izrendamo...
09. okt.
Punjeni patlidžan Imam BayildiPunjeni patlidžan Imam Bayildi.
Volimo tursku kuhinju, punu toliko ukusnih iskušenja!
Patlidžan pržite dok ne omekša, pa ga onda otvorite, da biste stavili nadev u njega....
19. okt.
Šta je resveratol i za šta je koristan?Resveratol je prirodno jedinjenje koje se nalazi u ljuskama grožđa, ali pošto se iz ljuspi ovog voća može izvuči bas mala količina, izvlači se sintetički - hemijski i biotehnološki.
Može se koristiti i kao dodatak...
25. dec.
Šta je teroar?U temama koj se tiču vina i proizvodnje vina često se govori o teroaru. Šta je teroar? Reč terroir bukvalno znači teren, ali ovaj pojam ne iscrpljuje njegov smisao. Za vino ovo je jedna koncepcija koja se sastoji od mnoštva...
22. nov.
Šta je Maća?Maća je visokokvalitetni japanski fino mleveni zeleni čaj sa vekovnom istorijom. Potiče iz večne zelene biljke Camellia Sinensis. Istorija nam govori da se pojavio pre više od 800 godina kada jedan monah-budista unosi eleksir...
01. okt.
Šta je solanin?Većina vas malo zna da svakodnevno unosi toksin solanin konzumirajući svoju omiljenu hranu. Svi konzumiramo povrće, ono je ukorenjeno u našoj ishrani.
Međutim, malo se govori o trovanju solaninom i kako pravilno skladištiti...
20. dec.
Šta je umami?Dugi niz godina postojala su četiri prepoznata osnovna ukusa: slatko, kiselo, slano i gorko. Umami, ili peti ukus, je relativno nedavno otkriće.
Zvanično definisan kao poseban ukus 1980-ih, umami je pravi delikates....
03. maj