Da li ste negde naišli na frazu pirinač od karfiola? Da, dobro ste pročitali - pirinač od karfiola.
U ovom savetu ćemo sa vama podeliti šta je ovaj pirinač i kako možete da ga pripremite. U stvari, ako dobro pogledate, kada isečete karfiol veoma fino, on mnogo liči na zrna pirinča.
Pirinač od karfiola može biti veoma dobar i zdravija zamena za pravi pirinač u mnogim receptima.
Među ljudima koji zdravo jedu, on postaje sve popularniji i mnogi ga preferiraju u odnosu na pravi pirinač. Ako ste na paleo dijeti, imate insulinsku rezistenciju ili samo zato što ne volite klasični pirinač, onda je pirinač od karfiola za vas.
Pirinač od karfiola se veoma lako priprema i ne zahteva mnogo truda. A evo kako da ga pripremite:
Postoje dva načina da se to uradi, naime:
- Prvi način je da narendate karfiol na krupno;
- Drugi način je da ga sameljete u seckalici ili mašini za hranu.
U oba slučaja cilj je isti – da se karfiol iseče na veoma fine komade koji liče na zrna pirinča.
Ako zaista žurite i ne želite da prljate mnogo kuhinjskih aparata, najbolje je da ga sameljete u seckalici, jer je to mnogo brže i lakše. Za ovo, naravno, prvo morate imati lep karfiol. Posle toga, potrebno ga je oprati i podeliti na ružice, bez uklanjanja stabljika.
Zatim ga isecite na komade srednje veličine i stavite deo u mašinu za hranu. Međutim, ovde je važna stvar da se robot ne prepuni. Ako želite da dobijete najbolji pirinač od karfiola, potrebno je da ga sameljete sa nekoliko impulsa robota, periodično proveravajući da li ste postigli željeni rezultat.
I tu se postavlja pitanje, ako napravite više pirinča od karfiola nego što vam je potrebno u bilo kom trenutku, možete li ga zamrznuti? Odgovor je da. Jednostavno, nakon mlevenja, rasporedite ga u kese. Pritisnite ih rukama, a zatim ih stavite u zamrzivač.
Možete napraviti picu sa korom od karfiola sa ovako pripremljenom dijetalnom hranom ili ga koristiti za prilog od karfiola kao i predjelo od karfiola.
Komentari