Čorba od pasulja na turski način

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
04/08/2019
"Ne znamo kako se na turskom kaže dajte jednu čorbu, ali znamo kako da napravimo savršenu čorbu od pasulja na turski način "
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • koncentrat paradajza - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 1 kašika
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • nana - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo stavljamo pasulj veče ranije da se natopi. Ujutru procedimo vodu i sipamo novu, stavljamo na ringlu da se skuva. Nakon što se skuva pravimo zapršku.

Rendamo jednu glavicu luka, sečemo na male parčiće beli luk. Uzimamo jedan tiganj, stavljamo unutra maslac i ulje i dodajemo luk i beli luk, zapržimo ih malo i dodajemo dve kašike koncentrata od paradajza i brašno, ubrzo dodajemo smesu u pasulj.

Vi procenite koliko vode da stavite, spram toga koliko želite da bude gusto. Nakon što malo vri stavljamo so, nanu i biber.

U ovoj čorbi od pasulja nema aleve paprike, kao što je kod nas. Ostavljamo malo da se krčka i serviramo obavezno sa lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar