Bonapeti.rs»Saveti»Kako da palačinke budu mekane?

Kako da palačinke budu mekane?

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Pomoćnik kuvara
313
Kako da palačinke budu mekane?

Palačinke su omiljene malima i velikima. Ko ne voli ujutru miris svežih palačinki. Definitivno je ovo omiljeni doručak svima. Šta je lepše od toga da započnete dan tankim i istovremeno mekanim palačinkama. Da bi bile mekane postoji nekoliko zlatnih pravila koje svaka domaćica treba da zna.

Prvo pravilo i od najvećeg značaja jeste da svi proizvodi moraju da budu na sobnoj temperaturi. Takođe, mnogo je važno da koristite mleko za palačinke, a ne vodu. Ako pravite palačinke sa vodom neće biti toliko sočne i slatke u odnosu na to ako ih pravite sa mlekom.

Drugo pravilo za pripemanje mekanih palačinki je da koristite maksimum 2 jajeta. Ako koristite više jaja, vaše palačinke će postati gumene. Prosto umutite 2 jaja koja su na sobnoj temperaturi, posle dodajte mleko, šećer i so.

Mnogo je važno pre nego što dodate brašno da ga prosejete da ne bi bilo grudvica. Ako niste prosejali brašno vaše palačinke neće biti toliko mekane. Dokazano je da prosejano brašno sadrži više kiseonika. Drugi važan faktor je da stavljate biljno ulje umesto sode ili praška za pecivo.

Biljno ulje deluje kao prašak za pecivo, a i sa druge strane, ako ste koristili biljno ulje umesto praška za pecivo, možete da pržite palačinke u suvom tiganju, tj. nećete dodavati suvišnu masnoći.

Važno je pre nego što počnete da pržite palačinke da ostavite smesu na otprilike 15-20 minuta kako bi se odmorila i kako bi se asporbovala masnoća. Dobro bi bilo da koristite tiganj za palačinke sa nelepećim premazom, ovo nije toliko važno pravilo, ali na taj način palačinke će biti brže gotove, s bozirom na to da ti tiganji imaju dosta tanje dno.

Dok pravite palačinke, već gotove mekane palačinke pokrijte poklopcem ili krpom kako bi postale još mekše. Prateći ove trikove i pravila vaše palačnke će postati vrhunske. Posle možete da garnirate palačinke čokoladom, slatkom ili medom i da uživate u savršenom ukus.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

2.5
Ukupno glasalo: 2
50
40
31
21
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni