Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Paj»Pita od borovnica bez glutena

Pita od borovnica bez glutena

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Pita od borovnica bez glutena
Fotografije: Rositsa Petrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Kolač bez glutena i šećera, ali sa garantovano dobrim ukusom."

Potrebni sastojci

  • rikota - 250 g
  • kokosovo ulje - 50 g, istopljeno i ohlađeno
  • med - 3 supene kašike, pune
  • jaja - 3 komada
  • limun - kora 1/2
  • kokosove ljuspice - 20 g
  • kokosovo brašno - 4 supene kašike, pune
  • prašak za pecivo - 2 kašičice
  • borovnice - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite sir rikota sa kokosovim uljem, prethodno istopljenim i ohlađenim.

Dodajte jaja, jedno po jedno mešajući nakon svakog.

Dodajte med (možete ga zameniti drugim zaslađivačem), koru limuna i kokosovo brašno.

Na kraju dodajte brašno, kašiku po kašiku i borovnice odvajajući mali deo njih za posipanje kolača.

Pokrijte malu pravougaonu tepsiju papirom za pečenje i ravnomerno rasporedite smesu za bezglutenski kolač.

Pospite odvojenim borovnicama i stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170 °С sa ventilatorom na 40-45 minuta dok čačkalica ne bude suva.

Ako volite slađe bezglutenske deserte, pospite po borovnicama 1-2 kašike smeđeg šećera za više slatkoće, ali možete to i preskočiti. Tako ćete imati desert bez šećera.

Gotov kolač sa borovnicama ohladite i po želji pospite s malo šećera u prahu.

Izuzetno ukusna pita sa borovnicama bez glutena, odgovarajuća za poslepodnevnu kafu ili čaj.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: