Bonapeti.rs»Saveti»Kako se pravi kapućino?

Kako se pravi kapućino?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Glavni urednik
1215
Kako se pravi kapućino?

Kapućino je jedan od najpoznatijih italijanskih napitaka. Priprema se od kafe i mleka. Kapućino, kažu istinski poznavaoci, treba da sadrži 25 ml espresa i 125 ml hladnog mleka koje je umućeno na pari – pri tom procesu mleko se zagreva od 4 stepena do čak 55 stepeni.

Mleko za dobar kapućino mora biti kravlje mleko, sveže i sa oko 3,5% masti. Mleko za kapućino se umuti u odgovarajućoj posudi od nerđajućeg čelika tako da nema nečistoća i drugih aroma. Ovo su generalno najvažnija pravila za pravljenje kapućina. Takođe pogledajte kako da ga pripremite korak po korak: Napravite 1 šoljicu vrućeg espresa. Sipajte ga u širu šolju tako da zauzme oko četvrtine zapremine.

Zagrejte 0,5 šolje mleka i sipajte ga unutra. Dobro promešajte. Još pola šoljice mleka se zagreva kroz parni priključak aparata za kafu dok ne zapeni i ne postane gusto poput krema.

Dobijeni krem prelijte preko kafe. Možete čak pokušati da napravite neku vrstu oblika - srce, list ili drugi. Po želji pospite sa malo cimeta i odmah poslužite. Kapućino treba popiti odmah, pre nego što se pena spusti.

Ako volite da pijete kafu, svakako probajte jednu od ovih:

- recepti za kafu;

- recepti za frape;

- ili napravite sopstvenu domaću tursku kafu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji