Bonapeti.rs»Saveti»Kako se plete uskršnji kolač?

Kako se plete uskršnji kolač?

MarianeMariane
Džedaj
1461194
Kako se plete uskršnji kolač?

Internet je prepun recepata posvećenih mešenju uskršnjih kolača, koje može da uradi svako ko ima strpljenja i malo više slobodnog vremena. Ali pravi problem za kuvare nastaje kada se poslednji red recepta završi rečima: „Sada upletite uskršnji kolač i pecite ...”. Jednostavno ne postoji način da znate kako da pletete uskršnji kolač.

Postoji mnogo različitih pletenica za uskršnji kolač, ali ćemo se fokusirati na one najlakše, koji rade sa oko 4 fitilja. Dakle, pripremite testo za uskršnji kolač i stavite laptop na ivicu kuhinjskog pulta.

Pletenje uskršnjeg kolača sa četiri fitilja nije nimalo komplikovano. Samo treba da formirate četiri identična fitilja od testa, poređate ih jedan pored drugog, povezujući ih na vrhu. A sada samo treba da brojite 1,2,3 i 4 (s leva na desno) i sledite pravilo „4 na 2, 1 na 3, 2 na 3. Tj. pomerite fitilj 4 na fitilj 2, zatim fitilj 1 na fitilj 3 i prebacite 2 na 3.

Važno je zapamtiti da nije bitno koji je fitilj bio gde na početku. Imate samo četiri fitilja, koje pomerate u 4 fiksna položaja.

Drugi način pletenja uskršnjeg kolača je još lakši. Radi se samo sa krajnjim levim fitiljem. Uzima se i prenosi iznad drugog, ispod trećeg i iznad četvrtog. Zatim ponovo uzmite levi i ponavljajte dok testo ne bude gotovo.

Za malo više veštine potrebno je pletenje okruglog uskršnjeg kolača sa šest fitilja, koji mogu biti jednostruki ili dupli. Podijeljeni su na dve trojke - jedna trojka je postavljena horizontalno, druga - vertikalno.

U sredini su fitilji ispleteni kao dno korpe - jednom na vrhu, jednom na dnu, zatim je svaka od četiri strane ispletena kao obična pletenica. Pažljivo uvucite krajeve ispod da biste dobili okrugli oblik i gotovi ste.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji