Lisnato testo je nesumnjivo proizvod bez kojeg svaka domaćica ne može. Izuzetno je funkcionalno i služi za kreiranje brzih grickalica i obroka koji zasićuju kada nedostaje mašte za inventivnije gozbe i grickalice od testenina.
Imati lisnato testo pri ruci uvek će vam dobro poslužiti. Lako se skladišti i sa njim možete eksperimentisati sa gotovo garantovanim uspehom.
Evo nekoliko odličnih recepata za lisnato testo koje možete napraviti kod kuće:
Pecivo sa sirom
Pecivo sa sirom je pogodno za brz i ukusan doručak, kao i za popodnevnu užinu. Priprema se brzo i lako, a pritom je izuzetnog ukusa.
Morate nabaviti sledeće proizvode:
800 g lisnatog testa; 2 komada jaja; 2 kašike kravljeg maslaca; mocarelu ili drugi sir po izboru.
Lisnato testo razvaljate i premažite umućenim jajima. Sir isecite na kockice i ravnomerno ga rasporedite na testo. Umotate ga u rolnice i pecite u nauljenom plehu.
Kolačići od lisnatog testa
Za ovaj odličan recept potreban vam je 1 kg lisnatog testa; 1 jaje; 2 pakovanja krem sira; 150 g sitnog sira; 70 g maslina; So; Mak u zrnu; ulje.
Da biste napravili ove slane krekere, prvo stavite krem sir, sitni sir i jaje u veliku posudu. Mešajte do jednolične smese i dodajte sitno iseckane očišćene masline. Ponovo promešajte.
Razvaljajte testo i presecite ga na pola.
Jedna polovina se premaže polovinom smese, a kraj dužine testa se prelije vodom da se zatvore slani kolačići.
Testo se uvalja u rolat i iseče na kriške. Poređajte komade u pleh i ostavite razmak između njih. Pospite mak po sredini keksića i stavite da se peku.
Uz lisnato testo možete pripremiti i:
- lisnati slatkiši;
- kiflice od lisnatog testa;
- lisnate pogačice.
Komentari