Bonapeti.rs»Saveti»Može li se jesti nezreo avokado i zašto je koristan?

Može li se jesti nezreo avokado i zašto je koristan?

Viktoria NeikovaViktoria Neikova
Početnik
271225
Može li se jesti nezreo avokado i zašto je koristan?

/undefined Avokado je poznat po širokoj upotrebi u kulinarstvu. Ispostavlja se da je to omiljeno voće za mnoge poznavaoce ukusne hrane.

Konzumacija avokada, međutim, postavlja brojna pitanja, pa je važno da budete svesni kako pravilno odabrati zaista zdrav avokado.

Kada kupujete ovo voće u prodavnici, obratite pažnju na njegovu boju. Nezreli avokado ima zelenu boju, dok su sledeće faze njegovog razvoja svetlo braon, braon, tamno braon.

Zelena boja nezrelog avokada je pokazatelj nerazvijenog voća. Zato vam savetujemo da izbegavate njegovu direktnu konzumaciju.

Nezreli avokado ima toksična svojstva, a u nekim studijama se pominje kao otrovan proizvod. Najbolje rešenje je da ga pustite da sazri kod kuće, držeći ga na sobnoj temperaturi. Da bi bio jestiv, avokado treba da stoji oko 3-4 dana, a zatim da se pojede.

Nije slučajno što se avokado svrstava među vrh najzdravije hrane na svetu. Njegove vredne hranljive osobine su razlog zašto je uključen u brojne recepte sa avokadom. Čak i ako ga konzumirate individualno, izvućićete dosta koristi.

Avokado sadrži čak 25 hranljivih materija povoljnih za razvoj organizma. Plod se sastoji od masnih kiselina, vitamina E i B12, kalijuma, magnezijuma, vlakana i antioksidanata. Osim toga, sastoji se od zdravih masti i pomaže u postizanju uravnotežene ishrane, tako da je proizvod koji treba da imate u svom meniju kako biste često mogli da jedete ukusne i zdrave namaze od avokada ili salate sa avokadom.

Takođe pročitajte kako avokado držati svežim duže i kako čuvati avokado.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji