Bonapeti.rs»Saveti»Šta da skuvate sa sojom?

Šta da skuvate sa sojom?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
4516054
Šta da skuvate sa sojom?

Napisano je stotine recepata sa sojom, koji sadrže univerzalnu biljku soju, uključujući:

- miso;

- tempeh;

- sojino mleko;

- tofu;

- edamame.

Lepota proizvoda od soje je u tome što su raznovrsni, jednostavni za upotrebu i mogu da ponude značajne zdravstvene koristi. Čvrsta zrna soje su slična pasulju i pripremaju se na isti način.

Meso u posnim ćevapima, posnim janijama i još mnogo toga možete zameniti komadićima soje. Oni rade posao veoma dobro! Mleveno juneće meso u musaki možete zameniti mlevenim mesom od soje.

1. Tofu (sir od soje)

Tofu se pravi od sitnog sira od soje koji se presuje u blokove. Kao i drugi proizvodi od soje, tofu obezbeđuje sve esencijalne aminokiseline koje su potrebne za ljudsko zdravlje, tako da je odlična zamena za meso u ishrani;

2. Azijski umak od kikirikija

Mešanje svilenog tofua sa puterom od kikirikija stvara neverovatno kremast umak koji je bogat proteinima i izvor masti zdravih za srce zahvaljujući maslacu od kikirikija i soji. Poslužite sa štapićima šargarepe ili kriškama jabuke, ili koristite kao namaz za sendviče;

3. Salata sa bulgurom, edamameom i čeri paradajzom

Edamame su sveža, zelena zrna soje sa hrskavom teksturom i ukusom orašastih plodova. Dostupna su i sveža i zamrznuta, u mahuni ili u ljusci. Bacite ih u salate da dodate proteine i vlakna, kao i malo boje, ili jedite ove ukusne žitarice kao zdravu užinu sa niskim sadržajem masti;

4. Mlečni šejk - Milkšejk

Povećajte nutritivnu vrednost milkšejka korišćenjem sojinog mleka i sojinog sladoleda umesto proizvoda od punomasnog mleka. Imajte na umu da sojino mleko sadrži samo oko četvrtinu kalcijuma u odnosu na punomasno mleko, ali jedan broj sojinih mleka je obogaćen kalcijumom, pa proverite etiketu na pakovanju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji