Bonapeti.rs»Saveti»Kako da izbistrimo sok od kiselog kupusa?

Kako da izbistrimo sok od kiselog kupusa?

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Početnik
17
Kako da izbistrimo sok od kiselog kupusa?

Evo jednostavnog metoda da izbistrite sok od kiselog kupusa. Sve što vam treba je 1 belance, četvrtina šolje hladne vode, gaza ili mrežasta cediljka.

Počnite tako što ćete svoj sok od kiselog kupusa lagano kuvati na srednje jakoj vatri. Dok se sok zagreva, odvojite belance od žumanca i stavite ga u posudu. Dodajte 1/4 šolje hladne vode i umutite dok ne postane penasta smesa.

Kada sok proključa, polako sipajte smesu od belanca u šerpu, lagano mešajući. Belance će se zgrušati i zarobiti sve nečistoće u soku koje će isplivati na površinu.

Pustite da se sok kuva još 5-10 minuta, povremeno mešajući da se belance ne bi zalepilo za dno posude.

Posle 5-10 minuta isključite vatru i ostavite da se sok ohladi nekoliko minuta. Zatim stavite finu mrežastu cediljku ili gazu preko čiste šerpe ili činije i procedite sok kroz nju. Belance će pokupiti sve čvrste materije, ostavljajući vam bistri, bistri sok.

Odbacite čvrste materije uhvaćene u cediljku ili gazu i prebacite bistri sok od kupusa u čistu šerpu ili posudu.

Poslužite pročišćeni sok od kiselog kupusa samostalno ili ga koristite kao osnovu za supe, variva ili sosove.

Uživajte u bistrom soku od kiselog kupusa!

Pogledajte još da li se kiseli kupus može pripremiti tokom leta?

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni