Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
20/03/2020
"Krem čorba od pečuraka sa sirom Bri - zvuči ukusno - i jeste "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo da počnemo sa spremanjem bujona. Razume se vi možete da koristite gotov u kocki, ali ako rešite da bude domaći, bićete oduševljeni rezultatom.

U ovom slučaju moj bujon od povrća je od luka, šargarepe, crvene paprike, pola struka praziluka, dva čena belog luka i nekoliko strukova peršuna.

Svi se očiste i iseku. U srednje duboku šerpu sipate litar vode i stavljate sve povrće, u njega dodajete biber u zrnu, so i malo ulja i sve se kuva oko 20-25 minuta na srednjoj vatri.

Dok se bujon kuva, pečurke oljuštite i isecite na sitno. Dva čena belog luka izgnječite i isecite takođe na sitno.

Zagrejte u srednje dubokoj šerpi malo maslaca i malo ulja i dinstajte pečurke nekoliko minuta.

Dodajte beli luk i dinstajte još kratko. Čim pečurke postanu zlataste pospite brašnom da se i ono zaprži.

Sipajte bujon malo po malo, začinite solju, biberom i oraščićem. Kuvajte na slaboj vatri 20 minuta.

Dodajte nakon toga pavlaku i sir Bri u ukusnu čorbu od pečuraka, isečen na sitne kocke. Ostavite na vatri još pet minuta i nakon toga dobro pasirajte čorbu.

Nakon što ste je ispasirali, vratite je na ringlu, dodajte preostali maslac i kuvajte čorbu od pečuraka sa sirom Bri još 2-3 minuta.

Servirajte ukusnu čorbu po želji sa krutonima ili nečim drugim po vašem ukusu.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar