Ako volite da jedete patlidžan, ali ne volite previše masnu hranu, onda je ovaj savet za vas. Podelićemo sa vama kako da ispržite patlidžan, a da ih ne natopite sa previše masnoće. Dakle, osim što ćete jesti jednu ideju zdravije, uštedećete i na od nedavno neverovatno skupom ulju.
Najvažnija stvar pri prženju patlidžana je da napravite posebnu smesu za pohovanje.
- Prvo što treba da uradite je da isečete patlidžan. Dobro je iseći patlidžan na jednake komade kako bi se svi skuvali u isto vreme;
- Nakon toga, patlidžan treba posoliti i ostaviti oko 15 minuta pre nego što se pohuje. Ovo će ukloniti višak tečnosti i gorčinu iz patlidžana;
- Pre nego što počnete da pržite patlidžan, dobro ga uvaljajte u brašno, a zatim u jaje koje ste pomešali sa malo soli. Na ovaj način patlidžan postaje ukusniji i štedi se mnogo masnoće;
- Povovanje "sprečava" da patlidžan upije masnoću. Ostaje hrskav i veoma ukusan, a ulje se može ponovo koristiti.
Da patlidžan ne postane masan, možete staviti nekoliko zrna pasulja u tiganj ili posoliti ulje. Na taj način možete biti sigurni da imate hrskavi patlidžan bez puno masnoće.
A od već gotovog prženog patlidžana možete napraviti ukusnu grčku musaku ili Imam bayildi.
Komentari