Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi želatin?

Kako se pravi želatin?

MariaMaria
Početnik
121
Kako se pravi želatin?

Želatin je protein koji se dobija kuvanjem kože, tetiva i kostiju životinja - obično od krava ili svinja.

Želatin ekstrahovan tokom ovog procesa nema ukus ni boju. Rastvara se u toploj vodi i kada se ohladi dobija teksturu nalik na žele.

Može se konzumirati kao bujon od kostiju ili kao dodatak ishrani.

Želatin se koristi u šamponima, maskama za lice i drugoj kozmetici, kao i zgušnjivač za voćne želatine i pudinge.

Naći ćete ga u sadržaju žele bombona, maršmeloa, želiranih kolača, sladoleda i jogurta i kiselog mleka.

Veganska alternativa ovom proizvodu se zove agar agar. Ekstrahuje se iz algi i dostupan je kao biljna zamena za želatin.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni