Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Postan kupus sa sojom i povrćemPostan kupus sa sojom i povrćem
28. avgust
Poslužite toplo ukusno jelo - posni kupus sa komadićima soje i povrćem....
Šta da skuvam sa paprikama?Šta da skuvam sa paprikama?
27. avgust
Paprike su zdrave, pune vitamina i dobro su došle na letnju trpezu, a i ne samo na nju. Iako potiču iz Amerike, hrskave paprike su svojstvene za mediteranska jela i savršeno se kombinuju sa drugim sezonskim osnovnim proizvodima...
Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?Šta da skuvamo sa ostacima kobasica i predjela?
16. januar
Omleti Kada se pitamo šta možemo brzo da skuvamo, a ne samo ukusno, već i hranljivo, omlet nam uvek padne na pamet....
Šta da skuvate od ostataka hleba?Šta da skuvate od ostataka hleba?
16. januar
1
Hrana ponekad zaostaje i gubi svežinu i ukus, ali je i dalje jestiva. Tada je jedina opcija priprema hrane po novom receptu. Najčešće od trpeze ostaje hleb koji se suši i počinje da se mrvi. Od starog hleba koji vam ostane...
Šta da skuvamo za večeruŠta da skuvamo za večeru
04. mart
Skuva se krompir, oljušte se i iseku na sitno....
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Drugi način da pripremite kinou za kuvanje - treba da je skuvate desetak minuta, nakon kojih je isperete dobro s vodom, da ode gorak deo od semena....
Šta da skuvamo za 5 minuta?Šta da skuvamo za 5 minuta?
30. jun
Ali kada se osećamo bukvalno „slomljeno“, dobro je da znamo šta bismo mogli da skuvamo za najviše 5 minuta. Evo nekoliko ideja....
Šta da skuvamo sa kiseljakom?Šta da skuvamo sa kiseljakom?
10. avgust
Kiseljak je aromatična biljka poznata po svom kiselom ukusu, koji podseća na koru limuna. Karakterističan ukus kiseljaka javlja se zbog oksalne kiseline, koja je prisutna u mnogim namirnicama, ali je posebno koncentrisana...
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
Šta da radimo sa listovima paškanataŠta da radimo sa listovima paškanata
23. jul
Poznate su koristi paškanata, kao i kulinarska primena korena, ali šta da radimo sa njegovim listovima? Da li treba da ih bacimo ili su možda jestivi i korisni? Generalno, ovo povrće je veoma korisno i nezasluženo malo...
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suncokretovo brašno, raznovrsno i bogato hranljivim materijama alternativa je tradicionalnom brašnu, a postaje sve popularnije u svetu kulinarstva. Napravljeno od semenki suncokreta, ovo brašno bez glutena i bogato proteinima...
Šta da spremite sa mlevenim mesomŠta da spremite sa mlevenim mesom
22. sep.
Ako se mislite šta da spremite sa mlevenim mesom, pogledajte naša dva predloga za ukusna jela sa mlevenim mesom. Prvi recept su gnezda od mlevenog mesa, a drugi je ukusna lazanja. Gnezda od mlevenog mesa Potrebni sastojci...
Šta možemo da skuvamo za 30 minutaŠta možemo da skuvamo za 30 minuta
17. mart
Predlažemo vam nekoliko mnogo brzih i ukusnih recepata koje ćete spremiti za veoma kratko vreme. Za neke od njih biće potrebno da prethodnog dana pripremite namirnice ili bar da ih odmrznete, inače suštinski deo vam zaista...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Kada je već skuvan, ogulite kožu i jezik je spreman za pripremu po izabranom receptu. Izabrali smo recept za punjeni teleći jezik. Ima dosta pripreme, ali rezultat je zaista ukusno jelo....
Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!Pitate se šta da skuvate brzo za večeru? Imamo odgovor!
31. jul
Jela, napravljena u đuvečari su jedna od najbržih i najukusnijih - nije važno da li je reč o nečemu posnom ili jelu s mesom. Osim što bude gotovo veoma brzo, može da se improvizuje - čak i da vam fali nešto iz samog recepta...
Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?Šta da skuvamo sa kuvanim krompirom?
04. sep.
začinsko bilje i uopšte sve što volite; - Možete da napravite sotirani krompir tako što ćete kuvani krompir iseći na krupnije kockice, a zatim ga prodinstati u tiganju sa malo ulja, mirođije i belog luka; - Možete da skuvate...
Šta da pripremimo sa brašnom od heljdeŠta da pripremimo sa brašnom od heljde
23. dec.
Korisna svojstva heljdinog brašna se uglavnom povezuju sa sadržajem gvožđa, kalcijuma, kalijuma, fosfora, joda, cinka, magnezijuma, mangana, vlakana i aminokiselina. Brašno od heljde se još uvek ne...
Šta da brzo pripremimo sa mlevenim mesomŠta da brzo pripremimo sa mlevenim mesom
04. dec.
Skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju. Prelijte sos i pospite rendanim kačakvaljem i svežim bosiljkom....
Šta skuvati sa ostatkom pirinča?Šta skuvati sa ostatkom pirinča?
20. sep.
Ako vam je ostao pirinač i pitate se šta da radite sa njim, ovaj savet je za vas. Daćemo vam nekoliko sjajnih ideja za jela koja se lako prave. Bez obzira da li vam je ostalo belog ili smeđeg pirinča, postoje neke sjajne...
Šta skuvati sa pečenom paprikom?Šta skuvati sa pečenom paprikom?
26. maj
Šta skuvati sa pečenom paprikom? - Punjene paprike. Ovo je klasičan recept sa kojim se obično povezuju punjene paprike. Punjene paprike sa pirinčem ili pirinčem i mlevenim mesom su jelo koje malo ko može da odbije....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Kada su skuvani, možemo da ih koristimo kao prilog uz obrok ili krompir salatu. Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način....
Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?Šta da radite sa vodom od kuvanog krompira?
20. jun
Mnogi ljudi znaju koliko je krompir koristan. Sa njim se mogu pripremiti razna i veoma ukusna jela, kod nas se ovaj proizvod nalazi praktično svaki dan na trpezi. Međutim, krompir se ne koristi samo u kulinarstvu, nego...
Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?Šta da skuvamo sa zamrznutim morskim plodovima?
26. okt.
Morski plodovi su veoma ukusni i korisni. Oni su nezamenjivi deo mediteranske i skandinavske kuhinje, u uprkos što su kod nas relativno nepoznati, bilo bi dobro da postanu redovni gosti na našoj trpezi. Poput ribe,...
Palačinke sa speltom, pirinčem i sojomPalačinke sa speltom, pirinčem i sojom
09. jul
Meša se dok se ne dobije homogena smesa za naše palačinke sa speltom, pirinčem i sojom....
Kako da skuvate pšenicu i speltu?Kako da skuvate pšenicu i speltu?
07. mart
Pšenica podrazumeva cela i neobrađena zrna, koja sadrže sva 3 sloja uključujući i spoljašnji sloj (mekinje), klicu i unutrašnji deo (endosperm). Spelta spada u najdrevnije vrste žitarice. Pšenica, odnosno spelta...