Krompir ćuftice sa topljenim sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
593
20/09/2018
"Nećemo preuveličati ako kažemo da se ove ćuftice od krompira tope odmah u ustima "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u šerpu, preliva se vodom i stavlja da se kuva. Ako želite da bude brže, preliva se toplom vodom.

Dok se kuva, narenda se kačkavalj i izgnječi se sir. Kada se krompir skuva prosipa se voda i dok je još topao izgnječi se.

U njega se dodaja maslac i narendan kačkavalj. Meša se veoma brzo da može sve da se rastopi i da se ravnomerno rasporedi.

Nakon toga se ljušti luk i narenda se u krompir ili se iseče na veoma sitno. Dodaju se izgnječen sir, so, biber, prezle i dva jaja. Sve se meša dok se ne dobije krompir pašteta.

Drugih 5 jaja se umute u posudi, a brašno i prezle se promešaju u plitkoj posudi. Ulje se sipa u tiganj da provri.

Za to vreme od krompir paštete se oblikuju ćuftice, i u svaku od njih se stavlja malo parče topljenog sira.

Uvaljaju se u brašno sa prezlama, nakon toga u umućena jaja, ponovo u brašno i jaje i nakon toga se stavljaju da se prže u jako zagrejanom ulju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar