Princeze sa mlevenim mesom (zapečeni sendviči) su ukusno jelo koje se priprema brzo, jednostavno i odlična je ideja kada nemate vremena da kuvate nešto komplikovanije.
Da pripremite mleveno meso za princeze, potrebni su vam neophodni začini. Postoje različite opcije za aromatiziranje, tako da sve zavisi od vašeg ukusa i mašte.
Ideje kako da začinite mleveno meso za svoje princeze
Klasično mleveno meso za princeze priprema se uz pomoć soli, aleve paprike, kumina, čubra, peršuna i origana. Možete mu dodati i nekoliko jaja i kiselo mleko. Dobijenu smesu dobro izmešajte i namažite na kriške hleba. Po želji možete narendati kačkavalj za još bolji ukus.
Ako volite ljutu hranu, pripremite 400 grama mlevenog mesa, so, kumin, čubar, biber, ljutu alevu papriku i šećer. Zatim dobro izmešate začine i umesite ih zajedno sa mlevenim mesom. Kada ste spremni, ostavite da odstoji oko 3-4 sata. Namažite na kriške i pecite oko 3-4 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Zanimljiv i ukusan recept je da kriške hleba namažete ljutenicom i na vrh stavite mleveno meso i pospete kačkavalj. Kada ih ispečete, možete postati kreativni sa slojem posipa, narezanim povrćem na vrhu ili rendanim sirom.
Takođe pročitajte kako napraviti mleveno meso za ćuftice i koje začine staviti u mleveno meso ili probajte naša divna jela sa mlevenim mesom, kao što su ove paprike punjene mlevenim mesom, klasični rolat Stefani ili naša zapečena jela sa mlevenim mesom.
Komentari