Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Kada da odvojimo vino od šire?Kada ćete istočiti vino iz šire zavisi od toga da li nameravate da vino odmah pijete ili želite da ga ostavite da sazri nekoliko godina, pre nego što odlučite da uživate u njemu....
05. jun
Koje vino kada i uz šta se servira?Zajedno sa vinom nudi se i gazirana voda.
Izbor desertnog vina po vrsti, slatkoći, jačini i boji zavisi i od vrste posluženog deserta....
24. nov.
Šta se dešava sa telom kada jedete grožđe?Slatko, sočno, neverovatno osvežavajuće i veoma zdravo, ovo sve je vezano za grožđe.
Međutim, ovo voće ima izbiljne kontraindikacije. Grožđe je jedno od najukusnijeg i takođe popularnog voća u svetu. Koristi ovog prirodnog...
18. avgust
Šta se dešava sa telom kada jedemo ribizle?Ribizla može da bude bela, crvena i crna. Najkorisnija je kada dostigne zrelost u julu. Onda je to skladište vitamina. Posebno je korisna za decu i najbolje se konzumira sveža. Za šta je dobra ribizla?
Pomaže kod prehlade...
09. okt.
Šta se dešava sa kožom kada gubite težinu?Izgubiti višak kilograma je težnja mnogih ljudi. Kada je u pitanju rastanak sa značajnom količinom viška mase, na koži se javljaju vidljive promene. Opušta se jer postaje suvišna nakon što otopi masnoću koju je održavala...
16. nov.
Piletina se belim vinom i belim lukomPrebacite ih u posudu za pečenje zajedno i deglazirajte tiganj belim vinom.
Prelijte preko piletine, stavite prepolovljene glavice belog luka i gurnite da se peče u umereno zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo....
24. sep.
Kada se pije čaj od mirođije?Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
22. dec.
Šta se dešava sa vašim telom kada popijete šolju kafe?Kafa je među najomiljenijum napicima širom sveta. Mnogi ljudi ne mogu da počnu dan beš šolje aromatičnog napitka, ali šta se u stvari dešava sa našim telom kada popijemo kafu? U sledećim redovima pogledajte kako kafa...
04. okt.
Orada se koricom od orahaServirajte oradu sa koricom od oraha sa kriškama limuna.
Prijatno!...
25. avgust
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Pica se piletinom i jajima od prepeliceServirajte picu sa piletinom i jajima od prepelice toplu.
Prijatno!...
16. mart
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Kada se alkohol dodaje jelimaU kuhinji se koriste razne vrste alkohola, a najčešće su to vino, pivo, rakija, konjak, rum, liker....
14. jun
Palačinke o kojima se pričaServiramo čokoladne palačinke o kojima se priča sa isečenim bademima....
27. dec.
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Kiflice o kojima se pričaU veliku posudu sipamo prosejano brašno sa prstohvatom soli. U ugrejanom svežem mleku rastvorimo šećer i maslac. Sipamo u brašno.
Dodajemo dva jajeta, maslac na sobnoj temperaturi i rendanu koru od limuna....
17. januar
Čizkejk koji se ne pečeZa voćni preliv:
Kuvati šećer i vodu sa voćem iseckanim 10 minuta, mešati, kad se pojavi pena nju skinuti. Dok se kuva to, rastopiti želatin, umešati ga sa voćem. Ohladiti 10 minuta, pa sipati preko fila....
21. april
1
Uštipci koji se sami okrećuUz pomoć 2 kašike, potopljene u vodu, uzimajte od mase i ubacujte lopte u vruću masnoću.
Masnoća u posudi za prženje treba da bude najmanje 2 prsta duboka i kada je tako, uštipci se sami okreću....
13. mart
Palačinke koje se ne cepajuOd navedenih sastojaka se dobija 8-10 tankih i elastičnih palačinki....
27. april
Konkilie testenina se belim sosomDodaju se makarone i grašak.
Sipa se voda i mleko i dodaje se kockica bujona. Ostavljamo da provri, a nakon toga se smanjuje i ostavljamo samo da se krčka....
22. okt.
Brašno od semenki grožđa - za šta se koristiPriroda nam je dala mnogo darova iz kojih možemo izvući sve što nam je potrebno. Ne postoji ništa suvišno među njima i narodni genije je uspeo da nađe primenu čak i za ovo što se čini potpuno nepotrebnim.
Da li vam je...
14. dec.