Mleko je neizostavni deo našeg života. Pruža neprocenjive hranljive i ukusne koristi koje pomažu punom funkcionisanju našeg organizma.
Svojstva mlečnih proizvoda takođe postaju preduslov za diverzifikaciju recepata sa njima. Postoje različita mleka sačinjena od određenih proizvoda kao što su badem, lešnik, kokos itd.
Moderno tržište sada nudi razne vrste mleka koje pomažu u pronalaženju određenih koristi.
Acidofilno mleko je vrsta kiselog mleka gušće konzistencije.
Šta treba da znate o acidofilnom mleku
Acidofilno mleko je vrsta pasterizovanog mleka stvorenog od specifične bakterije, Lactobacillus acidophilus. Odlikuje se visokom konzistencijom, kao i specifičnim kvalitetima ukusa.
Od ostalih proizvoda tipa kiselog mleka razlikuje se po načinu proizvodnje i svom sastavu.
Acidofilno mleko može da se čuva do nedelju dana u frižideru, za razliku od industrijskog mleka koje duže traje.
Među glavnim prednostima acidolfičnog mleka je to što ima efekat tonika, njegovo konzumiranje daje tonus organizmu, uklanja iscrpljenost i bori se protiv anemije.
Mleko je takođe bogat izvor vitamina B, koji blagotvorno deluju na centralni nervni sistem.
Acidofilno mleko je takođe koristan proizvod u slučajevima patoloških stanja. Pogodno je za upotrebu kod osoba sa dijabetesom, bubrežnim, infektivnim i jetrenim oboljenjima.
Ova vrsta mlečnih proizvoda je pogodna za pravljenje šejkova, smutija i zdravih poslastica.
Komentari