Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Počinjemo da uvijamo čvrste sarme koje ređamo gusto u šerpu, dodajemo preostalo ulje, sok od limun i vodu tako da pokrije sarme....

Razvucite listove vinove loze, stavite po malo nadeva i uvijte male sarme....

Dobro je da izaberemo manje listove za sarme od listova vinove loze, zato što su krhki i uvijanje im nije u mnogo slojeva....

Savet: Listove vinove loze konezervišem tako što pripremam salamutu od krupnije soli i vode....

Drugi paradajz se iseče na kolutove i ređa se na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme od listova vinove loze....

Poređajte posne sarme ud uboku posudu i pritisnite ih pomoću tanjira da se ne odviju pre kuvanja. Sipajte toplu vodu i pokrijte sarme....

Stavljaju se na ringlu i računa se 30 minuta od ključanja.
Sarmice od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira se jednu tople i hladne....

Sarme od listova vinove loze sa majčinom dušicom i sremušem se serviraju sa mladim belim lukom....

Poklopite dobro tanjirem i ostavite da se vru na vatri oko 30 minuta.
Servirajte sarme od listova vinove loze i ukrasite sa kiselim mlekom....
Rejting
4
Ukupno glasalo: 2
51
40
31
20
10
Oceni: