Bonapeti.rs»Saveti»Kako se seku vrganji?

Kako se seku vrganji?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Početnik
17
Kako se seku vrganji?

Vrganji su cenjene gljive zbog svog bogatog ukusa orašastih plodova i mesnate teksture. Mogu se koristiti u širokom spektru jela, od supa i čorba do rižota sa vrganjima i testenina sa vrganjima. Ako nikada ranije niste radili sa vrganjima, možda se pitate kako da ih pravilno isečete. U ovom članku ćemo pružiti vodič korak po korak za sečenje vrganja.

Korak 1: Očistite vrganje

Pre nego što počnete da sečete vrganje, morate ih dobro očistiti. Koristite meku četku ili vlažni papirni ubrus da uklonite prljavštinu sa kapica i drški. Izbegavajte da ih temeljno ispirate vodom, jer to može učiniti gljive kašastim i teškim za rad.

Korak 2: Uklonite stablo

Jednom rukom držite kapicu pečurke, a drugom stablo. Nežno okrenite dršku da biste je oslobodili. Kada se olabavi, izvucite je iz kapice.

Korak 3: Isecite šešir

Postavite šešire pečuraka na dasku za sečenje licem na gore. Koristite oštar nož da ih isečete na debele, ravne komade. Debljina kriški zavisi od vaših ličnih preferencija i recepta koji koristite. Neki ljudi više vole da seku šešir na tanke kriške, dok drugi više vole deblje kriške.

Korak 4: Odsecite deo drške

Upotrebite nož da odsečete sve žilave delove ili ostatke zemlje na dršci. Ostatak se može iseći na tanke kolutove ili sitno iseckati i dodati u supe ili čorbe.

Korak 5: Skuvajte gljive

Vrganji se mogu pržiti, peći, peći na roštilju ili koristiti u raznim drugim metodama kuvanja. Obavezno ih dobro skuvajte pre serviranja, jer sirove gljive mogu biti teške i teško svarljive.

U zaključku, sečenje vrganja je prilično jednostavan proces. Samo zapamtite da ih temeljno očistite pre nego što počnete i koristite oštar nož da ih isečete na jednake komade. Uz malo vežbe, moći ćete da sečete vrganje kao profesionalac.

Takođe pogledajte:

- supe sa vrganjima;

- teletina sa vrganjima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni