Bonapeti.rs»Saveti»Koliko kalorija ima u lazanji?

Koliko kalorija ima u lazanji?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Koliko kalorija ima u lazanji?

Lazanja je testenina napravljena od veoma širokih i relativno tankih listova testa. Jelo se sastoji od naslaganih slojeva lazanja, naizmenično sa filovima kao što su ragu (mleveno meso i sos od paradajza), sos, povrće, sir (koji može uključivati rikotu, mocarelu i parmezan) i začine kao što su italijanski začini, beli luk, origano i bosiljak.

Italijansko jelo može se posuti rendanim sirom, koji se nakon pečenja topi.

Sa svoje strane, klasična lazanja, koja je samo sa sirom ili lazanja sa povrćem sadrže različite količine kalorija, tačnije:

Informacije o sadržaju za porciju od 100 grama klasične lazanje Bolonjeze

- šećer - 2 g;

- proteini - 9 g;

- masti - 10 g;

- vlakna - 2 g;

- ugljeni hidrati - 12 g.

U komadu od 100 grama klasične lazanje ima 176 kalorija, koje se mogu sagoreti za 22 minuta džogiranja, 25 minuta vožnje biciklom, 28 minuta plivanja, 31 minuta hodanja, 37 minuta kupovine, 38 minuta joge ili 61 minuta minuta čišćenja.

Informacije o sadržaju za porciju od 284 g lazanje sa sirom

- Kalorije - 300;

- Kalorije iz masti - 63;

- Zasićene masti - 3 g

- Holesterol - 25 mg

- Natrijum - 660 mg

- Ugljeni hidrati - 47 g

- Neto ugljeni hidrati - 43 g

- Vlakna - 4 g

- Glukoza - 8 g

- Proteini - 12 g

- Vitamin A - 315 mg

- Vitamin C - 31,5 mg

- Kalcijum - 200 mg

- Gvožđe - 1,6 mg

Informacije o sadržaju za porciju od 250 g lazanje od povrća:

- Kalorije - 288

- Ukupna mast - 16 g

- Zasićene masti - 8,9 g

- Trans masti - 0 g

- Holesterol - 69 mg

- Natrijum - 433 mg

- Kalijum - 413 mg

- Ukupni ugljeni hidrati - 18 g

- Dijetalna vlakna - 2,4 g

- Šećer - 3,7 g

- Proteini - 18 g

- Vitamin A

- Vitamin C

- Kalcijum

- Gvožđe

A ako ne brojite kalorije, obavezno pripremite nešto ukusno:

- lazanja sa pečurkama;

- lazanja sa spanaćem;

- lazanja bez mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji