Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Praznični hleb»Pogača sa lukom i piletinom

Pogača sa lukom i piletinom

Pogača sa lukom i piletinom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
8
"Nisu sve pogače jednako ukusne, ova sa lukom i piletinom definitivno zaslužuje vašu pažnju"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • sveže mleko - 200 ml
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • kvasac - 15 g, živ
  • jaja - 1 komad (žumance je za mazanje)
  • brašno - oko 500 g
  • Za nadev
  • pileće grudi - 1 komad
  • luk - 3 - 4 glavice
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite testo od nabrojanih sastojaka, kada ih pomešate, ostavite ga da naraste dok ne udvostruči svoj obim. Za to vreme pripremite nadev.

Za taj cilj pileće grudi isecite na sitno i zapržite u tiganju. Izvadite u tanjir i u istu masnoću stavite 3-4 glavice luka, isečenog na sitno.

Karamelizujte veoma dobro. Vratite meso i dodajte začine. Sklonite sa ringle i ostavite nadev da odstoji kratko.

Gotovo testo podelite na 12 loptica (svaka loptica da je po 70 g). Rukama razvucite u kvadrat.

Napunite nadevom i uvijte u loptu. Poređajte sve lopte u podmazanu posudu za pečenje. Namažite ih žumancem i ostavite pogaču da naraste. Pecite na 170-180 stepeni dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: