Bonapeti.rs»Saveti»Kako se zgušnjava jelo?

Kako se zgušnjava jelo?

GenovevaGenoveva
Kuvar
44
Kako se zgušnjava jelo?

Vrlo često kada kuvamo, naše jelo bude retko i želimo da ga zgusnemo. Evo nekoliko saveta o tome kako da zgusnete jelo:

1. Najpogodniji i najjednostavniji način da zgusnete jelo je brašno. Rastvorite 2 kašike brašna u malo hladne vode, umutite žicom i uz stalno mešanje dodajte u jelo, kuvajte jelo još 2-3 minuta dok se ne zgusne i biće gotovo. Ako je vaša količina jela veća, potrebno je više brašna. Dodajete brašno dok se jelo ne zgusne.

2. Drugi način da zgusnete jelo je dodavanje pirinča u obrok. Ako je moguće, možete dodati pirinač, na primer, ako kuvate đuveč sa povrćem i želite da se zgusne, dodajte 2-3 kašike pirinča i ostavite da se kuva u sosu, pa će on uzeti nešto od tečnosti i jelo će imati gušću konzistenciju. Naravno, pirinač ne ide uz svako jelo.

3. Ako gornja dva saveta ne odgovaraju vašem jelu, ali želite da ga zgusnete, pokušajte sa krompirom. Oslobađa skrob kada ga kuvamo i takođe apsorbuje deo vode iz jela. Na primer, kada kuvate grašak, možete dodati nekoliko krompira. Ili kada kuvate meso sa sosom možete dodati i malo krompira i jelo će biti za jednu ideju gušće.

Ovo su neki veoma jednostavni i dobri saveti o tome kako da zgusnete jelo. Iskoristite ih!

Pogledajte takođe kako da popravite presoljeno jelo i naučite ove trikove za ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni