Bonapeti.rs»Saveti»Kako se dinstaju škampi?

Kako se dinstaju škampi?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
261225
Kako se dinstaju škampi?

Kada su u pitanju jela od morskih plodova, nema načina da ne pomenemo škampe. Oni su klasično ukusno jelo koje sa sobom nosi morski povetarac.

Međutim, pre konzumiranja ovog proizvoda treba se uveriti da škampi nemaju žućkastu boju, vlažnu ljusku, tamnu glavu ili crne fleke na nogama. Ovi znaci su pokazatelji da proizvod nije pogodan za upotrebu.

Ako vaši škampi imaju karakterističan izgled, slobodno možete pripremiti ukusno jelo uz njihovo prisustvo. Najpoznatiji način njihovog kuvanja je dinstanje. Evo kako to da uradite i koji su najpoželjniji proizvodi za ovu svrhu:

Kulinarski metod dinstanja sastoji se od sledećih koraka:

- zagrejte ulje ili maslinovo ulje u vrelom tiganju;

- dodajte škampe bez ljuštenja;

- dodajte začine po želji;

- sotirajte škampe u tiganju dok ne dobiju karakterističnu roze boju;

- dodajte proizvode koji će začiniti škampe i ostavite sve na laganoj vatri oko 5-7 minuta.

Evo nekih proizvoda koje možete koristiti za dinstanje škampa:

- najčešći proizvod za dinstanje škampa je belo vino. Daje odličan ukus škampima i čini ih sočnijim i ukusnijim;

- maslac je jednostavan, brz i izuzetno ukusan način za dinstanje;

- Pavlaka je još jedan proizvod koji škampima uspeva da da sočnost;

- živo pivo je nestandardna metoda dinstanja, koja, međutim, daje zapanjujuće rezultate;

- možete dinstati svoje škampe sa pečurkama, paradajzom i biberom. Ovo je pogodan recept za ljubitelje začinjene kuhinje.

Pogledajte i ideje o tome kako da sebi pripremite:

- Škampe na tiganju;

- Škampe na roštilju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji