Bonapeti.rs»Saveti»Šta da pripremite od lisnatog testa

Šta da pripremite od lisnatog testa

ažurirano:
Šta da pripremite od lisnatog testa

Lisnato testo je nesumnjivo proizvod bez kojeg svaka domaćica ne može. Izuzetno je funkcionalno i služi za kreiranje brzih grickalica i obroka koji zasićuju kada nedostaje mašte za inventivnije gozbe i grickalice od testenina.

Imati lisnato testo pri ruci uvek će vam dobro poslužiti. Lako se skladišti i sa njim možete eksperimentisati sa gotovo garantovanim uspehom.

Evo nekoliko odličnih recepata za lisnato testo koje možete napraviti kod kuće:

Pecivo sa sirom

Pecivo sa sirom je pogodno za brz i ukusan doručak, kao i za popodnevnu užinu. Priprema se brzo i lako, a pritom je izuzetnog ukusa.

Morate nabaviti sledeće proizvode:

800 g lisnatog testa; 2 komada jaja; 2 kašike kravljeg maslaca; mocarelu ili drugi sir po izboru.

Lisnato testo razvaljate i premažite umućenim jajima. Sir isecite na kockice i ravnomerno ga rasporedite na testo. Umotate ga u rolnice i pecite u nauljenom plehu.

Kolačići od lisnatog testa

Za ovaj odličan recept potreban vam je 1 kg lisnatog testa; 1 jaje; 2 pakovanja krem sira; 150 g sitnog sira; 70 g maslina; So; Mak u zrnu; ulje.

Da biste napravili ove slane krekere, prvo stavite krem sir, sitni sir i jaje u veliku posudu. Mešajte do jednolične smese i dodajte sitno iseckane očišćene masline. Ponovo promešajte.

Razvaljajte testo i presecite ga na pola.

Jedna polovina se premaže polovinom smese, a kraj dužine testa se prelije vodom da se zatvore slani kolačići.

Testo se uvalja u lisnati rolat i iseče na kriške. Poređajte komade u pleh i ostavite razmak između njih. Pospite seme maka po sredini keksića i stavite da se peku.

Uz lisnato testo možete pripremiti i:

- lisnati slatkiši;

- lisnato pecivo;

- lisnate kiflice.

Ptočitajte i ove trikove i finese kod spremanja sa lisnatim testom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Veca
Veca
Hvala na svim ovim gotovo lisnato testo,razvijeno i urolano,tako da često spremam razne slaniše a i slatkiše od lisnatog testa
20.12.2022 15:31