Bonapeti.rs»Saveti»Šta da pripremite od lisnatog testa

Šta da pripremite od lisnatog testa

Šta da pripremite od lisnatog testa

Lisnato testo je nesumnjivo proizvod bez kojeg svaka domaćica ne može. Izuzetno je funkcionalno i služi za kreiranje brzih grickalica i obroka koji zasićuju kada nedostaje mašte za inventivnije gozbe i grickalice od testenina.

Imati lisnato testo pri ruci uvek će vam dobro poslužiti. Lako se skladišti i sa njim možete eksperimentisati sa gotovo garantovanim uspehom.

Evo nekoliko odličnih recepata za lisnato testo koje možete napraviti kod kuće:

Pecivo sa sirom

Pecivo sa sirom je pogodno za brz i ukusan doručak, kao i za popodnevnu užinu. Priprema se brzo i lako, a pritom je izuzetnog ukusa.

Morate nabaviti sledeće proizvode:

800 g lisnatog testa; 2 komada jaja; 2 kašike kravljeg maslaca; mocarelu ili drugi sir po izboru.

Lisnato testo razvaljate i premažite umućenim jajima. Sir isecite na kockice i ravnomerno ga rasporedite na testo. Umotate ga u rolnice i pecite u nauljenom plehu.

Kolačići od lisnatog testa

Za ovaj odličan recept potreban vam je 1 kg lisnatog testa; 1 jaje; 2 pakovanja krem sira; 150 g sitnog sira; 70 g maslina; So; Mak u zrnu; ulje.

Da biste napravili ove slane krekere, prvo stavite krem sir, sitni sir i jaje u veliku posudu. Mešajte do jednolične smese i dodajte sitno iseckane očišćene masline. Ponovo promešajte.

Razvaljajte testo i presecite ga na pola.

Jedna polovina se premaže polovinom smese, a kraj dužine testa se prelije vodom da se zatvore slani kolačići.

Testo se uvalja u rolat i iseče na kriške. Poređajte komade u pleh i ostavite razmak između njih. Pospite mak po sredini keksića i stavite da se peku.

Uz lisnato testo možete pripremiti i:

- lisnati slatkiši;

- kiflice od lisnatog testa;

- lisnate pogačice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Veca
Veca
Hvala na svim ovim gotovo lisnato testo,razvijeno i urolano,tako da često spremam razne slaniše a i slatkiše od lisnatog testa
20.12.2022 15:31