Bonapeti.rs»Saveti»Kako se jednostavno ljušti leblebija?

Kako se jednostavno ljušti leblebija?

Diana IvanovaDiana Ivanova
Početnik
92591
Kako se jednostavno ljušti leblebija?

Leblebija je ukusna i zdrava hrana koja se može pripremiti na različite načine. Međutim, kao i svaka mahunarka, ima neprijatnu, ponekad prilično tvrdu ljusku koja ne omekša ni kada je zrno dobro skuvano.

Kada koristite leblebiju, na primer za pravljenje humusa, potrebno je oljuštiti ljusku sa zrna. Bez ljuske, konzistencija humusa će biti mnogo mekša i glatkija.

Ali zapravo je prilično teško postići kvalitetan humus od leblebije sa ljuskom. Osim toga, nemaju svi dovoljno moćan blender koji može samleti leblebiju sa ljuskom do delikatne teksture, tako da se ne može osetiti ili videti.

Verovatno ljuštiti mala zrna leblebije izgleda prilično težak ili čak nemoguć zadatak. Zato ćemo vam dati savet kako da ovaj proces učinite što jednostavnijim.

Uzmite leblebiju, potopite je i zatim je kuvajte kao i obično. Kada je leblebija gotova, izvadite je iz tople vode rešetkastom kašikom i odmah ubacite u posudu sa hladnom vodom i izlomljenim ledom.

Zatim je morate snažno mešati neko vreme. Razlika u temperaturi i udar komadića leda tokom mešanja dovode do toga da sve ljuske jednostavno otpadnu sa zrna. Ostaje da pažljivo odvojite leblebiju od kore i komadića leda i od nje napravite humus.

Jedino upozorenje kada ljuštite leblebije: neće svi komadi leblebije ostati netaknuti, neki se podele na pola. Ali u ovom slučaju, to nije važno jer će ionako proći kroz blender.

Na isti način možete skinuti kožicu sa pasulja, boba, raznih vrsta graška, sa bilo koje mahunarke.

Pogledajte takođe:

- Koliko dugo treba potopiti leblebiju i pasulj;

- Razlika između crne i bele leblebije;

- Kako napraviti čorbu od leblebije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji