bonapeti.rs»Saveti»Koji sirevi se stavljaju na picu?

Koji sirevi se stavljaju na picu?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
6924
Koji sirevi se stavljaju na picu?

Sir je obavezna komponenta svake pice. Klasični recept za pravu picu može uključivati različite sastojke, ali testo i sir će uvek biti prisutni u pici. Od kvaliteta sira i njegove količine zavisi da li će se osetiti bogat ukus.Koji sirevi se stavljaju na picu?

U Italiji, rodnom mestu pice, se tradicionalno koristi parmezan. Takođe, možete dodati mocarelu kao i plavi sir - dor blu. Često se nudi pica sa nekoliko vrsta sira. Jedno jelo, na primer, može da sadrži 3-4 vrste sira: suluguni, adige, rikota, rokfor, mocarela itd.

U nekim slučajevima, pica je napravljena od mekog sira koji je omotan sa strane da bi se dobio još bogatiji i blaži ukus. Klasični parmezan se koristi u skoro svim picerijama, ali dodatni recepti za pice sa sirom mogu da variraju.

Naravno, kada pripremamo picu kod kuće, najčešće koristimo kačkavalj, na čiji smo ukus navikli i ima ga svuda. Čak i u picerijama, u većini slučajeva, koristi se kačkavalj. Ako je kvalitetan, ukus pice ni na koji način nije inferiorniji od onih pica sa parmezanom.

Restorani obično dobro biraju sastojke za svoje pice. Ponekad u picerijama postoje čak i pice sa belim sirom, koja, ako se proizvodi dobro kombinuju, nije lošeg ukusa.

Ali kada pravimo picu kod kuće, a posebno ako želimo da uštedimo na ceni proizvoda, možemo naići na nekvalitetan sir ili kačkavalj, koji nisu pogodni za pečenje. Tako da nas krajnji rezultat može razočarati. Dakle, ako niste sigurni u kvalitet onoga što kupujete, uzmite italijanski parmezan kako biste bili sigurni da će pica ispasti dobro, posebno ako očekujete goste.

Ako volite picu, predlažemo da pogledate i ove predloge za:

- veganska pica;

- pica bez sira;

- pica Margarita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji